• jenn06

    Del 3: Vi som började utredning i okt /nov -06.

    Började också våran utredning i okt/nov men har inte kommit öängre än att min man fått lämna 2 sperma prov..varför tar allt så lång tid?!. Är det någon här som har gått till privatläkare fast som är ansluten till försäkringskassan??, vill hitta andra vägar än det sega sjukhuset...

  • jenn06

    Tack så mycket, skall leta reda på den och skriva in mig då :)
    Nej, vi har inte fått reda på någonting, fick ett nr(telefonsvarare) som vi skulle ringa när vi lämnat prover, och då skulle dem sätta upp en på listan för att få träffa läkaren, så vi har inte ens fått gjort det.. nu har dett gått ca 2månader sedan mannen lämna 2:a sperma provet, *suck*.. orkar snart inte vänta..

  • jenn06

    Cilota- jo jag har lämnat blodproven, gjorde det i nov har inte hört något sedan dess. förutom om min mans provsvar som gjorde att han fick lämna igen, gjode det i feb... så nu väntar vi igen..

    God is a girl- tack så mycket, jo jag får göra det imorgon när jag slutat jobba för jag blir förbannad när jag tänker på att det gått 6 mån fast inget har hänt..

  • jenn06

    Ceciliaba: Jag lämnat blodprov-ej svar ännu, sambons spermaprov ok . VUL ser bra ut, jag har normal äl. Läkaren skickat remiss för IVF. Efter nästa mens ska jag kolla äggledarna/spolning.

    Cilota: Jag: Optimala hormonvärden, slät livmoderslemhinna utan myom eller andra knutor. Små, fina äggstockar utan cystor. Sambon: spemierna långt över riktvärdet när det gäller alla kriterer. Tillsammans: Oförklarligt barnlösa.

    : Emsergirl: Hormon- och spermieprover samt VUL bra, har normal äl. Har gjort laparoskopi som visade på passage i äggledarna. Ska börja med insemination i februari/mars.

    Engla75: Alla tester klara. Har oregelbunden menscykel. Sambons spermier är något nedsatta i rörelse. Kommer göra IVF. Började spraya den 6 mars.

    God Is A Girl: Gjort VUL som var bra, Spermierprov var något nedsatt kvalité. Har PCOS. Spolning av äggledarna visade fri passage. Lämnat sju rör till och maken lämnt kromosomanalysprov, väntar på svar. Ska börja med metformin för att gå ner i vikt.

    jenn06: lämnat prover både jag och min man, han har en anningen minskad rörligt så han har lämnat totalt 2 gånger.

    mala78: VUL, blod och sperma prover var bra, Även röntgen av äggledare och koll av livmoderslemhinna. oregelbundna cykler. Första kuren pergo helt verkningslös, väntar på att börja med äl-sprutor och sen insemination efter paus till april-maj pga nytt jobb.

    Noi: Endometrios samt stopp i båda äggledarna konstaterat efter titthålsoperation. Spermieprover bra. Inväntar IVF-uppstart i slutet på mars.

    Pajamaja: Har lämnat blodprov och spermaprov och allt ser bra ut på provsvaren. (Har dock bara en äggledare efter x dec-05.) Skulle "försöka själva" nov-jan och ska nu boka tid för

    Snart kanske: Hormon- och spermieprover samt VUL bra, har troligtvis normal äl. Spolade äggledarna den 16/1, allt såg bra ut. Fått svar på äl-test, hade ett värde på 81, alltså en väldigt bra äl. Remiss är skickad så nu är det ivf eller insemination som väntar.

    Snobben: Lämnat blodprov och spermaprov. Tagit prover en gång till och har nu fått tid för undersökning 12 april.

    Vinter81: Har varit och fått igen provresultaten de hittade inga fel på oss tycker att vi ska försöka själva ett tag till sedan prova IVF.

  • jenn06

    Gos is A girl- jo det är inte klokt, men samtidigt känns det som dem prioriterar bort en för att vi är unga, Ne jag tror nog att vi får söka oss någon annanstans för det är precis hopplöst, det jobbigaste är att jag tycker att ALLA är gravida eller har små barn..*jobbigt*..
    Hur går det för er??

  • jenn06

    God is A angel-
    jag är 21 han 26 så det är kankse inte så ungt då :)
    Jag hatar att se dras blickar och deras prat om att deras bebis är det bästa bla bla bla.... åh den ständiga frågan när skall ni skaffa då?, ni gifte ju er i somras... osv... MORR

    Okej, jag har nog också säkert gått upp den här påsken men jag har verkligen försökt att låta bli.. men det är svårt. Har mätning på onsdag, så då får vi hoppas att det har blivit lite bättre.
    Jag väntar på äl på onsdag så nu "vilar" vi upp inför imorgon..
    Vi har försökt i ca 2 år nu, Hur länge har ni försökt?

  • jenn06

    God is a girl-
    det är jobbigt när åren går men inget händer :(
    jo men det vi är nog få som verkligen vill, dem flesta unga tror jag iallafall blir grvida fast dem inte önskar det..åh så sliter annan så man blir gråhårig :)

    Faan va taskigt sagt det har inte den med att göra,Tycker att det var bra svarat av dig iallafall.
    får jag fråga vart du bor i det avlånga landet!, beöver inte svara om du inte vill.

  • jenn06

    Jo, det är så orättvist när man tänker på det sättet :(
    I mariestad,
    När gifte ni er?

  • jenn06

    Grattis i efterskott... hoppas att det blev som ni hade tänkt er!!!
    hur långt har ni kommit i eran behanling?

Svar på tråden Del 3: Vi som började utredning i okt /nov -06.