Publicerad 2 December 2020

Fotograf:

Familjeliv 8 julfilmer att se med barnen

Det finns väl inget mysigare än att samlas hela familjen och krypa upp i soffan framför en bra julfilm. Vi har sammanställt en lista över 8 julfilmer som barnen kommer älska. 
Julen är den tiden på året då många spenderar lite extra tid med familjen. Arbetstempot börjar sakta ned och vi påminns om hur viktigt det är att tillbringa tid tillsammans. Ett av de bästa sätten att spendera tid tillsammans, särskilt i dessa tider när vi helst ska hålla oss hemma, är att kolla på julfilmer. Mysigt, avslappnande och man kommer dessutom in i en riktigt härlig julstämning. 

Vill ni maxa julkänslan ännu mer är det bara att duka fram lussebullar och pepparkakor. Kryp upp i soffan och njut framför en mysig julfilm med barnen! 

8 julfilmer som barnen älskar


1. Polarexpressen
En klassisk julfilm som passar både barn vuxna. Ett konstverk baserat på en klassisk barnbok av Chris Van Allsburg. Polarexpressen handlar om en 8-årig pojke som på julafton förlorar sitt hopp om julen. Pojken kommer snart befinna sig på ett magiskt tåg påväg mot Nordpolen för att hälsa på jultomten. Hoppa på och var beredd på den häftigaste resan i ditt liv! Vi förstår varför filmen fick 3 Oscars-nomineringar under premiäråret 2004.

2. Grinchen – julen är stulen
Den här godingen från 2000 får man bara inte missa. Filmen bygger på den klassiska berättelsen av Dr.Seuss. Jim Carrey tar sig an rollen som Grinchen, en listig och bitter figur som hatar allt som hör julen till. Han strävar efter att få alla Whovilles invånare att dela hans hat för julen, men han upptäcker snart att julen kanske ändå för något gott med sig. En rolig julfilm som är perfekt för hela familjen! 

3. Olofs frostiga äventyr
Tycker dina barn om Frozen? Då kommer de troligtvis älska den här julfilmen som handlar om snögubben Olof och renen Sven från just filmen Frozen. Följ med på ett kort men intensivt äventyr där Olof och Sven ska hitta familjetraditioner som de kan dela med sig av till prinsessorna Anna och Elsa.

4. Ensam hemma
En julfilm som de lite äldre barnen älskar! Nostalgi från 90-talet där Macaulay Culkin tar oss med på ett äventyr med den unge pojken vars familj reser till Paris för att fira jul men av misstag lämnar Kevin hemma. Under julhelgen när Kevin är ensam hemma passar ett par tjuvar på att försöka göra inbrott. Det visar sig att tjuvarna får ett tuffare motstånd än vad de räknat med.

5. Pettson och Findus juligheter
Två dagar före självaste julafton blir Pettson och Findus insnöade på den lilla gården. Olycka efter olycka sker. Maten börjar ta slut och de kan inte ta sig ut för att hugga ner en julgran. Findus är orolig att det inte kommer bli någon jul i år, men Pettson lovar att det ska bli den bästa julen någonsin. Blir det någon jul eller har Pettson lovat för mycket? Häng med och se själv!

6. Elf 
Även denna julfilm är perfekt om du har lite äldre barn. I Elf får vi följa Buddy som blivit uppfostrad av tomtenissar, i jakten på sin biologiska pappa i New York. En komisk julfilm som utlovar massor av skratt. Eftersom filmen är på engelska så passar den bättre till de äldre barnen som hinner med att läsa texten. 

7. Astrid Lindgrens jul
Det kan väl knappast bli mer klassiskt än att följa Astrid Lindgrens mästerverk. I några samlade julepisoder får vi baka pepparkakor med Pippi Långstrump, gå på julmarknad med Kajsa Kavat, leta julgran med Lotta på Bråkmakargatan och mycket mycket mer. Njut av en sagolik vinter och julstämning tillsammans med Astrid Lindgrens berättelser.

8. Skönheten och Odjuret – den förtrollade julen 
En Disneyfilm som aldrig tycks gå ur tiden är Skönheten och Odjuret. Här får vi följa deras allra första jul på slottet. Dagen före julafton får vi se hur skönheten Belle planerar en härlig och mysig jul ptillsammans med den förtrollade personalen på Odjurets slott. Odjuret verkar däremot inte lika intresserad av att fira jul. Kommer Belle få en underbar jul trots allt? 

Tänd ljus, plocka fram julfikat och samla familjen i soffan framför en härlig julfilm.
Vi utlovar maxad julstämning! 

Läs även: Fira jul med bonusbarn – hur gör ni?

Här kan du diskutera julfilmer för barn med våra medlemmar i Familjelivs forumtråd.

Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 8 julfilmer att se med barnen
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll