• Nillane

    Tråden för smyckestillverkare 5.0

    Här diskuteras PÄRLOR av alla de slag.
    Välkommen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-08-15 22:41:41:
    nr 1: 1900 inlägg
    nr 2: 3000 inlägg
    nr 3: 4000 inlägg
    nr 4: 5000 inlägg

  • Svar på tråden Tråden för smyckestillverkare 5.0
  • hälsingejänta

    Hörrni, jag fick ju min första beställning häromdagen (en kopia av ett armband jag gett till min mamma vet ni) och jag har gjort den snarlik min mammas men vet inte vad jag ska ta betalt för den. Hade glömt bort det helt och när mamma skulle ta med den frågade hon vad jag skulle ta för den. Ah, jaha, just ja tänkte jag. Känns hemskt att ta betalt tycker jag, jag kan inte lova någon kvalité och den är ju som sagt inte perfekt med mina missbildade öglor

    Vad tycker ni vore ett rimligt pris? Bild finns i galleriet, det är den tredje, den som heter beställning...

  • Jess Gbg

    Hälsingejänta

    Ohh..så svårt med priser. Vet ju inte riktigt hur mkt du har lagt ut för pärlorna...det verkar vara ganska mycket glaspärlor så om jag får bestämma så hade jag tagit ca 140:- .

    Men det beror ju som sagt på vad materialet har kostat.

  • april

    Hälsingejäntan: Räkna ut vad matrialet kostar sen kan du lugnt lägga på 100% så om matrialet kostade ca 50:- då blir det 150:- för armbandet. Sen måste du också räkna på att det tagit tid att göra armbandet och för din unika design. (det finns ju bara ett till som liknar)

  • symaskinen

    april: Angående herrsmycken så har jag en man som gillar fiske...fiksedrag är råa och bra till smycken också ( om man avlägsnar alla eventuella krokar!!!).

    Nillane&Bemma: Usch ja tråkigt med pengabekymmer...men jag är iallafall glad att inte mannen blev sur att jag hade glömt bort den. Han sa tillochmed att det säkert fanns utrymme ändå till en mindre pärlbeställning så att jag kan beställa det jag ska ha från pandahall nu och resten nästa månad .

  • NennasuS

    VARFÖR tar alla pärlor slut på en gång. Fick ett gäng igår och nu är de slut, ja inte alla förstås, men de finaste som jag har en MASSA ideer för. Suck! Nåja, det är väl bara vänta tills lönen kommer och skicka iväg en STOR beställning så de räcker någon vart...

  • jeli81

    Jag har fått min beställning från teardevil, jeeehaaa!!! har börjat på ett halsband, och gjort ett armband också :D

  • fru kreativ
    Någon som sett läderband, typ 3-4 mm, någonstans? Färgen jag letar efter är ljust rosa. Även mockaband kan funka i värsta fall.
  • NennasuS

    Herregud. Jag får ju magsår av tradera. Pust! Alldeles för spännande, hur som helst har jag vunnit mina första auktioner nu men det går ju hett till därinne!!

  • hälsingejänta

    Åh jisses! Jag som tyckte att 40 kr lät för mycket Känns som att 140 kr är lite för mycket, kanske när man blivit lite större och mer känd. Typ om man står på marknad eller så, och säljer till okända.

    Tar alla ut ungefär dessa priser? Kan vara bra att veta

    Tror ändå att jag säljer det för kanske, 40 kr. Max 50 kr.

    Fortsätt ändå gärna att säga vad ni tycker är rimligt ni som inte svarat, kul att veta!

  • NennasuS

    Jag är inte heller så erfaren eller vad man ska säga, och tar inte så mkt för mina grejer. Jag hade nog tagit 60-70 kr för ett sådant armband. Men annars brukar jag räkna ut materialkostnad och så dubblar jag det och plussar på lite extra.

Svar på tråden Tråden för smyckestillverkare 5.0