Publicerad 8 May 2019

Fotograf:

Tre stora hälsotrender som spås sänka våra stressnivåer år 2025

Enligt ICA's framtidsrapport är svenskarna mer stressade än någonsin. Just stress spås bli ett stort hälsoproblem i framtiden, och ICA har därför tagit fram tre trender som de tror kommer kunna minska stressen vid år 2025. 
Tre trender för minskad stress 2025 enligt ICAs framtidsrapport:

1. Individanpassad hälsa

Pådrivet av digitala hjälpmedel får människor en inblick i sin egen hälsa – och kommer i mycket större utsträckning mäta, följa och få personliga rekommendationer. Förändringar ned på molekylnivå studeras för att kunna anpassas efter hälsan hos varje individ. Den personliga data som genereras kan år 2025 kopplas samman med sjukvården och artificiell intelligens (AI) flaggar upp när något skiljer sig från det vanliga eller förväntade mönstret. På så vis kan fler behandlas förebyggande och sjukvården och rådgivning kan hållas öppen 24 timmar om dygnet, var man än befinner sig.

2. Stress-tech

Innovationer som hjälper till att lösa det så kallade livspusslet kommer i strid ström – inte minst digitala idéer. Nya aktörer levererar lösningar som hjälper människor att spara tid, koppla av och optimera kroppen och hjärnan. Teknologin som finns överallt omkring oss kommer ändra skepnad, bli mindre synlig och programmeras för att öka vårt välmående och inre balans i stället för att främja negativa beroenden.

3. Funktionsmat

Maten får allt större fokus när det kommer till stresshantering. Till exempel syns en utveckling av livsmedel med hälsolöften som att stärka den mentala hälsan, den kognitiva förmågan samt erbjuda en tarmflora i balans. Dessutom utvecklas den individanpassade kosten baserad på människors gener eller blodvärden, vilken även kan tillagas och levereras hem till dörren för att hjälpa oss få mindre stressig vardag.

ICA har även tagit fram tre stycken "framtidsrecept" som man tror ska kunna hjälpa svenskar att må bättre i framtiden. Recepten handlar om hållbar funktionsmat som ska passa alla plånböcker. Dessa är; Kefirkraut på rödkål, vegetarisk foie gras, kombucha- och hallonglass samt antistressande smoothie.

Här kan du läsa mer om recepten!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Tre stora hälsotrender som spås sänka våra stressnivåer år 2025
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll