• Ida 84

    Jonna3: Det är helt okej! Jag gav upp själv och nu sitter jag och försöker skriva ihop nått bra innan jag skall gå till skolan om knappt en timme..


  • Ida 84

    Jonna: När jag väl kommer till skolan visar det sig att läraren glömt tala om för mig att de flyttat fram nästa kursstart så jag har hela den här veckan med att klura ut något... Så jag får se om man kan få ihop något vettigt till slut ändå.. Sa till läraren att hon kunde kasta arbetet jag skickat till henne eftersom jag eg inte var färdig och det var helt okej som tur var..

    Har ni inga valbara kurser i sista terminen eller så?


  • Ida 84

    Peand: ja det är inte helt fel.. så nu skall jag passa på att vårstäda lägenheten och putsa fönster och så... och vara ute så mycket som möjligt om håller i sig...

    en del av uppgiften är: Jag skall fundera över om personer med svåra funktionshinder kan ha en plats i arbetslivet och i så fall hur. Och sedan olika förslag som jag skall motivera..


  • Ida 84

    Peand: va? skojar du? det hoppas jag verkligen inte är sant...

    Skriv allt du kommer på så kanske min hjärna vaknar också... just nu är det helt hjärnsläpp... det enda jag kan tänka på är typ att byggnader och liknande inte alltid är anpassat till handikappade osv...


  • Ida 84

    Jajja: Kanske lite sent nu men ang telefonsamtalen så kan jag berätta hur man löst det hos en man där jag jobbar ibland. Där har man spärrat vissa nummer och då behövs det en kod ungefär som en pin-kod för att öppna dem innan han kan ringa. De enda som vet koden är personalen och därför måste han be om hjälp när han skall ringa, vilket gör att han inte ringer så ofta..

    Peand: Här skiner solen från en klarblå himmel och det är nästan 10 grader varmt i skuggan.. Hoppas att det håller sig..

    Socialisation är ju också ett stort område som iaf jag tycker är intressant..


  • Ida 84

    delifi2: om du vill läsa en verklighetsbaserad bok om det kan jag rekommendera vingklippt ängel.  www.boksidan.net/bok.asp
    Jag tyckte den var jättebra och lättläst. Men som en kompis sa: det är ingen bok att läsa om man mår psykiskt dåligt...

    ericas mamma: Vad spännande.. Jag gjorde min första APU i hemtjänsten, tyvärr var stämningen bland personalen inte den bästa på det stället.. Men jag lovar att man får se mycket...


  • Ida 84

    jajja: du är inget pucko!! jag fattar inte skillnaden själv och tråden finns ju för att vi skall kunna hjälpa varandra!
    Enligt de här länkarna:
    sv.wikipedia.org/wiki/Lex_Maria
    sv.wikipedia.org/wiki/Lex_Sarah

    så får jag det till att Lex Maria är för att man som vårdpersonal har skyldighet att anmäla när det funnits risk att någon skulle drabbas av skada, allvarlig sjukdom eller felbehandling medan Lex Sarah är mer om det varit övergrepp, misshandel och vanvård mot någon vårdtagare.


Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III