Publicerad 18 January 2019

Fotograf:

9 tecken på att din partner behöver mer uppmärksamhet

Det är lätt att vardagslivet bara ramlar på i sina vanliga hjulspår, och ibland glömmer man bort att vårda sin relation. Men kanske försöker din partner säga dig något? Läs listan och se om du känner igen dig.
Ibland känns det som att något skaver i en relation och ibland är det, hur svårt det än är att erkänna det, kanske ens eget fel. Om din partner känner sig bortprioriterad, kommer du att känna igen dig i den här listan.

1. Din partner berättar det
Det allra tydligaste tecknet på att din partner tycker att hen får för lite av din tid och uppmärksamhet är att hen säger det. Får du ofta små meddelanden som "Jag saknar dig" eller "Vi borde spendera mer tid ihop", så är det ett tydligt tecken på att personen känner att hen inte riktigt når fram till dig.

2. Din partner söker mer närhet
Känns din partner lite extra klängig på sista tiden? Att ständigt söka att vara nära kan tyda på att din partner är rädd för att du ska överge hen.

3. Din partner undviker dig
Istället för att bli lite extra efterhängsen kan en partner som känner sig åsidosatt reagera med att dra sig undan. Detta kan vara ett tecken på att din partner känner sig bortprioriterad.

4. Din partner blir upprörd över småsaker
Om du förvånas över att din vanligtvis så lugna partner blir irriterad eller ledsen över småsaker är det en varningsflagga. Kanske är det så att det egentligen är något annat som hen är upprörd över?

5. Din partner är ointresserad av sex
Om din partner inte har lust kan det vara ett tecken på att hen känner att du skapat ett avstånd mellan er. Kanske är det dags att ta hand om varandra lite extra, utan att det nödvändigtvis måste leda till sex?

6. Din partner har ändrat sitt utseende
Din partner kanske har skaffat lite nya kläder eller bett frisören fixa en ny frisyr? Kanske är det ett sätt att försöka väcka ditt intresse, då hen känner att du inte bryr dig tillräckligt mycket.

7. Din partner är passivt aggressiv
Detta otroligt irriterande drag kan faktiskt vara ett tecken på att det är dags att ta lite extra hand om din och din partners relation. Försök även att öppna en diskussion om hur ni kommunicerar med varandra.

8. Din partner spenderar mer tid med sin telefon
Om du plötsligt får reda på vad din partner sysslat med under dagen via din partners sociala medier kan det vara läge att tänka över varför hen inte sagt det direkt till dig. Kanske är det så att ni inte pratar med varandra om de små, vardagliga sakerna längre?

9. Din partner försöker överkompensera
Att ha en partner som hela tiden försöker uppfylla alla dina önskningar och behov kanske låter som en dröm, men det är viktigt att minnas att din partner faktiskt inte är din betjänt. Om din partner hela tiden försöker hålla dig nöjd är det kanske så att hen känner att du inte skulle bry dig om inte du får allt du vill ha. Påminn din partner (och dig själv) att ni är ett team och att ni självklart ska hjälpa varandra.

Källa:  mom.me.
Foto: nd3000/Shutterstock 

LÄS ÄVEN: Från forumet: "Hjälp! min man snarkar"

Går du till gymmet med killen eller tar med tjejen på en löprunda? Nu visar en SIFO-undersökning att det finns fördelar med att träna ihop med sin partner. Se mer i videon nedan. 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 9 tecken på att din partner behöver mer uppmärksamhet
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll