• FridaE

    Roliga händelser under förlossning del 5

    Med mitt första barn: Fick dras med en lärling (eller vad man ska kalla det, en ganska snygg yngre KILLE!)
    Jag hade prcis börjat få lite krystvärkar och en BM hade tryckt ner mej på en sån förlossningspall, som inte alls funkade för mej. Tyckte inte dte hände nånting. Men jag satt där och tog i och när jag tittade ner såg jag att jag åstadkommit en liten plutt. Jättepinsamt tyckte jag! Vi ringde på BM för att få bort eländet och in komemr den där "lärlingen". Jag tyckte det var så pinsamt att jag nästan sa högt att jag inte ville att han skulel komma och började gråta!
    Ett tag senare, när fortfarande inget hände där nere på pallen, började jag snyfta att jag ville åka hem och strunta i allt!

    När sonen iallafall var ute frågade jag på skoj (vet inte var jag fick det ifrån)om han hade 10 fingrar och 10 tår men personalen tog det på fullt allvar och visade upp hans händer och fötter!

    Med andra barnet hände inte så mycket, det gick snabbt, hann bara vara på förlossningen i 4.5 timmar. Använde lustgasen men sa inget roligt för det, det var bara underbart emellan värkarna.
    Men en grej, som kanske inte är haha-roligt, var att jag sa till karln, halvt på skoj, när vi kom in att det blir bebis innan 14.00. Dottern är född 14.01, så tji fick jag!!

  • FridaE

    Förresten, med dottern så kom hon ut väldigt snabbt på slutet. BM var inne en halvtimme innan hon föddes och tyckte att mina värkar var alldeles för svaga och oregelbundna så de skulle komma med värkstimulerande dropp. De hann aldrig sätta nåt dropp.
    Helt plötsligt får jag två (vanliga) värkar efter varann och sen en enda lång krystvärk, då jag kunde känna hur bebisen bara gled ända uppifrån och ned. I mitt stilla sinne tänkte jag: Ähh, det måste vara nåt annat! Det kan ju inte vara bebisen som kommer så fort! Mannen lyfte undan trosorna och såg att huvet redan var ute. Det blev ett himla kackel när BMorna kom springandes. Efteråt sa mannen att jag blev helt blå i ansiktet och så klagade han över att jag inte sa nåt. Hallå! Han skulle prova att säja nåt mitt i en enorm krystvärk, jag kunde inte ens skrika för tusan!

  • FridaE

    Maxie: Ja, han trodde jag skulle dö... kanske inte så kul där och då men nu efteråt är det ganska kul. Jag kände det aldrig som jag höll på att dö iallafall.

    Tettan: Precis som det är det viktigaste av allt!

Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5