Publicerad 3 January 2019

Fotograf:

Nostalgi 12 saker bara du som var tonåring vid millennieskiftet känner igen

Även om det kanske känns som att millennieskiftet var rätt nyss, så börjar det faktiskt vara riktigt länge sedan. Men vi som var tonåringar under just den där tiden har minnen som ingen annan riktigt kan förstå. Hur många känner du igen?
1. Status på LunarStorm

Den ultimata symbolen för social makt var att ha riktigt hög status på Lunar. Om man dessutom lyckats göra sitt Krypin extra snyggt kunde man inte bli mer rätt.

2. Randiga arm- och benvärmare
Faktum är att de flesta kläder vi hade där ett tag var randiga. Perfekta sättet att se "alternativ" ut.

3. Sunset Beach på eftermiddagarna
När man tänker tillbaka på det var ju vissa inslag helt galna. Minns ni Bens onda tvilling, att Caitlyn stal sin mammas bebis eller att de bara bytte ut massa skådespelare?

LÄS ÄVEN: Nostalgiprodukterna du glömt att du en gång älskade

4. Jeans med suuuuperlåg midja

Vi tyckte det var hur snyggt som helst, och visst var det okej tills man satte sig ner. Då syntes plötsligt hela stringen eller, ännu värre, större delen av rumpan. Pinsamt!

5. Att alla killar typ sov med sin keps (med böjd skärm)
Alla minns vi det ständigt pågående kriget mellan lärare och killar med keps, som vägrade ta av dem. Vad försökte de egentligen dölja?

6. Känslan när bränningen misslyckades på ens nya mix-cd
Timmars jobb kunde förstöras genom en litet, litet skakning på datorn. Dessutom ville man verkligen se till att fylla på så mycket som möjligt, för att få valuta för sina pengar. Alltså hade man stenkoll på hur många låtar man fick plats med på 88 minuter.

7. Hur svårt det var att ta en selfie med en digitalkamera
Det är lätt att glömma bort hur krångligt det var, nu när vi har dubbla mobilkameror och massa snygg-filter. När vi ser tillbaks är det inte konstigt att vi ser klart sämre ut på bilderna då.

LÄS MER: Här är de populäraste bebisnamnen 2018

8. Den totala lyckan när en ny Harry Potter-bok eller -film kom ut
Oavsett om du älskade Harry eller mest tyckte han var ett nödvändigt ont för att få läsa om Hermione så blev du alltid lika glad när en ny bok eller film kom ut. Om du var ett riktigt fan läste du antagligen böckerna på engelska, innan de ens kommit på svenska.

9. Myten att du fick en ny Nokia-telefon om du fick en "perfect score" på Snake

Teorin var att man skulle få en helt ny 3210 om man fyllde hela skärmen på Snake. Eller var det när man fick 10 000 poäng? Alla hade hur som helst en "kompis kompis" som lyckats.

10. ... Och hur viktigt det var att bli uppringd, eftersom man då fick extra pengar på kontantkortet
Om man hade vissa typer av kontantkort så fick man gratisminuter när man blev uppringd. Så viktigt i en tid när ett mobilsamtal lätt kunde kosta upp mot tio kronor i minuten.

11. Hur kall man var på vintern
När vi struttade runt i tunna Savann-byxor (med synlig string under, såklart) och en midjekort dunjacka var man riktigt snygg, men också väldigt kall.

12. Hur förkrossande det var när Marissa i O.C dog
Vi har fortfarande inte hämtat oss...

Foto: Gossip Girl / The CW
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 12 saker bara du som var tonåring vid millennieskiftet känner igen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll