Publicerad 2 May 2019

Fotograf:

Internationella Harry Potter-dagen - här är 5 magiska fakta om serien

Idag, den 2 maj, firar trollkarlar och mugglare världen över internationella Harry Potter-dagen. Anledningen till att dagen infaller just idag, är att det var den 2 maj som den sista striden bekämpades på Hogwarts. 
Äntligen segrade det goda över det onda, men tragiskt nog innebar det att några kära karaktärer förlorade livet. Den 2 maj minns vi dem, och firar att Voldemort är besegrad en gång för alla. 

Miljoner människor, unga som gamla, har fängslats av J.K Rowlings böcker om pojken som överlevde, och minst lika många har sett de åtta filmer som gjorts av böckerna. 

Vi firar internationella Harry Potter-dagen genom att dela med oss av lite magiskt rolig fakta om serien!

1. Den sista striden utspelar sig år 1998, vilket är samma år som den första boken, "Harry Potter och de vises sten" släpptes. För alla inbitna fans faller allt på plats när Harry i den sista boken/näst sista filmen ser inskriptionen "Jag öppnas i slutet" på den gyllene kvicken som han ärvde av Dumbledore. Magi? Nej, bara J.K Rowlings finurlighet!

2. Du har förmodligen uttalat "hans-som-inte-får-nämnas-vid-namn"s namn fel hela tiden. Bokstaven "t" i Voldemort är nämligen stumt. Dock var det bara J.K Rowling själv som uttalade namnet korrekt, och i filmerna uttalas namnet med ett "t" på slutet. 

3. I sista filmen utför Hermione "Obliviate"-besvärjelsen på sina föräldrar, vilket innebär att hon raderar deras minnen och därmed sig själv från dem. Dock slutar det inte så sorgligt som det låter, då J.K Rowling har avslöjat att Hermione visste hur hon kunde återställa föräldrarna och får tillbaka dem direkt efter att sista striden är bekämpad. 

4. Harry är inte längre en så kallad Ormviskare. När Voldemort dör, försvinner även bandet mellan dem, vilket innebär att Harry inte längre kan kommunicera med ormar - något han sägs vara väldigt glad över. 

5. Harrys blixt-ärr fick sin form enbart genom att J.K Rowling tycker att det är en "cool" form. Hon har i en intervju sagt "Jag kunde ju inte ge min hjälte ett ärr i form av en donut". 
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Internationella Harry Potter-dagen - här är 5 magiska fakta om serien
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll