Publicerad 14 April 2019

Fotograf:

8 påsklovsaktiviteter som är (nästan) gratis

Dags för påsklov! Många åker iväg på skidsemester eller kanske passar på att möta våren i Europa. Men det är långt ifrån alla familjer som har möjlighet att resa på loven, och det är faktiskt väldigt mysigt att spendera påsklovet på hemmaplan (här finns ju allt gott godis!). 
Det finns dessutom massa roliga aktiviteter att ägna sig åt här hemma, som är nästintill helt gratis!

Här är 8 roliga och billiga påsklovsaktiviteter:

Pyssla

Påsken är verkligen en pysselhögtid. Måla ägg, tillverka påskkort, dekorera påskriset – påskpyssel-möjligheterna finner faktiskt inga gränser.

Klä ut er till påskkärringar

Ytterliggare en traditionell påskaktivitet: Klä ut barnen till påskkärringar och låt dem gå en runda i kvarteren. Kjol, förkläde, huckle, korg, rosiga kinder och svarta fräknar är den klassiska utstyrseln. Samtidigt som de önskar glad påsk till grannskapet och delar ut kort (egentillverkade såklart), kan de räkna med att få sig något gott i retur.

Baka en påsktårta

Kanske vill ni fira självaste påskafton med lite traditionell påskmat? Självklart ska inte dessertbordet lämnas tomt! Baka en påsktårta tillsammans och dekorera dem med chokladägg, marsipankycklingar och skumharar!

Skogspromenad med fika

Eftersom aprilvädret är lite oberäkneligt, kanske det inte är läge att packa en picknick-korg och placera sig på en gräsmatta. En tur ut i skogen är dock lite mer kravlöst, och ni kan hitta på alla möjliga roliga lekar när i väl är där. Saft och bullar åker givetvis med i ryggsäcken!

Gå på museum

Statliga museum erbjuder gratis inträde, och är en perfekt skollovsaktivitet.

Filmmarathon

Låt barnen välja filmer och beta av dem alla under en eftermiddag. Popcorn är obligatoriskt!

Besök det lokala biblioteket

På ”bibblan” händer det alltid grejer, både i form av alla de spännande berättelser som göms i hyllorna, men även i form av olika evenemang. Kolla in kalendariumet för ert lokala bibliotek, om inte annat, gå dit och njut av härlig och mysig läsning!

Dona i trädgården/på balkongen

Till er som har möjlighet att odla, passa på att så massa roliga väster under påsklovet. I många fall kan ni använda kärnor från grönsaker som ni redan har hemma, med annars kostar en fröpåse inte många kronor. Om de gröna fingrarna inte riktigt finns där, kan ni alltid gå ut och kratta löv eller ansa i rabatterna.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 8 påsklovsaktiviteter som är (nästan) gratis
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll