Publicerad 15 June 2021

Fotograf:

Intervju Spådamen Esmaralda: “Kan inte se min egen framtid!”

“En tvättäkta spåkärring som bistått människor med mediala råd i snart 40 år” – så beskriver hon sig själv på sin hemsida. Läs vår intervju med Esmaralda, en av Sveriges mest kända spådamer.
Kan en spådam se in i sin egen framtid? Och finns det något spirituellt hon inte tror på? Familjeliv blev nyfikna på en av Sveriges mest välbesökta spådomsblogg, ezmaralda.blogg.se

Esmaralda spår tusentals människor i hela Norden – men är i grunden familjeterapeut. Hon har varit verksam som spådam i 40 år. Hennes blogg är välbesökt och välkommenterad – varje inlägg har närmare 50-70 kommentarer från folk som önskar sig bli spådda av henne. 

Läs också: Psykologen: Så avvisar du en narcissist – 6 steg

“Jag är egentligen inte mycket för spirituella ting”

För de allra flesta är spådomar något mystiskt, svårförklarligt och kanske till och med “flummigt”. För Esmaralda är spådomar inget hon generellt förknippar med spiritualitet. 

– Jag är egentligen inte mycket för spirituella ting. Jag har min förmåga som jag använder mig av – och that’s it. Jag är ingen new age person och jag engagerar mig inte i andliga ting i övrigt. Det finns mycket jag inte tror på. Personer med gedigen kunskap och stor professionell förmåga hyser jag dock stor respekt inför. 

Spådam och terapeut – Esmaraldas vinnande koncept

Esmaralda är i grund och botten terapeut och tror på föreningen mellan spådom och traditionell rådgivning kring vardagens problematik. Kanske är det den här kombinationen som gjort hennes blogg så stor.

 – Jag är terapeut och har under många år arbetat som familjerådgivare. Många kunder tycker det är bra att de kan vända sig till mig och få en mix av spådom och terapi – särskilt när det gäller konkreta funderingar kring livet och vardagen, berättar hon.

Att vara spådam är att ha ett aktiverat “sjätte sinne”

Esmaralda tror att alla kan lära sig spå, men att alla inte är lika mottagliga för intrycken. För henne började det tidigt, och hon fick med tiden lära sig stänga av intrycken och lära sig etablera ett filter.

Vad innebär det egentligen att vara synsk? Om du förklarar för någon som inte alls vet vad det handlar om? 
 
 – Jag tror att vi alla har ett ”sjätte sinne”, men det är bara en del av oss som har detta sinne aktiverat lite mer och lite starkare. Som regel har man detta med sig från barndomen och det kan yttra sig på olika sätt, förklarar Esmaralda för Familjeliv.

Hon fortsätter:
 
 – Vi mediala har våra gåvor på olika sätt och vi använder dem olika. En del synska kan visuellt se sådant som ska hända och sådant som har hänt. För andra handlar det mer om en känsla – som en stark intuition. En del har förmåga till stark healing, andras förmåga är störst när det gäller att få kontakt med avlidna och för andra faller det sig naturligt att skåda framtiden. 

Esmaralda berättar att det handlar om att stänga av alla intryck, istället för att låta dem flöda. 

 – Som barn tog jag emot allt stimuli som kom till mig – ungefär som en person med autism som inte kan sålla och inte har filter. Men så småningom lärde jag mig att stänga av alla andliga impulser. 

Hon fortsätter.

– För mig handlar det alltså inte om att aktivera och jobba på mina mediala förmågor utan om att stänga av! Numera fungerar detta till 90 procent. När jag siar om någons framtid så öppnar jag upp och tar helt enkelt emot det som kommer. 


Esmaralda tror att alla har ett “sjätte sinne”. Foto: Unsplash

Hur manifesteras de bilder du ser när du siar om någons framtid? Är det tydliga bilder, förnimmelser eller känslor? 
 – Det kan vara rörliga bilder, som en film, med information till den jag spår. Det kan vara frusna bilder, som foton. Det kan vara röster. Det kan också vara känslor. Det varierar från spådom till spådom och jag kan inte själv styra detta – utan får helt enkelt ta emot det som kommer. Oftast, i 60-70 procent av fallen brukar jag se bilder, rörliga eller stillbilder, berättar Esmaralda.

Hon lägger till:
 
 – Det händer också regelbundet att jag för samtal med personens andliga vägledare – om de väljer att komma till mig under tiden som jag är engagerad i spådomen. 

Läs också: “Han vill inte ha barn – borde jag göra slut?” Parterapeuten svarar

Oanmälda dök upp utanför Esmaraldas dörr

Esmaralda blev snabbt känd som en spådam som tog emot seanser. Ryktet om Esmaralda gick som en löpeld och allt fler började höra av sig för att bli spådda. Esmaralda beskriver det som en hektisk tid, där folk började dyka upp utanför hennes hem för att få sig spådda av henne. 

 – För 45 år sedan tog jag emot kunder personligen i mitt hem. Men det blev alltför betungande eftersom folk kunde oanmälda och stå utanför dörren, i stort sett när som helst på dygnet. Då började jag sia via brev, och jag upptäckte att det fungerade riktigt bra.

