Publicerad 24 September 2013

Fotograf:

Kvinnor berättar: Så kände vi innan vi plussade

Många som vill bli gravida letar givetvis efter det första tecknet. Den där signalen som talar om att en bebis är på gång, redan innan graviditetstestet visar plus. Här har vi samlat medlemmarnas absolut första tecken på graviditet – så här kan man som gravid må de allra första veckorna.
"Jag hade vita flytningar, inte riktigt som vid ägglossning men nästan.”

”Jag hade mensvärk, inte bara som värken innan mens utan som den känns under pågående mens, kramper nästan. Det gick lite upp och ner. I slutet av vecka 5 kändes det ordentligt i kroppen, öm i magen. Ömma bröst och mycket vita flytningar. Blev trött fort om jag bara dammsög eller var aktiv. Kände inte för att motionera vilket jag gör i vanliga fall.”

”Första fem veckorna hade jag inga andra symptom än att mensen inte kom rätt datum. Symptomen med bröstspänningar, molvärk i underlivet och metallsmak i munnen kom vecka 6.”

”Trötthet som inte var av denna värld! Spelade ingen roll hur mycket jag sov - jag var precis lika slut ändå. Molvärk i magen kom och gick.”

”Konstant molvärk från ägglossning. Lättrörd. Extremt känsligt luktsinne! Avsmak för kaffe, snus och alkohol”

”Dagarna innan jag tog testet spydde jag två dagar i följd.”

”Större och ömma tuttar. Bruna flytningar. Ett jävla humör.”

”Jag plussade i fredags och mina symtom innan var bland annat jätteömma bröst, lite lite molvärk, trötthet, mer hunger och att jag var/är extremt känslig. Börjar gråta för ingenting och har knappt tålamod till nått.”

”Jag skulle ljuga om jag skrev att jag hade några symptom alls innan vecka 5. Eftersom jag så gärna ville vara gravid tror jag att jag inbillade mig massor just då, men nu i efterhand så tror jag inte att det vara några symptom alls innan vecka 7-8 då illamåendet kom.”

”Jag plussade i förrgår och mina är: Ömma bröst. Molvärk. Fryser till och från.”

”Jag drömde massa mardrömmar veckan innan jag plussade.”

”Jag hade rikliga flytningar och då menar jag rikliga, fick byta underkläder några gånger om dagen. Illamående och extremt trött.”

”Redan 3 - 4 dagar efter ägglossning kände jag symptom. Fruktansvärt trött. Molvärk, som en mild mensvärk, mest på höger sida. Väldigt gasig och svullen i magen. Starkt luktande urin. Uppe och kissade på nätterna. Känsla av att något var annorlunda.”

”Mina bröst började inte ömma förrän en vecka efter att gravtestet gav utslag. Det gjorde extremt ont i några dagar, men inte mycket mer än så.”

”Började nysa dagligen en vecka efter ägglossning. Ömma bröst också! Inte superömma, utan jag kunde sova på dom och allt.”

”Innan pluset hade jag ont i bröstvårtorna, var vansinnigt trött och blödde näsblod samma morgon som jag plussade.”

”Riktigt tidiga symptom vid min andra graviditet var frossa och bättre smaksinne.”

”Endast huvudvärk, men rätt jobbig.”


Försöker du bli med barn eller tror du att du är gravid? Då finns det några saker att ha koll på när du gör graviditetstestet. Se sakerna i videon nedan.
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: Kvinnor berättar: Så kände vi innan vi plussade
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll