Publicerad 5 February 2021

Fotograf:

I annonssamarbete med Lägenhetsbyte.se Behöver du byta boende? Så här gör du!

Har du idag en lägenhet som familjen vuxit ur och många år kvar i bostadskön? Det kan kännas frustrerande, men det finns något du kan göra själv för att flytta till ett hem som passar er – nämligen att byta bostad!
Att byta din lägenhet behöver inte vara krångligt. Speciellt inte om du är tydlig när du lägger ut din annons och om du vet vad du är ute efter. På Lägenhetsbyte.se, som är Sveriges största bostadsbytarsajt finns cirka 15.000 bytesmöjligheter för dig som bor i hyresrätt idag. Du kan gå in och tjuvkika på utbudet redan innan du registrerar dig och hämta inspiration till din egen annons och läsa om vad andra gjort för att lyckas med sina byten. 

Hitta familjens drömboende redan i dag. Just nu får du fem dagar gratis!

Lägenheter redo för byte

Oavsett var du bor så finns det flera aktuella lägenhetsbyten i hela landet. Här är några utvalda bostäder att spana in. Kanske hittar du ditt nya hem bland dessa?


Från vänster: Kungsholmen, Stockholm Bergsgatan 9 och Örebro Ekersgatan 20.


Från vänster: Södermalm, Stockholm Bergsunds Strand 23 och Brämaregården, Göteborg Jägaregatan 9B.


Från vänster: Vasastan, Stockholm Ynglingagatan 11 och Södermalm, Stockholm Mariatorget 1c.

Våra bästa tips till dig som vill byta 

Har du bestämt dig att det är dags att försöka hitta en större lägenhet till familjen där alla kan få plats eller kanske till och med växa lite till? Kornelia jobbar som bytescoach på Lägenhetsbyte.se och delar här med sig av sina bästa tips till dig som vill byta lägenhet. 

Lägg kärlek på annonstexten

Det är kanske självklart för många att annonsen ska vara välskriven, men det är väldigt viktigt med en bra beskrivning av lägenheten.
– Din beskrivning visar att du lagt tid på din annons och att du är seriös med ditt byte. Skriv hellre för mycket än för lite, säger bytescoachen Kornelia.
 
Se vanliga frågor och svar om lägenhetsbyte här >>

Tänk på bilderna!

Bilderna är ofta det som ger andra annonsörer en första glimt av din bostad. Annonser med bilder får upp till sex gånger fler visningar än dem utan. Därför är det värt att lägga extra mycket krut på bra  bilder. Detta kan du enkelt göra genom att se till att städa och ta bort personliga saker för att den som tittar ska kunna se sig själv i lägenheten. Tänk också på att ta bilderna i dagsljus och försök få med så mycket som möjligt av rummet i varje bild.

Var engagerad och aktiv

Svara på bytesförslag som dyker upp och ta initiativ för att boka in visningar.  I tider som dessa kanske det inte alltid är möjligt med visning rent fysiskt, men digitala visningar fungerar också. 

– Om du vill hitta ett bra byte snabbt så har du alla möjligheter att göra det! Men då gäller det att vara aktiv och ta ställning till dina bytesförslag, säger Kornelia. 

Vill du ha fler tips eller lägga in en annons? Kom igång gratis här.

Läs också: Växer familjen? Så byter ni till större boende

Artikelbild: iStockphoto/bernardbodo
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Behöver du byta boende? Så här gör du!
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll