Publicerad 1 September 2020

Fotograf:

I annonssamarbete med Kia Kosovare Asllani och Kia går i bräschen för barnfotbollen

Kia Motors Sverige har tillsammans med landslagsstjärnan Kosovare Asllani tagit fram riktlinjer för alla barns rätt att spela schysst fotboll.
Något har hänt med barnfotbollen. Föräldrar kan inte behärska sig under matcher, elitsatsning sker i alltför unga åldrar, resultat och prestation är allt. När det egentligen bara ska handla om en sak – att ha roligt och utvecklas i sin takt. Detta vill Kia Motors Sverige och landslagsstjärnan Kosovare Asllani uppmärksamma. Genom Asllanikontraktet vill de lyfta barns rätt att spela, ha roligt och utvecklas i sin egen takt utan vuxnas prestationskrav. Kontraktet riktar sig till alla klubbar i Sverige och finns att skriva under här >>. De fotbollsföreningar och klubbar som skriver under förbinder sig till att tillsammans sträva mot dessa mål. Punkterna har sin utgångspunkt i FN’s barnkonvention och det handlar om att flickor och pojkar ska ha samma rättigheter, ingen ska diskrimineras och att alla ska behandlas lika av tränare och ledare. Självklara punkter kan tyckas, men tyvärr inte alltid en verklighet på Sveriges fotbollsplaner.

Elitspelare med tid för barnfotboll 
Kosovare Asllani är en av Sveriges främsta fotbollsspelare. Hon har sedan 2008 gjort över 100 landskamper med Sveriges landslag och haft en mångårig proffskarriär för bl.a. Paris Saint-Germain och Manchester City. Sedan sommaren 2019 är hon en del av laguppställningen i Real Madrid-ägda CD Tacon. Mitt i pågående proffskarriär har hon alltid tid och engagemang över för barnfotbollen. Att alla barn oavsett kön, ålder eller etnicitet ska ha rätt att spela fotboll på lika villkor är kärnfrågor för Asllani.

Här kan din fotbollsklubb/förening skriva under Asllanikontraktet >>

Hållbar framtid för våra barn
Asllani och Kia har gemensamt att de båda älskar fotboll. Båda satsar och vill tro på en hållbar framtid. Genom barnfotbollen men också genom övergången till laddbara bilar och därigenom mindre påverkan på miljön. Som ett steg i den satsningen erbjuder Kia ett förmånligt privatleasingpris på tre av sina laddhybrider – den sportiga crossovern Kia XCeed, den generösa familjekombin Kia Ceed Sportswagon och den rymliga crossovern Niro Plug-In Hybrid. Tryggheten i att kunna privatleasa en bil under tre år, till en rimlig månadskostnad, gör det möjligt för fler att ta steget över till laddbart.

 
Här kan du läsa mer om Kias laddhybrider >>
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Kosovare Asllani och Kia går i bräschen för barnfotbollen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll