• Molnet

    Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.

    Here I am, kan man få vara ifred här tro?

  • Molnet

    Jaha och vad är poängen med svenska som officiellt språk undrar jag Är folkpartiet rädda att folk ska bli ointegrerade om de börjar snacka engelska eller franska?

  • Molnet

    Måste bara delge er lite inside information, eller det kanske redan har kommit ut till allmänhetens kännedom, jag vet inte

    Man håller på att se över socialförsäkringen för gravida. i och med att många gravida är sjukskrivna i slutet på graivditeten kommer man att se över om det finns något man kan göra. Kanske hitta på någon ny fömån som man kan ansöka om. Jag hoppas det är till vår fördel ialla fall och inte nåt jäkelskap med att man får 50 kr om dagen om man inte klarar av att arbeta pga grav.komplikationer!

    Annars håller jag med mulena angående att försärkingen slår helt fel iom att kvinnor är de som är (långtids)sjuka mest! Man får heller inte glömma alla invandrare som det också slår mot på iom att de ofta inte kvalar in på samma sätt på arbetsmarknaden och är oftast långtidssjuka. De har minimala möjligheter att komma in på arbetsmarknaden eller ta del av rehabiliteringsinsatser som finns att tillgå.

  • Molnet

    "Och vet ni mina vänner, jag tror vi kommer se hur prylarna blir billigare och tryggheten dyrare..."

    Det tror jag med...

    Så himla trist och obehaglig utveckling att befrämja endast lönearbete för att gynna statsfinanserna utan att se till att trygga människorna. Att alla har det bra.

  • Molnet

    Problemet är den blå politiken inte tar hänsyn till människors olika förutsättningar och man förnekar strulturella problem. Det gör mig så jäkla arg!
    Är det möjligtvis kvinnor och invandrare själva som väljer lägre löner eller att bli diksriminerade på arbetsmarknaden ?!

    Hörde något om att avgiften till simhallarna kommer höjas rejält. Suck, ännu en aktivitet för höginkomsttagare..

  • Molnet

    Men alltså, som student är det ingen mening att vara med i a-kassa öht då? Jag menar, om man ändå inte har rätt till a-kassa efter avslutade studier varför betala multumavgiften man egentligen inte ens har råd med under studietiden? Eller har jag fattat det fel?

  • Molnet

    är det bara jag som gillar Sahlin och gärna ser henne som statsminister? Jag tycker hon är otroligt kompetent! Tobleroneaffären tycker jag bara är en löjlig bisak i jämförelse med vad allianspolitikerna visat att de gjort under första månaden som sittande regering!

  • Molnet

    Fast varför är inte hon rätt person? Jag är nyfiken på varför alla tycker så För jag får en liten liten känsla av att hon blir mer kritiskt granskad och ifrågasatt som kompetent bara för att hon är kvinna. Motbevisa mig gärna!

  • Molnet

    Jag har sett henne debattera, har inte sett nåt fel i hennes debattstil, men det var ett tag sen iofs, jag kanske minns fel  Jag har alltid tyckt att hon är saklig och bra! Därmed inte sagt att det finns andra, bättre..

    Angående a-kassereglerna, jag vill också bara skrika! Hur f*n tänker man? jag hoppas inte en enda som röstade blått kommer och gnäller sen. Argh

  • Molnet

    Det första som slår mig när jag läser såna saker är återigen de rika och resursstarka trycker ner dem som inget har. Så jääkla lätt att sitta där på sina millar och tycka att a-kassan ska stramas åt, att alla sjuka ska ut i arbete etc. Usch vad sur jag blir!

  • Molnet

    Angående skattelättnader för företagare.. Är det några fler än mig som funderat på det här med sänkta arbetsgivaravgifter? .Jag tror inte ett dugg på att företag kommer anställa fler pga sänkta avgifter. Ett företag är ju alltid intresserat av vinst Jag tänker på alla storföretag som går med miljonvinster och som ändå låter sina anställda jobba för 2. På min sambos arbetsplats är det så: företaget går med storvinst varje kvartal och år, men man avskedar folk på löpande band ändå och flyttar produktion utomlands!? Hur går det ihop liksom?

  • Molnet

    Det är ju det som är så ologiskt, man stramar åt och stramar åt för att folk ska....ja vaddå? Börja jobba? På vilka jobb? Sen å andra sidan ska man skapa en massa jobb...Varför då undrar man, om det nu finns så många men att folk bara är lata som inte tar dem?!

Svar på tråden Medlemstråd: Vi Röda/Gröna som oroar oss för den blå politiken.