• Nillane

    Tråden för smyckestillverkare 5.0

    Här diskuteras PÄRLOR av alla de slag.
    Välkommen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-08-15 22:41:41:
    nr 1: 1900 inlägg
    nr 2: 3000 inlägg
    nr 3: 4000 inlägg
    nr 4: 5000 inlägg

  • Svar på tråden Tråden för smyckestillverkare 5.0
  • Anna Paulita

    Ni som är här, är detta bara en hobby, eller finns de som som faktiskt skulle vilja syssla med detta på heltid?

    Just nu är det en hobby för mig men drömmen är ju ett jobb som smyckedesiger på heltid, men jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig för det och verkligen satsa gärnet. Skulle ju behöva gå i skolan ocksa, antar att typ Konstfack är det som vore det bästa men det kan jag ju drömma om....

    Ska kanske presentera mig, jag heter Anna, är 30, mamma till Julia 2½ och som alla andra här bara älskar jag smycken, pärlor och allt som glittrar. :) Just nu har jag inget i mitt galleri på mina alster men jag ska fixa det så snart jag blir plusmedlem.

  • CEEN

    Anna SOl, vi är några som har eget företag. VIssa mer flitiga med det än andra

    Sirlig jobbar endast med smyckedesign och pärlor.

  • Nillane
    CEEN skrev 2006-08-20 10:32:42 följande:
    Nillane: vilken beslutsångest Din bärbara är ju jättebra, så varför inte bara ha den? så får du mer plats till alla pearls
    Ja, jag får packa ner stationära och inhandla en rullvagn
    http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15576&catalogId=10103&storeId=2&productId=52814&langId=-11&categoryId=16275&chosenPartNumber=50087736

    Nu ska jag hoppa i duschen
  • Bemma

    Jess GBG: Hihi!! Jaa..man sliter arslet av sig och ser lämpligt sliten och trött ut efter några månader! Samtidigt lägger man in lite fina kommentarer om hur dyr t.ex en adoption är.. ...kanske är det bästa tipset ändå att jobba för en egenföretagare som har vett att uppskatta personalen!!

    Anna sol: Oj vilket dilemma! Men som sagt: Ställ upp med en produkt som du kan tänka dig att avstå från! Den reklamen måste ju ändå vara guld värd!! För mig är det en hobby men jag har tänkt att jag ska kunna tjäna några kronor på sidan om sådär. Genom att stå på markandet o.s.v.

    Jihooo..hann knåpa ihop ett par örhängen som jag vart riktigt nöjd med innan jag ska iväg o jobba!!
    Fick oxå reda på att panduro ska öppna här i september! Bättre än ingen smyckesaffär alls som läget är just nu!

  • Jess Gbg

    Bemma.
    Ja en annan jobbar för landstinget...där ifrågasätts det med en gång varför man har 1 minuts plus på flexen... Nej, lite överdrivet

    Vad jobbar du med?

  • Bemma

    Jess Gbg: Går egentligen och utbildar mig till lärare men under sommaren jobbar jag på en båt som har räkturer mm. En slags restaurangbåt alltså! Man måste ju få in pengar på sommaren också! Men när jag är klar med skolan blir det nog lika hårt för mig som för dig...inte en extra krona går det att tjäna då!

  • fru kreativ

    Anna sol: Välkommen till oss ! Apropå tävlingen; jag blir så förbaskad på sådana där tävlingar, de bara håvar in gratisidéer som skulle kosta dem massor att utveckla själva! Det var som när IKEA hade en sån tävling, halva sverige skickade in superbra hus-och hemlösningar, möbeldesigner etc, och IKEA får rätten till allt! Ett billigt sätt att stärka sitt eget företag..Hrrm...Fundersam nä jag ska nog inte delta, Hoppas på att jag kan göra mig ett namn ändå.
    Jag pärlar som hobby, men det börjar bli så omfattande att jag nog måste skaffa en f-skattsedel åtminstone innan jul. Hoppas på att jag ska kunna försörja mig på det om ett par år.
    Nu ska jag pärla !

  • Nina

    Precis hemkommen från Trosa där vi käkat bauta glassar, brottats ned getingar och köpt rökt fisk (mums...) med aoili. Var det inte någon som stått i Trosa och sålt nu i helgen? Letade men såg inga smycken nånstans... jo föresten i en butik men inte någon som stod och sålde.

    AnnaSol. Välkommen till oss. Är den tidningen hennes som har tävligen? Jag skulle kunna tänka mig vara med bara för att se om man har en chans. Vad spelar ett halsband för roll om man är kreativ som smyckesmakare tänker jag. Vart hittade du info om den tävlingen?
    Jag har detta med smycken som en hobby men funderar på att öppna upp min hemsida med smycken och även att försöka stå lite på street och så. Problemet är väl att det är svårt att veta om det man gör är "tillräckligt" bra innan man testat.

  • Nina

    Måste fråga igen.... blir inte klok när jag läser på skatteverkets hemsida ang att ha en tex smyckeshemsida. Det verkar som om det inte går under hobbyverksamhet. Någon som kollat upp detta?

  • CEEN

    Nina: har ingen aning om det går under hibbyverksamhet, men det borde det göra.

    Dock råder jag dig till att skaffa f-skattesedel istället. Då får du dra av momsen på allt du köper in. Det får du inte med hobbyverksamhet

Svar på tråden Tråden för smyckestillverkare 5.0