• Isanna

    Mat på en Hawaiifest?

    Nyårsfesten i år blir en Hawaiifest! Vi tänkte ta fram stora grillen och ha barbeque i vintermörkret. Men vad mer hör Hawaii till? Förslag på mat och dryck, såväl smårätter som annat. Jag tänker Piña Colada, ananas, kokosnötter, grillat men vad mer? Har ni några förslag på hur det ska bli en storartad Hawaii-upplevelse?

  • Svar på tråden Mat på en Hawaiifest?
  • Tjomsan

    Hawaii hör ju till USA så varför inte klyftpotatis på sötpotatis, coleslaw (eller hur det nu stavas), glaze på köttet, club sandwich. Banan är också gott på grillspett.

    Och självklart har ni väl sommarkläder på er? Hawaiiskjortor, shorts...? Och leier är väl ett måste vid ankomsten (blomkransar). Det brukar finnas typ på Butterix och på leksaksaffärer.

    Det finns en mangoglaze på flaska som är jättegod som dressing till en vanlig grönsallad också (faktiskt). Här får du recept på en melonefterrätt som är supergod och fräsch (mycket godare än det låter!):

    Ejas melonsallad

    700 g olika sorters melonkött i tärningar

    1,5 msk lime
    1,5 msk pressad citron
    1,5 msk florsocker
    1 dl kokosmjölk
    3 msk hackade pistagenötter (kan uteslutas)

    Stå kallt 30 min

    Annars finns ju den där ananaspajen med creme fraiche men det kanske blir för mycket ananas?

  • Isanna

    Härliga idéer! Självklart är det sommarkläder som gäller, vår dresscode är bastkjol, linne eller hawaiiskjorta och flipflops. Stråhatt är ett plus. Och själklart får man blomsterkransar!

  • Dinturiel

    Ananas är väl nästan ett måste till en hawaiansk fest va?

  • Glinda från Oz
    Jonna77 skrev 2018-04-03 10:54:25 följande:

    Håller också på att planerar inför en hawaiifest, kommer köra på buffe med framför allt pulled pork och mycket frukter (ananas, melon m.m). Hittade lite fler bra tips här: hawaiiskjorta.nu/hawaiifest-tips/ 


    Det här var ju snart 12 år sedan så ts har säkert redan haft festen.
Svar på tråden Mat på en Hawaiifest?