0 Följare 0 Följer

Kattflickan

Förälder

Vi har äntligen lyckats bli gravida med ett barn som inte ska kunna ha downs syndrom. Genom ivf med pgd! Det har visat sig att jag har ett ovanligt genetiskt fel som ökar risken att mina barn ska få downs syndrom. Men med hjälp av pgd har jag blivit gravid igen och den här gången har jag ett visst hopp om att äntligen få bli mamma.

Sedan mars 2010 har vi försökt att få barn och jag har varit gravid tre gånger. Jag blev gravid efter 4 månaders försök och var såå glad. Det upptäcktes  i 12e veckan vid kubtestet att barnet hade en 6 mm tjock nackspalt. Moderkaksprov togs som bekräftade att barnet hade downs syndrom. Efter mycket vånda beslöt vi oss för en abort. Jag mådde så dåligt över att abortera vår lilla flicka.

Efter bara några månader blev vi gravida på nytt. Det blev ett tidigt missfall.

I maj 2011 blev jag gravid igen och den här gången skulle det ju bara gå bra. Att barnet skulle få DS igen var ju såå otroligt. Men vi valde att göra moderkaksprov, vilket visade att även detta barn hade downs syndrom. Det var det en liten son. 

Det visade sig att jag hade ett genetiskt fel som gör att jag lättare får barn med DS. Som tur var fick vi remiss att göra PGD. Då kan friska embryon väljas ut och sättas in. Vi lyckades efter den andra PGD'n och nu håller jag tummarna för att vi får barn i mars 2012.Ålder

45 år

Civilstatus

Sambo

Intressen

Natur/Miljö     Resor     Sport    

Musik

Rock    

Husdjur

Katt    

Innehåll