Publicerad 14 May 2019

Fotograf:

Appen Gjensie simulerar 24 timmar med bebis

Nu lanseras appen Gjensie där användaren får prova på föräldraskapet i 24 timmar. Gjensie fungerar som en bebis som under dygnets alla timmar behöver sina föräldrars uppmärksamhet. Bebisen gråter, bajsar, sover och äter – nästan som på riktigt.
Appen Gjensie förvandlar telefonen till en bebis i 24 timmar och utmanar användaren att testa hur det är att vara förälder. Under dygnet kommer bebisen flera gånger börja gråta och användaren måste då reagera i realtid, förstå vad bebisen behöver och genomföra uppgiften – exempelvis gosa genom att klappa mobilen – tills bebisen är nöjd. 

Med Gjensie vill vi ge en inblick i det omvälvande föräldraskapet och dess olika prövningar. Att bliförälder är ett av de största ögonblicken i livet, men det är svårt att förbereda sig inför det – det kommer alltid att uppstå nya oförutsägbara situationer. Vi hoppas att appen ska ge föräldrar ett bra tillfälle att prata med varandra om sina egna förberedelser, säger Lina Winqvist, marknadschef på Gjensidige Försäkring.

Efter 24 timmar är prövningen slut och appen visar då hur många moment användaren klarat av. Med stor sannolikhet kommer de flesta inte klara alla delmoment.  

En eloge till den som klarar av alla prövningar som Gjensie utsätter en för. Som förälder vet du aldrig vad som kommer att ske med ditt barn och under hela livet uppstår nya frågor. Det är också därför vi har ett Måbra-stöd i vår barnförsäkring, där föräldrar kan få professionell vägledning kring sitt barns beteende, sociala utveckling och relationer, fortsätter Lina.

Tre av fyra gravida inte välförberedda

Med appen Gjensie vill försäkringsbolaget Gjensidige hjälpa föräldrar inför att bebisen kommer. Enligt de första siffrorna i en undersökning av Kantar Sifo, beställd av Gjensidige, visar det sig att tre av fyra (74%) blivande föräldrar inte känner sig helt förberedda inför föräldraskapet. Sett till hela befolkningen (inklusive de som redan är föräldrar) är samma siffra 63 procent. I samma anda har Gjensidige tidigare tagit fram en uppmärksammad film – Birthual Reality – där en förlossning filmades med VR-teknik, i syfte att förbereda blivande föräldrar inför sin egen förlossning. 

Momenten i appen genomförs med hjälp av mobilens tekniska egenskaper, exempelvis: vill bebisen vaggas vickas telefonen fram och tillbaka, om bebisen vill gosa klappas skärmen, vill bebisen gå på promenad behöver användaren gå runt. De olika aktiviteterna är mata, byta blöja, vagga, sjunga, gosa och promenera.

Här kan du ladda ner appen:

iOS

Android
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Appen Gjensie simulerar 24 timmar med bebis
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll