Publicerad 16 July 2019

Fotograf:

I samarbete med WW ViktVäktarna Här är hälso- och träningstrenderna som är hetast i höst

Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten närmar sig. Låt den bli en nystart! Bli inspirerad av de hetaste trenderna inom mat, hälsa och träning just nu.
Återhämtning

Nu är det inte längre bara träningspassen som står i fokus, utan vi börjar även bry oss mycket om återhämtningen, vilket vi till exempel kan se i form av infraröda bastus, isbad och kryoterapi, foam rollers och massage. 

2019 är också året då vi verkligen börjar ta sömnen på allvar och förstå hur viktig den är för att må bra på alla plan – immunförsvaret, minnet och för att hålla vikten. En studie från University of Pennsylvania visar att personer som sover för lite riskerar att gå upp i vikt. De menar att du ska sova sju timmar i sträck om du vill hålla eller minska vikten.

Kvinnor Lopning

HIIT

HIIT, alltså högintensiv intervallträning, levererar bra resultat snabbt – på många fronter. Det är en riktig fettförbrännare och bra för både hjärtat, ämnesomsättningen, musklerna och konditionen. Det är dessutom väldigt enkelt; du kan antingen gå på olika sorters HIIT-klasser på gymmet eller träna på egen hand.

Lugn yoga och meditation

Det känns som att fler personer än någonsin mediterar – kanske som en reaktion på den stressiga samtiden? Helt klart är i alla fall att lugn, meditativ yoga och ren meditation är en av de stora trenderna just nu. Testa någon av alla de appar som finns för att komma igång.

Tekniska hjälpmedel

Tekniken är mer och mer närvarande i våra liv, och så även i vår träning. En sportklocka eller ett aktivitetsarmband håller koll på allt från din sömn till din puls och hur många steg du tar. För dig som har ett tydligt mål är det grymt – det blir så mycket enklare att följa framstegen. Om du har som mål att gå ner i vikt finns WW ViktVäktarnas app, där du får en personligt uträknad budget – hur mycket du ska äta – som du kan fördela på vilken mat du vill. Appen går även att synka med din aktivitetsenhet.

Kebnekaise

Nära naturen

Vi vill vara nära naturen och känna att vi är i samklang med den. Oavsett om det handlar om att ta en powerwalk i naturen nära hemmet, fjällvandring med familjen eller traillöpning (löpning på naturstigar) är det tydligt att vi längtar efter lugnet och tystnaden som naturen erbjuder.

Zero waste och mer grönt

Vi blir bara mer miljömedvetna och undviker både onödig plast och köttkonsumtion. De gröna alternativen blir bättre och det är lättare än någonsin att äta klimatsmart. Den gröna maten är dessutom hälsosam, så fyll tallriken! Det är inte bara bra för dig, utan kan etableras på hela din familj och samvaro. 

Vill du ha hjälp att leva hälsosammare och gå ner i vikt? När du går med i WW ViktVäktarna får du tillgång till deras digitala verktyg och app, med en personlig plan för din viktminskning. Där finns bland annat en receptbank med hälsosamma recept och tips på träningspass. Här kan du hitta det medlemskap som passar dig bäst!

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Här är hälso- och träningstrenderna som är hetast i höst
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll