Publicerad 1 August 2013

Packa BB-väskan - komplett med checklista för nedladdning.

Fotograf:

Så packar du BB-väskan

Bara ett par veckor kvar till förlossningen och dags att börja förbereda dig för BB. Skriv ut Familjelivs checklista som hjälp för att komma på vad som kan vara bra att ha med.
Relaterat

Fakta

Snart är den långa väntan på din lilla bebis över. Några veckor innan förlossningen är beräknad är det bra att förbereda det som du vill ha med dig den dagen värkarna börjar smyga sig på. Att springa runt och försöka tänka klart i förlossningens tidiga skede är inget att rekommendera.
– Vi brukar rekommendera att man börjar förbereda BB-väskan runt graviditetsvecka 35 om man väntar en bebis och tvillingklubben brukar rekommendera runt vecka 25 vid flerbörd, säger Aleksandra Nived, barnmorska.

Vad som är bra att ha med sig bero självklart till viss del på vad du själv vill ha runt om dig för att känna dig bekväm. Men det kan även variera mellan olika landsting och sjukhus vad som finns och vad du förväntas ta med dig. Ett tips är att kontakta din förlossningsavdelning eller din barnmorska för att ta reda på vad gäller för just dig.
– Landstinget brukar erbjuda den nyförlösta mamman landstinget underkläder, vilka är toppen för de stora bindorna man får på plats. Kläder till barnet kan man få låna om man inte vill köpa de innan. Men kolla försäkringsskull hur det ser ut där du bor, säger Aleksandra Nived.

Vissa saker är viktigare än andra att få med till förlossningen. Andra saker är kanske inte så viktiga, men sköna. Familjeliv.se har med hjälp av medlemmarna och barnmorskan gjort en checklista som kan hjälpa dig på traven. Bara att skriva ut och börja bocka av!

Faktagranskad av Aleksandra Nived, barnmorska.

Ladda ner och öppna Checklistan för "Packa BB-väskan" HÄR!
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Så packar du BB-väskan
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll