Inlägg från: instantcasting |Visa alla inlägg
  • instantcasting

    Hej alla

    nej det är spray som är helt galna så fort det kommit in lite för myckt besökare så stippar de sidan

    jag har gjort en ny sida som finns på www.bellezzia.se/cissi

    Tyvärr så fungerar inte bloggen där
    men allt annat finns

    Kram Beatrice

  • instantcasting

    Hon ska till Uppsala och träffa en proffessor för att se om man kan ta bort de metastaser som spridigt sig i buk och övriga delar
    /Bea

  • instantcasting

    Vi tackar för alla kramar och de bidrag som givits till hennes fond
    I hennes blogg kan ni nu följa familje dramat där båda Cissi och hennes man skriver samt familj och vänner
    Nu är hon i uppsala sen får vi se vad henes späda lilla kropp orkar med .... Hon är tuff i själen men cellgifter och operationer har ätit upp hennes kropp så hon e så smal nu ..
    (synd man inte kan donera fett) hade jag gjort med samma ,-)

    www.bellezzia.se/cissi

    Kramar till alla varna själar där ute
    Jag kommer sätta mig ett tag och vänta in min egen själ nu och sammla lite energi för att orka skriva mer

    /Beatrice

  • instantcasting

    Ja hopp finns det men de ska kolla först så det inte sitter i levern om det inte gör det så ska de operera i oktober och då har hon 10% chans att bli frisk....

  • instantcasting

    I natt blev det akut operation på cissi vi håller tummar för att allt går bra

  • instantcasting

    spray stänger ner när det blir för mycket gäster www.bellezzia.se/cissi

    Gick inget bra

    Fick tel av Cissi nu hon är helt knäckt däruppe läkaren kom in på ronden och berättade att de inte kunnat ta bort äggstockarna för att det spritt sig så kraftigt att det inte gick att ta bort dem! Nu är det så pass mkt i tarmen på henne så det är cancern som geggar ihop tarmen..därför kan hon inte äta eller dricka .FYFAN! Blir galen

  • instantcasting

    Skrivet av min Goda vän malinka
    www.eye-c.se/

    I lust och i nöd...
    .. där nöden tog överhand.

    Det uttrycket är mer allvarligt menat än vad vi till vardags vill tänka på ? något som blivit verklighet för Cicilia och Stefan Mårtensson. De gifte sig i juli förra året (2005) och deras lycka var total. På hösten fick de reda på att de väntade sitt kärleksbarn och förlossning hägrade under våren 2006.

    I februari kom chockbeskedet. Cicilia hade fått cancer i magsäcken. Man tog ut barnet (en son som nu mår jättebra och heter Liam) 11 veckor för tidigt och satte sedan in cellgifter. Ett par månader senare väntade operation för Cicilia och tillsammans har hon, Stefan och Liam bott på sjukhuset. Efter operationen fick de ytterligare chockbesked ? cancern har spridit sig till tarmarna och nu vidare till lymfkörtlarna. Utsikterna är inte alltför goda för Cicilia. Under första halvan av juli väntar ytterligare operationer där man hoppas kunna ta bort åtminstone delar av den cancer som finns i hennes kropp.

    Jag har följt Cicilia och Stefan på avstånd under denna tid. Efter bröllopet, där jag fotograferade dem, hade vi inte så mycket kontakt, men jag fick reda på att hon var gravid och vi planerade att göra en fotografering av först hennes mage och sedan på barnet när det kommit. Dessa planer föll när hon fått beskedet om cancern, och jag tror att vi alla som haft kontakt med henne gick runt på tå och undrade hur det skulle gå. En fotografering har vi gjort av Liam, dock, när han vuxit sig tillräckligt stor och stark. Cicilia hade med sig ett par pyttesmå änglavingar som skulle symbolisera hur han räddat hennes liv, när hon under graviditeten känt sig sjukare än hon borde. Utan honom skulle hon kanske inte ha upptäckt sin sjukdom, menar hon. Jag är glad att vi hann göra den innan hon åkte in för sin första operation.

    Efter den första operationen fick Cicilia beskedet att cancern spridit sig. En väninna till familjen tog på sig ansvaret att planera dop för Liam, eftersom alla Cicilias tidigare barn är döpta och hon gärna vill vara med på Liams. Att hon själv och Stefan inte orkade med att ta tag i det är inte så konstigt. Dopet blev en succé med sång och musik och en upprörd Liam som inte alls förstod varför prästen måste hälla kallt vatten på huvudet. Jag var också med och dokumenterade dopet i bild ? något som kommer att vara värt mycket, när Liam blir äldre.

    Som läget ser ut nu, har hoppet gått upp och ned för Cicilia och Stefan. De fick besked om 10% chans att klara sig, men efter den senaste operationen verkar allt hopp ha fallerat och utsikterna ser sämre ut än någonsin.

    --------------------------------------------------------------------------------

    En av de saker jag lärt mig, dels genom möjligheten att objektivt titta på hur en familjesituation med cancer kan se ut, men också genom egen erfarenhet av nära anhöriga som gått bort i cancer, är hur oerhört viktigt det är att ta hand om varandra. Det man lovar varandra under en vigsel ? att älska varandra i nöd och lust ? blir väldigt uppenbart i ett sådant här fall. Båda parter behöver varandra för stöd och kärlek i en situation som i längden faktiskt känns fullkomligt ohållbar.

    Det jag vill få fram med den här berättelsen är att vi till mans och till vardags lätt glömmer hur ömtåligt livet är, vilket enormt mirakel det är att vi finns, hur kroppen påverkas av både yttre och inre omständigheter och att vi alla behöver någon att stödja oss på när livet känns tungt.

    Ta hand om varandra.

    --------------------------------------------------------------------------------

Svar på tråden att leva med obotlig cancer