Publicerad 18 February 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med ICA Försäkring Därför mår barnfamiljer bra av husdjur – 5 anledningar

Har din familj redan en fyrbent medlem, eller funderar ni på att skaffa? Grattis! En hund eller katt i familjen innebär inte bara mängder roliga och rörande ögonblick att bära med sig – det finns också en hel massa positiva bieffekter som kommer dig och dina barn till del.
Du har säkert personer i din närhet som menar att ett pälsdjur bara innebär bök, krångel och extra bekymmer, men vad kunde egentligen vara mer fel? Med rätt förberedelser och en bra försäkring bjuder livet med husdjur på oförglömliga stunder och fantastiska förtjänster.

Alla seriösa djurägare – eller blivande djurägare – vet att goda och noga förberedelser är a och o inför tillökning i familjen i form av en fyrbent vän. En bra djurförsäkring ger tryggheten som både ditt husdjur och familjen förtjänar. Med ICA Försäkrings hund- respektive kattförsäkring ingår fri flytträtt, ingen karenstid och digitala veterinärbesök – allt till ett riktigt bra pris. Försäkringen tillhör dem med högst betyg hos Konsumenternas Försäkringsbyrå med motsvarande veterinärvårdsbelopp.

Samtidigt som det är viktigt att vara förberedd på de tuffa bitarna får man såklart även glädjas åt allt det positiva ett husdjur i familjen för med sig. Tillsammans med ICA Försäkring har Familjeliv listat fem anledningar till varför din familj mår bra av husdjur. Kanske är det någon av dem som kan bli avgörande?

5 anledningar till att din familj mår bra av husdjur

1. Familjen får ett gemensamt projekt

Ni vet hur det är – livet i en barnfamilj blir lätt splittrat mellan alla familjemedlemmars olika intressen och projekt. Inte minst då barnen börjar närma sig tonåren tenderar fritidsintressen, aktiviteter, jobb och skola att dra i olika riktningar som gör det svårt för familjen att hitta mål och mening att enas kring. Med ett nytillskott i form av till exempel en hund eller katt får alla i familjen något att samlas kring och ta gemensamt ansvar för. De kan stärka banden er emellan och kanske öppna upp för engagemang och samtal också om helt andra saker!

2. Stärker barnens empatiska förmåga

Genom att ta hand om djur stärks barns förmåga till empati. Studier har visat att barn som har husdjur hemma blir mindre självupptagna och egoistiska. De tränas i att läsa av kroppsspråk och att tillgodose andras behov av till exempel mat och närhet.

3. Leder till minskad stress

En katt eller hund kan bidra till sänkt blodtryck och lägre stressnivå hos de människor som vistas i dess närhet. Husdjur skapar ofta en lugnare atmosfär i hemmet, och kan dessutom hjälpa barn att lättare hantera oro och trauman.

4. Lär barn och tonåringar att ta ansvar

Genom att ta hunden på promenad, ge mat till katten eller städa i en kaninbur lär sig barn att ta ansvar och får en bättre förståelse för vad som krävs för att ta hand om en levande varelse – inklusive sig själv.

5.  Kan minska risken för övervikt och allergier

Barn som lever med en hund eller katt hemma löper hälften så stor risk som andra barn att drabbas av allergier. Det finns dessutom det som tyder på att ju fler husdjur desto bättre!  Forskning har också visat att kvinnor som äger en hund under graviditeten föder friskare barn som löper mindre risk att drabbas av övervikt och allergier.

Är du redan djurägare, eller funderar du på att bli? Med en stabil och bra djurförsäkring får du den trygghet din fyrbenta vän förtjänar. Med en kattförsäkring eller en hundförsäkring från ICA Försäkring får du en tydlig och prisvärd försäkring med få undantag och begränsningar. 9 av 10 kunder som råkat ut för en skada är nöjda. Fri flytträtt, ingen karenstid och fria digitala veterinärbesök ingår!

Här kan du försäkra din hund.

Här kan du försäkra din katt.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Därför mår barnfamiljer bra av husdjur – 5 anledningar
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll