• Gummsesnuffsan

    Ska man behöva skämmas för sina inköp?

    Alltså jag blir galen på alla människor som himlar med ögonen och tycker att jag är hysterisk som redan inhandlat allt till min bebis. "Men ungen är ju inte född ännu, tänk om det händer nåt" o.s.v.
    Jag är just nu väldigt glad över att jag hann klart de flesta inköp redan innan vecka 25, för just nu känner jag ingen lust alls att boa. (Är i vecka 34)

    Varför ska man inte kunna göra detta? Jag har en positiv inställning till det mesta och jag tror och hoppas att allt kommer att gå bra med lilla bebisen. Då känns det så himla tråkigt när folk kommer med sina " men tänk om nåt händer".

  • Svar på tråden Ska man behöva skämmas för sina inköp?
  • Bellizzzzz

    det är självklart att du skall handla om du känner för det.

    jag har själv bara fått höra negativa saker när vi handla alla våra saker
    det betyder otur att köpa kläder för tidigt köpa vagn för tidigt. sätta upp sängen för tidigt.
    när skall man köpa alla saker då? när man står där med en bebis i famnen och det är ca 8 veckor leveranstid på vagn.

    nu har jag brytit alla myter *HIHI*
    bäddade sängen redan i v33 och har hunnit byta den 2gånger sen dess *HIHI*

    så strunta i vad alla säga och handla det ni vill ha för att slippa stressa sen

    //puzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


    ,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸-(_Bf 23dec_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
  • Bebbe2006

    Jag resonerade också så att man inte skall handla för tidigt. Nu är jag i vecka 37 och orkar inte göra ett skit. Orkar inte åka och handla det jag måste handla.

    Alltså, vänta inte för länge heller.

  • Olivia2006

    Visst ska man handla om man vill, det gjorde jag också. Folk ska alltid kommentera och lägga sig i, men det är ingenting att bry sig om. Du får ju göra precis som du vill!

  • JenJa

    Klart men ska handla, men kanske medmåtta om jag säger så...handlandet är ju en del utav förberedelserna tycker jag!!

  • MammaAnnaPanna

    Jag tycker att man alltid ska säga vad man tycker men man får aldrig såra andra människor!
    Alla ser saker på olika sätt och det ska man respektera. Jag själv har inte köpt nått än, men det kliar i fingrarna. Avstår inte pga att jag inte vill utmana ödet utan mer av ekonomiska skäl just nu. Våren kommer vi sprida ut allt på fär att det inte ska känna så mycke.

    Jag tycker alla ska gör asom dom vill och dom som inte vågar kan väll åtmindstånne glädjas åt att andra gör det. Eller annars helt enkelt hålla tyst om det.

  • Nifelheim

    Jag kan försäkra om att går ngt fel så är inte det man handlat ngt problem. Hade handlat mkt innan V föddes, de kläderna som jag hade köpt då är nu minnen som ja kan titta på och minnas min lilla kille.

    Blev inte heller avskräckt utan har handlat tidigt även denna gång. Det är ju för tusan ett barn man väntar på, inte ett missfall eller ngt annat som kan hända. Som ngn tidigare sa, ska man tänka så kan man ju aldrig handla ngt, barnet kan ju dö när som helst även efter att det är fött.

  • eire

    Blir det lättare att sörja om det inte finns saker redan? Nuförtiden dör ju inte barn vid förlossningen lika ofta som förr eller så kan man plocka ut dem tidigare och rädda dem om det inte mår bra i magen. Hur stor "risk" är det att de dör i magen efter typ v14? 1% eller nått. Man kan väl inte låtsas som ingenting förrän barnet blivit fött, passerat gränsen för psd, klarat sig från rs-virus osv?(inte för att de dör av rs..) Men folk gör ju som de vill, om de inte vill glädja sig förrän efter förlossning och stressa runt och köpa grejer med en nyfödd så go ahead!

  • Tonx

    Man gör som man vill! Vi hade ingenting förutom barnvagn, bilstol och 2 kläderplagg när vi åkte in till förlossningen! Passade oss alldeles utmärkt.

  • Mora

    Min sambo är skrockfull men jag har handlat en hel del neutrala kläder redan, är i v.29 nu. Jag har då inte råd att köpa en hel garderob när bäsen kommit, och knappast lust att göra´t då heller!!!
    Men när jag sa att det bara var neutrala kläder vart han lugn....!

  • majlinsa

    Sen när du är stor, tung och känner dig smidig som en val inne på en toalett är det skönt att ha llt färdig som kläder, säng osv.. Tänk vad skönt att slippa ge sig ut och handla då och bara ta det lugnt.

Svar på tråden Ska man behöva skämmas för sina inköp?