Att spå digitalt visade sig ha oanade fördelar

Esmaralda upptäckte att digitala spådomar fungerade minst lika bra – kanske bättre – än “riktiga” möten. Distraktionerna blev färre och hon upptäckte att hon inte behövde läsa av folks sätt att prata på. 

Kan du känna av folk även om samtalet sker inte sker ansikte mot ansikte? Hur? 
 – När jag tar emot människor personligen så blandar jag lätt samman personens agerande, rörelsemönster och sätt att tala på med den rena spådomen. Jag blir influerad av annat som kan påverka spådomen negativt. Men via brev fungerade det bättre. Och så småningom när mailen kom, upptäckte jag att detta var alldeles perfekt! Här fanns inga störande moment alls och jag lärde mig hur jag skulle “logga in” på kunden med hens email framför mig. Med lite träning fungerade detta riktigt bra, och är det absolut bästa alternativet för mig. 

Hur går det till när du spår folk via mail?
 – Jag öppnar kundens mail, gör en ceremoni och gör mig redo. Jag börjar alltid med att skriva ner det som spontant kommer till mig. Sedan läser jag kundens mail – och sätter fokus på de frågor som finns. En seans brukar ta 2 timmar men ibland kan det kärva och jag får stänga ner och börja om på nytt igen lite senare. 
 
Vilka hjälpmedel använder du i ditt möte med den andliga världen? 
– Nej, jag har inga klassiska hjälpmedel. Förr hade jag kort, både vanliga och tarotkort men  detta distraherade mig alltför mycket. De enda hjälpmedel jag har idag är min och kundens andliga vägledare.

Läs också: “Jag saknar mitt ex så mycket” – experten svarar

Att råka spå en främling: “Det är inget jag tycker om”

Att vara en siare innebär för Esmaralda att hon måste hålla sina syner i “schack”, annars flödar intrycken oanmält förbi henne även i oanade stunder.

Kan du känna av någons framtid bara genom att sitta bredvid den på en buss till exempel? 
  – Ja, absolut. Detta har ju ofta hänt även om jag är avstängd. Det är ingenting jag tycker om. Det är som att rota i människors inre utan deras tillåtelse och jag trycker snabbt på min avstängningsknapp.

Hon fortsätter:
 – Jag vill inte känna av någons framtid om inte personen bett om det – dels eftersom det är oetiskt, dels det faktum att ser jag att något illa ska ske, så kan jag inte tala om det. Jag har försökt, men det landar ju aldrig rätt. Naturligtvis. 

“Jag fabricerar aldrig svar för att kunden ska bli nöjd”

Esmaralda får många återkommande kunder, men även människor som är nya inom sieri och spådom. Esmaralda får bemöta en hel del skepticism, men de flesta som vänder sig till henne för spådomar känner till hur spådomarna fungerar.

Möter du mycket skepticism?  
 – Jag har ju många återkommande kunder och kunder som återkommit under 45 år. Vi vet ju var vi har varann och här finns ingen skepticism. Återkommande kunder vet ju också att jag inte ser allt. Det jag inte ser – det är jag helt öppen med och talar om att tyvärr, här ser jag ingenting. Jag fabricerar aldrig svar för att kunden ska bli nöjd. I min information till kunden talar jag om att jag räknar med att jag har 80 procent rätt i mina spådomar, berättar Esmaralda.

Läs också: Är ditt barn en tweenie? Då ska du läsa det här

Spådamen om sina utmaningar: “Jag är ingen trollkarl”

Esmaralda möter många olika människor när hon praktiserar spådom. 

Finns det några utmaningar?
 – Genom åren har det funnits kunder som inte vill säga någonting om sig själva och som inte vill ställa frågor. De tycker jag ska skriva på frihand allt jag ser och upplever kring dem. 
Det brukar inte bli så bra och jag föredrar om kunden berättar lite kort om sig själv och  ställer frågor. På så sätt kan jag fokusera på sådant kunden tycker är viktigt. 
 
 – Jag är ingen trollkarl. Jag behöver lite bakgrund för att spådomen ska bli bra och för att jag ska kunna tolka informationen på rätt sätt. 

Hon fortsätter.

 – Sedan har det funnits en och annan som blivit upprörd över att jag tar betalt. På bloggen svarar jag gratis, men när jag håller en omfattande, personlig spådom så tar detta både tid och energi i anspråk och är inte gratis. Precis som det kostar att gå till tandläkaren eller kiropraktorn, så kostar en djupgående seans. 
 
Tack för att du ställde upp, Esmaralda! Sista frågan: Vad vet du om din egen framtid? 
 – Inte mycket. Jag har svårt att se min egen framtid och svårt att tolka information kring den. Ibland kan jag få egna personliga meddelanden som är tydliga och konkreta och då tar jag dem till mig. Men några detaljer får jag inte fram och det är nog meningen att det så ska vara. 

Artikelbild: Unsplash

Läs också: Kan covid-19 blir en endemi? WHO:s dystra prognos
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Spådamen Esmaralda: “Kan inte se min egen framtid!”
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll