Inlägg från: Pneu |Visa alla inlägg
  • Pneu

    Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!

    kålle och ada - testa först med vanlig tvål (gnugga med en tvålbit) eller galltvål (som det står på förpackningen), innan du går på det tunga artilleriet med motortvätten...

  • Pneu

    Mkay, då har jag en fråga. På mitt fulgula plastgolv i badrummet har en flaska Mr Muscle råkat ligga med etiketten neråt i lite blöta, så nu har vi en orubblig röd fläck i mattan. Är det motortvätt som gäller på den också, eller har någon något annat tips?

  • Pneu

    BuoBä - det beror ju lite på var den luktar. En toastol har ju trots allt lite skrymslen och vrår som man knappt kommer åt annat än med (en gammal) tandborste. Det kan ju också komma nerifrån rören till. Har ni en snålspolare? I såna kan man ibland se hur toapapperet ligger kvar och fladdrar trots att det är spolat, och då är det ju inte konstigt att det blir lite småpäcklig lukt.

  • Pneu

    Alltså, jag är inte så bacillskräckigt lagd, så nu behöver jag lite tips. Vi har haft vinterkräksjukan på besök i helgen, och vill aldrig ha den tillbaka, så nu städar jag _allt_. Har rengjort badrummet grundligt, kokat tandborstar, nappar, nappflaskor, bröstpump, rengjort leksaker, tvättat lakan, handdukar, kuddar och madrassöverdrag i 60 grader, skurat golv, kokat trasor och rengjort dörrhandtag och diskat precis allt som stått framme eller som vi använt. Vad har jag glömt?

  • Pneu

    Bettiz - nädå, men det vore liksom lite förargligt att få den igen bara för att man missat att kasta ett lypsyl eller nåt.

  • Pneu

    Bettiz - det är det jag inte vet, min bacillskräck är som sagt rätt minimal i vanliga fall, men om man har smort sig på läpparna när man var sjuk borde väl bacillerna (virusarna) kunna leva på lypsylet, i väntan på att hoppa på en igen? Eller är lypsyl tillräckligt ogästvänligt för att döda de rackarna?

  • Pneu

    Karamellfabriken - jo, det har vi också gjort. Känns skönt att få bort sjuklukten, om inte annat. Bra för det psykiska välmåendet om inte annat att duscha, byta lakan och byta luft och så börja om från början, när man mår bättre.

  • Pneu

    Baronessan - det jag skulle kunna tänka mig är antingen att matfettet kan härskna om pannan står oanvänd länge, eller att man använder matfett som tål höga temperaturer dåligt och därför smakar dåligt när man använder pannan. Men ren och bra matolja i en panna som används hyfsat ofta kan jag inte föreställa mig är några problem för oss med normala smaklökar.

Svar på tråden Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!