Publicerad 6 October 2014

Fotograf:

VÄNTAR BARN 10 saker som sägs skvallra om barnets kön

Blir det pojke eller flicka? Vi listar tio saker som sägs skvallra om bebisens kön.
Relaterat

Naturligtvis finns det ingen vetenskaplig metod för att ta reda på vilket kön det blir - förutom att göra ett ultraljud. Men inte ens då kan man alltid vara hundra procent säker på beskedet. Men i alla tider har människor roat sig med att gissa vilken hemlighet som den växande magen ruvar på. Det kan handla om allt ifrån att tolka godissug och dålig hy till att låta en ring dingla framför den. I forumet på Familjeliv.se är det ett vanligt nöje att gissa könet baserat på magens form. Blivande mammor lägger ut foton på sina magar och låter andra läsare gissa om det är en "pojk- eller flickmage".

Fick många förslag
En som gjort det är Familjelivsmedlemmen "Mammatillfreja" som är i vecka 33. Hon fick många olika gissningar, bland annat från medlemmen "anyXX" som skriver:

     "Jag gissade på flicka eftersom din mage är ganska rund och det är väl det man kallar flickmage. Å andra sidan har min mage sett likadan ut båda gångerna, typisk pojkmage tycker jag själv, men förra gången fick jag en flicka och den här gången väntar jag en pojke."

Det visade sig sedan på ultraljudet att det var en liten pojke i magen.

      Här listar vi tio olika myter om hur man tar reda på könet - prova gärna själv, om inte annat som ett underhållande sätt att fördriva tiden fram till att din guldklimp föds. Du har ju alltid femtio procents chans att gissa rätt.

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet…

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern – eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

Nyfiken på vad som gömmer sig i magen? Diskutera i forumet

Visar du upp ditt barn på sociala medier? I framtiden kan det bli förbjudet. I och med barnkonventionen, som nästa år blir svensk lag, diskuteras nu begreppet "sharenting".
Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 10 saker som sägs skvallra om barnets kön
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Visa kommentarer...

Innehåll

Innehåll