Publicerad 9 January 2019

Fotograf:

Stude visar: Kaffe och alkohol kan hjälpa dig att leva längre

Var ditt nyårslöfte att ta en vit månad eller att dra ner på kaffet? En studie visar att det kanske vore smart att tänka om...
Hör du till dem som tror att kaffe och alkohol är farligt för hälsan? En stor amerikansk studie visar att så kanske alls är fallet. Faktum är att såväl kaffe som något glas vin då och då kan hjälpa dig att leva längre.

Studien, som gjorts av University of California, har undersökt över 1 600 amerikaner som lyckats bli äldre än 90 år. Forskarna såg att en måttlig konsumtion av koffein och alkohol gjorde att risken för att dö för tidigt minskade.

Andra faktorer som spelade in

Man såg även att de som var överviktiga i 70-årsåldern levde längre än de som var normal- eller underviktiga. Andra viktiga faktorer för att leva längre var regelbunden fysisk aktivitet och att man hade en hobby eller ett särskilt intresse.

Innan du blir för glad över studiens resultat gällande alkohol och koffein är det viktigt att minnas att det handlar om ett måttligt intag. Särskilt alkohol är väldigt skadligt i större mängd, både i det korta och långa loppet. De som verkar ha fått en positiv effekt drack som mest två enheter alkohol om dagen. Den gynnsamma mängden kaffe tycks ligga runt två koppar om dagen.

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Här är spat där du kan bada i vin eller kaffe 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Stude visar: Kaffe och alkohol kan hjälpa dig att leva längre
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll