Publicerad 11 March 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med IVF Riga kliniken Svårt att bli gravid? Det här kan vara orsaken

Det finns flera faktorer som påverkar kvinnors fertilitet. Svag respons på äggstockarna kan vara en av orsakerna till att du inte blir gravid.
När kvinnors äggstockar förlorar sin reproduktiva potential kan det leda till infertilitet. Vi vet att äggstocksreserven minskar med åldern men det är inte den enda orsaken. På iVF Riga kliniken har man sett att svag eller negativ respons på äggstockarna kan uppstå redan vid en tidig ålder och även omvänt så kan kvinnor efter 38 år ha en normal äggstocksreserv och en bra respons på stimulering. Orsaken till den svaga responsen är alltså inte bara beroende på ålder; den kan även orsakas av genetiska störningar, medicinsk behandling eller miljömässiga faktorer som har lett till äggstockssvikt vid en tidig ålder.

Vikten av rätt antal äggceller
Tabellen nedanför visar hur många äggceller (oocyter) du behöver för att få en euploid blastocyst (femte dagens embryo med en normal uppsättning av kromosomer) och en fortsatt önskad graviditet.

Ett av kriterierna för bedömning av äggstocksreserven är AMH (Anti-müllerskt hormon). Den normala nivån för AMH är 0,4 – 4,0 ng/ml. Om AMH är högre, tyder detta på svag äggstocksfunktion, som är förknippad med multifollikulära äggstockar eller Polycystiskt ovariesyndrom, (PCOS). Om AMH är lägre än normalt – tyder detta på en låg reserv av oocyter.

Det andra kriteriet är FSH, ett hormon som stimulerar follikulär tillväxt. Om FSH är under 12 ml, svarar äggstockarna dåligt på kroppens behov och kommer att svara dåligt på mediciner som ordineras för stimulering.

En individanpassad behandlingsmetod
Det finns många fler detaljer som i slutändan påverkar hur många oocyter som erhålls under IVF. Oavsett vad orsaken är så finns det hjälp att få. iVF Riga kliniken har lång erfarenhet av att behandla svag respons på äggstockarna. De har utvecklat en egen metod på behandling; helt individanpassad efter varje patient. De har flera framgångssagor i registret med par och kvinnor som fått hjälp och önskan om ett barn uppfylld.

OM IVF RIGA KLINIKEN
- iVF Riga kliniken ligger i Riga, Lettlands huvudstad och Baltikums största stad.
- Kliniken ligger endast 1 mil från flygplatsen och 1,6 km från Rigas färjeterminal.
- Patienter har möjlighet att bo till rabatterat pris på närliggande AC Hotel by Marriott Riga, Radisson Blu Hotel Latvija eller Clarion Collection Hotel®
- KONTAKT: iVF Riga kliniken, Zaļā Street 1, 2: a våningen, telefon: +371 67 111 117; +371 25 641 022.

För mer information besök ivfriga.se
#poorovarianresponse
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Svårt att bli gravid? Det här kan vara orsaken
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll