Publicerad 7 May 2019

Fotograf:

4 tips som får balkongen att kännas mysigare

Dags att flytta ut! Inför varje säsong brukar balkongen eller uteplatsen behöva sig en liten make-over, då väder och vind ofta tagit ut sin rätt. Här är fyra tips för att göra er lilla oas mysigare! 
1. Ljusslingor = inte bara juldekoration

Även om de ljusa kvällarna är långa under sommarhalvåret, kan det behövas lite extra små ljuskällor när solen har gått ner. Ljusslingor kommer i massa olika varianter och storlekar, och ska absolut inte bara användas under juletid. Mysfaktorn höjs enormt, och finast blir det om du blandar elektriska slingor med ljuslyktor för levande ljus. 

2. Vardagsrumskänsla ute

Flytta ut både kuddar och plädar, vem har sagt att dessa bara platsar i vardagsrumssoffan? Dessutom kan en filt vara mer än välkommen vissa sommarkvällar. Håll någorlunda koll på väderleksrapporten bara; en dygnsur pläd är mindre mysig att visa omkring sig. 

3. Grönt är skönt

Växter, blommor och blad är ett enkelt sätt att göra det trevligare att vistas på balkongen eller uteplatsen. Blanda krukväster, blomlådor, med att och odla ätbara örter och grönsaker. Finns det något härligare än att gå ut och klippa färsk gräslök till silltallriken? Knappast! 

4. Mjukt underlag

Balkonggolv är ofta av cement och inte särskilt skönt att gå på. Om du inte vill investera i en trall, finns det idag ett stort utbud av olika sorts mattor att lägga på balkongen. Mest lättskötta är de i plast, men underskatta inte effekten av en hederlig trasmatta! 

Foto: Dariusz Jarzabek/Shutterstock.com

LÄS ÄVEN: Tips på hur du kommer igång med löpningen

Kan du inte öppna garderobsdörren utan att plagg efter plagg faller ut? Då kan det vara dags för att rensa ut bland kläderna. Här är plaggen som du borde slänga och behålla. Se mer i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 4 tips som får balkongen att kännas mysigare
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll