• mala78

    Del 3: Vi som började utredning i okt /nov -06.

    Jag har mått lite illa, fast inte så farligt, är jättetrött dock. det molar i magen och brösten är hårda och ömma.
    Ja, hoppas vi får följas åt till BF.

  • mala78

    - STATUSLISTA -

    Ceciliaba: Jag lämnat blodprov-ej svar ännu, sambons spermaprov ok . VUL ser bra ut, jag har normal äl. Läkaren skickat remiss för IVF. Efter nästa mens ska jag kolla äggledarna/spolning.

    Cilota: Jag: Optimala hormonvärden, slät livmoderslemhinna utan myom eller andra knutor. Små, fina äggstockar utan cystor. Sambon: spemierna långt över riktvärdet när det gäller alla kriterer. Tillsammans: Oförklarligt barnlösa.

    Emsergirl: Hormon- och spermieprover samt VUL bra, har normal äl. Har gjort laparoskopi som visade på passage i äggledarna. Ska börja med insemination i februari/mars.

    Engla75: Alla tester klara. Har oregelbunden menscykel. Sambons spermier är något nedsatta i rörelse. Kommer göra IVF. Började spraya den 6 mars.

    jenn06: Proverna visar bra,förutom jenn har låg sköldkörtelhormons produktion,medecin i 1 år sedan ev ny kontakt om vi ej lyckats blir gravida.

    Noi: Endometrios samt stopp i båda äggledarna konstaterat efter titthålsoperation. Spermieprover bra. Inväntar IVF-uppstart i slutet på mars.

    Pajamaja: Har lämnat blodprov och spermaprov och allt ser bra ut på provsvaren. (Har dock bara en äggledare efter x dec-05.) Skulle "försöka själva" nov-jan och ska nu boka tid för

    Snart kanske: Hormon- och spermieprover samt VUL bra, har troligtvis normal äl. Spolade äggledarna den 16/1, allt såg bra ut. Fått svar på äl-test, hade ett värde på 81, alltså en väldigt bra äl. Remiss är skickad så nu är det ivf eller insemination som väntar.

    Snobben: Lämnat blodprov och spermaprov. Tagit prover en gång till och har nu fått tid för undersökning 12 april. Vi är fullt friska (förutom en eventuell polyp i livmodern) ska på sköljning snart förhoppningsvis.

    Vinter81: Har varit och fått igen provresultaten de hittade inga fel på oss tycker att vi ska försöka själva ett tag till sedan prova IVF.

    -Gravida-

    God Is A Girl: Plussade efter 37 månader och tre månader med Metformin.

    mala78: + efter 21 mån mha Menopur-sprutor + pregnyl och insemination

  • mala78

    jenn, det finns ivf i naturlig cykel tror det innebär att man bara plockar ut det ägg som mognat just den mån. Men vanligast tror jag är att stimulera med sprutor så att många ägg produceras och kan befruktas, de som sen ser bäst ut får man tillbaka ett av och övriga fryses.

  • mala78

    Jenn och Honey- jaa, än så länge har det gått bra, fast jag mår illa ganska ofta och är trött och så. Nu har jag dessutom åkt på en förkylning så man blir extra slut + orolig då jag läst nåt om att även en enkel förkylning kan om man har otur skada barnet. Men man kan ju tyvärr inte skydda sig helt mot smitta.
    Hur mår du Honey?

  • mala78

    Det sägs ju att det är bra att må illa iaf så man får trösta sig med det även om det inte är den roligaste känslan i världen. man har ju också valt det själv och jag sa innan att jag tar vad som helst bara jag blir gravid, så det får jag stå för nu.

  • mala78

    Tack så mycket tjejer!

    Grattis Honey!

    Oj Jenn, drastiskt beslut. Hoppas att ni lyckas på vanligt sätt. Man kan ju pröva pergotime och insemination också, behöver inte ingå sprutor då. Annars så är sprutorna ganska harmlösa, känns knappt alls.

  • mala78

    Fast det är väl att man tror att det gör ont omedvetet, för det finns ju annars ingen anledning att vara rädd.
    Jo, man kan göra insemination utan nålar, finns många olika varianter, jag tog nog ca 10 sprutor men det var jag det. Väldigt tunna och bara 1 cm lång, bara kort info.

  • mala78

    håller mig inne, skulle jag gå ut skulle jag garanterat smälta bort. Försöker vädra, men idioterna runt omkring röker grrr, hatar att få in rök.

  • mala78

    Måste bara tillägga att jag tänkte precis lika mycket som vanligt nu innan jag fick +. Så kanske kanske var det alla hormoner + insemination som gjorde susen eller vad tror ni

  • mala78

    ja, guuud, det måste ju ha varit det...... eller inte.

    Blir också galen på såna kommentarer.

Svar på tråden Del 3: Vi som började utredning i okt /nov -06.