Publicerad 30 January 2020

Fotograf:

I samarbete med ORAL-B 5 sanningar om din tandborste

Vi lägger massor av tid på träning, kost och hygien, men glömmer lätt att vår munhygien är minst lika viktigt för ett hälsosamt liv. Visste du att genomsnittssvensken byter tandborste/tandborsthuvud 1,4 gånger per år, vilket låter lite ofräscht ... Så hur ofta ska man egentligen byta tandborste?
1. Din tandborste kan vara en samlingsplats för bakterier och virus
Det är inte ovanligt att både E. coli-bakterier och stafylokocker hittas bland stråna i din tandborste. Förvara inte tandborsten för nära toalettstolen, och byt tandborsten/tandborsthuvudet var 3e månad som tandläkaren rekommenderar. 

2.  En eltandborste tar bort plack och beläggningar mer effektivt än en manuell borste
Forskning visar att en eltandborste är mer effektiv än en vanlig tandborste när det kommer till att få bort plack. Den tar bort så mycket som upp till 100 procent mer plack än en vanlig manuell tandborste. Hitta rätt tandborste för dig hos Elgiganten.


3.  Ett slitet tandborsthuvud förlorar sin effekt
Tandläkare rekommenderar att byta tandborsthuvud var tredje månad. Det beror på att det helt enkelt slits ut och att de då förlorar sin effekt. Barn som gärna suger och tuggar på sin borste kan behöva byta oftare än så. Spana in Oral-Bs refill borsthuvuden hos Apotea här. 

4. Böjda eller spretiga toppar har gjort sitt 
Det är topparna på borsten som gör rent. Byt ut tandborsten/tandborsthuvudet så fort de börjar spreta eller böja sig. 

5. Ett anpassat tandborsthuvud ger bästa resultat
Alla är vi olika. Precis som våra tänder. Välj ett tandborsthuvud som är mjukt och skonsamt om du har känsligt tandkött (ex. Oral-B Ultra Sensitive), eller välj ett som effektivt tar bort plack om du har mycket tandsten och beläggningar.

Vill du veta mer? Klicka här för att komma till OralB.se.

Källa: Vårdguiden 1177.se 

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 5 sanningar om din tandborste
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll