Publicerad 11 January 2019

Fotograf:

Lista: 7 saker som katter hatar

En sak som alla kattälskare vet är att de små liven har en riktigt stark vilja, och att det finns grejer som de verkligen inte tolererar. Här är en lista på vad (de flesta) katter hatar!
Katter är ett av våra allra mest älskade husdjur. Och visst finns det katter som älskar "sina" människor lika mycket som människan älskar dem, men det är även lätt att göra en katt förnärmad eller skrämd. Men om du har koll på några vanliga grejer som de flesta katter hatar kan du snabbt bli poppis bland kissarna.

7 SAKER DE FLESTA KATTER HATAR

1. Bada
Att katter inte gillar vatten är en riktig klassiker. Det är heller inte nödvändigt att utsätta dem för detta särskilt ofta, eftersom de allra flesta katter tar bra hand om sin hygien själva.

2. Bli klappad på magen
Många katter älskar att bli klappade på magen, tills de plötsligt hatar det. Då gäller det att rycka undan handen snabbt, innan du blir attackerad av alla fyra tassar på en gång. Att katter är så beskyddande om sin mage beror på att de fortfarande i allra högsta grad är rovdjur, som vill skydda sina mest utsatta kroppsdelar.

3. Åka bil
Till skillnad från hundar så är det många katter som verkligen inte gillar att åka bil. Det har dock sin förklaring: katter blir nämligen ofta åksjuka. 

4. Höga ljud
Katter är ofta ganska nervösa och ibland räcker det med att något tappas i golvet eller en kraftigare nys för att katten ska springa ut från rummet i panik. Man får inte glömma att katter är ganska små djur, som i naturen ständigt måste vara på sin vakt.

5. Att bli klappad för hårt
Även om din katt ser ut att gilla lite hårdare tag så kan det vara en god idé att alltid klappa lugnt och försiktigt. Att klappa hårt triggar igång kattens flykt-reflex och kan göra den orolig och irriterad.

6. För mycket uppmärksamhet
Många katter har en stor personlig sfär och tycker inte om när någon stör dem i onödan. En katt kommer visa när de är intresserade av att umgås med dig, och är de inte på humör är det läge att lämna dem i fred.

7. För lite uppmärksamhet
Å andra sidan kan katter verkligen känna att de får alldeles för lite uppmärksamhet och kärlek. Det här kan ske när du ligger och sover eller på annat sätt verkligen inte har tid att kattmysa. Men det hindrar inte katten från att försöka. Och självklart älskar vi dem ändå.

Inspiration till den här listan hämtades från mom.me.

Foto: PhotoSunnyDays / Shutterstock
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Lista: 7 saker som katter hatar
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll