Publicerad 24 January 2019

Fotograf:

Från forumet: "Hjälp! min man snarkar!"

En av de frågor som våra medlemmar har ställt på familjelivs forum gäller snarkande makar. Hur mycket ska man som partner egentligen behöva stå ut med?
"Jag HATAR min man. Och det här är en varning till alla andra: dejta ALDRIG en snarkare!!!"

Med de orden inleds trådstartaren (TS) inlägg i tråden "Snarkningarna förstör familjen – han vägrar ta det på allvar".

TS fortsätter

"Jag vet inte när jag fick sova en hel natts sömn senast och jag orkar inte längre. Det här är värre än vakenperioden under ett barns första levnadsår. Ett spädbarn väcker mera sällan. När jag tog upp problemet med honom nu på morgonen så sa han att det inte finns något att göra. Och han SKRATTADE åt mig förut när jag tog upp det!

Jag blev så förbannad på hans ignorans att jag drog en sked i spisen så emaljen sprack. Och då sa han att jag borde läggas in på psyket. Ska JAG läggas in på psyket eller ska han ta tag i det som orsakar störd nattsömn varenda natt år efter år? Är det inte HAN som har ett problem som håller hela familjen vaken med sina gris-ljud?"

Svar från andra medlemmar

I sitt långa inlägg blir det tydligt att TS är nära gränsen och att hon snart inte står ut längre med sin man och i sitt äktenskap. De allra flesta kommentarerna uttrycker medlidande med TS, och många kommer med förslag på åtgärder som kanske skulle kunna lindra problemet

"Jag förstår dig TS. Min man verkar inte snarka fullt lika illa som din men jag har flyttat in i dotterns rum och slipper höra det mer nu. Om han inte tar dig på allvar så tycker jag fasiken att du gör slag i slagen och flyttar ut. Sömn ska inte underskattas, man blir tokig till slut utan den."

"Min man är en snarkare. Dock hjälper en snarkskena/bettskena mot problemet. Den flyttar fram underkäken något och då snarkar man inte. Säg till din man att snarast prova."

"Jag började snarka för fem-sex år sedan. Min fru blev galen på mig, men jag gjorde allt jag kunde för att inte snarka. Det blev så att vi båda var mer eller mindre vakna nätterna igenom.

Sedan började jag fundera på varför jag snarkade så hemskt, och kom fram till att det var nog i samband med att vi skaffade hund det började. Jag testade avsvällande nässprej (Nasonex) och efter ett par veckor var snarkandet nästan borta. Så nu sover vi tillsammans igen, utan några större problem."

Andra tycker att nog får vara nog och förespråkar mer direkt action från TS sida

"Jag hade skiljt mig rakt av från en sådan okänslig människa." 

"Spela in honom en hel natt och sedan spelar du upp det hela nätterna ett antal nätter i rad när han ska sova. Gör det på sportlovet så att du och barnen kan sova på dagarna när han är på jobbet."

"Spruta på honom med iskallt vatten i en sprayflaska när han går igång."

"Spela in honom med mobilen då han är igång som värst. Visa upp det dagen efter och påpeka att du inte kan sova då han låter sådär. Har du testat att sova med öronproppar? Inte det mest behagliga, men kanske värt det?"

Hur skulle du reagera om din partner snarkade så som TS partner gör? Läs hela tråden här, och berätta om dina erfarenheter av snarkande partners.

LÄS ÄVEN: "Jag vill ha kejsarsnitt"

Foto: tommaso79/Shutterstock.com

Genom kroppsspråk, detaljer i sms och andra små tecken så kan du avslöja att någon är intresserad av dig. Nu berättar tjejer om hur de avslöjat att någon varit kär i dem. Se mer i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Från forumet: "Hjälp! min man snarkar!"
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll