Publicerad 21 March 2019

Fotograf:

Därför rockar vi sockorna den 21 mars

Varje år den 21 mars är det världsdagen för Downs syndrom världen över. Något som uppmärksammas genom kampanjen "Rocka sockorna". 
"Rocka sockorna" är en kampanj som startades för att hylla människors olikheter. Kampanjen och temadagen har växt sig starkare för varje år och uppmärksammas nästan världen över. FN har också utlyst 21 mars till världsdagen för Downs Syndrom och därför rockar vi denna dag lite extra mycket.

Klä dig i udda sockor

För att uppmärksamma dagen kan du klä dig i udda sockor med olika färg, mönster och material. Detta görs för att slå ett slag för alla människors lika värde och rättigheter men också för att personer med Downs Syndrom har tre uppsättningar kromosom 21. Kromosomerna ser ut som små kryss vilket också sockor gör om man lägger hälarna mot varandra. 

Startades från början i USA

Initiativet kommer från första början från USA med namnet "Rock your socks". År 2014 startade sedan Svenska Downföreningen kampanjen "Rocka dina sockor" och ett år senare blev kampanjen viral i sociala medier. Detta var tack vare 14-åriga Nathea Anemyr som spred budskapet på Facebook då hon själv har en syster som har Downs Syndrom. 

Foto: wavebreakmedia/Shutterstock.com

Källa: Svenskadownforeningen.se

LÄS MER: Fössta tossdan i mass – vad är det?

Stress är något som många känner dagligen. Men hur vi reagerar på stress kan vara variera från person till person och faktiskt bero på vilken personlighetstyp du har. Se mer i videon nedan!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Därför rockar vi sockorna den 21 mars
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll