Publicerad 28 October 2019

Fotograf:

I samarbete med Biltema Så väljer du rätt snöslunga

Oavsett om du är en snöälskare eller inte är det ett faktum att snön kan ställa till med vissa problem – som igensnöade garageuppfarter och tomter. Spara på ryggen och humöret och investera i en snöslunga. Tillsammans med Biltema guidar vi dig till rätt modell.
En snöslunga är en riktig dröm under den värsta vintern och gör snöröjningen mycket enklare och effektivare. När du väljer modell ska du tänka på vilka behov du har – bor du i en villa med bara en mindre garageuppfart krävs självklart inte lika mycket kapacitet som om du har större ytor som behöver röjas. Här tipsar vi om fem snöslungor i olika prisklasser.

Snöskyffel CSS 36

Den här smidiga skyffeln slungar iväg snön 3-4 meter och är perfekt om du bara har ett litet område att röja. Den kostar 1 299 kronor här.

Snöslunga ST 457


Detta är en enstegssnöslunga, som passar bäst för mindre, jämnare ytor och tunnare snölager. Bor du i en villa och behöver röja på garageuppfarten och trottoaren kan denna vara det perfekta valet. För 2 499 kronor blir den din – läs mer om slungan här.

Snöslunga ST 6502
Denna snöslunga har en 4-taktsmotor på 6,5 hästkrafter och är snäppet vassare än den förra. Den kan slunga snön tio meter och är bland annat utrustad med arbetslampa så att du kan jobba i mörker – perfekt för vintermorgnarna. Köp den här för 5 499 kronor.

Snöslunga ST11002
En tvåstegsslunga som den här passar dig med lite större ytor och ojämna underlag som grus. Tvåstegsslungan jobbar i två steg med att först luckra upp snön så att den blir enklare att hantera, och sedan slunga iväg den. För större snömängder och packad snö är alltså denna att föredra.

Den är kraftfull, med 11 hästkrafter och kan slunga snön 15 meter. Dessutom har den finesser som eluppvärmda handtag och går att styra med en hand. Du kan köpa den här för 7 499 kronor.

Snöslunga CST 7113


Med denna supersnöslunga kommer du längta efter att det ska snöa rejält så att du kan få gå ut och röja. Den är det bästa valet för dig som behöver röja på ojämn mark, djup snö och i jobbiga väderförhållanden.

Med stark motor, arbetsbredd på 71 centimeter och arbetshöjd på 54 centimeter går det riktigt snabbt att röja stora mängder snö. Den kostar 10 999 kronor och du hittar den här.

Du hittar alla modeller hos Biltema.

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Så väljer du rätt snöslunga
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll