• Anonym

    Vad har ni i lön???

    Intressant!

    Jag jobbar i ett konsultbolag med bla internkommunikation och web. Tjänar 28000/månad och har tagit mig hit utan betydande utbildning.

    Självklart är det första prio att jobba med ngt man brinner för, men helt ärligt betyder inkomsten mycket för mig och min man, absolut inget att skämmas för anser jag.

    Sen får man inte glömma att de med högre löner ofta jobbar i privata bolag vilka drar in sina "egna" pengar, så det borde inte vara ngt att irritera sig på. Däremot är det otroligt tråkigt att Sveriges regering inte anser att skattepengarna borde omfördelas radikalt för att tex höja löner åt sjukvård, polis och skola för att nämna några.

  • Anonym

    Systemadministratör, 19000:-/mån. Ej utbildad, inga studieskulder.

  • Anonym

    Läkare med 6 års erfarenhet, ca 300 högskolepoäng. 30 450/månad, kan tjänta 50-100 000 extra/år beroende på hur mycket nattarbete, hyrläkararbete på ledig tid jag orkar med.

  • Anonym

    penapöna, jag som frågade. Då förstår jag. I Västsverige och södra Sverige är det tvärtom och har varit så åtminstone uppåt tio år på de stora orterna. Det beror på att många utbildningar har lagts ner. Det berodde dels på att man trodde efterfrågan skulle minska och dels på att man startat tvååriga KYR-utbildningar på högskolor som dels har färre platser, dels inte blivit någon jättesuccé. Tanken var att KYR-utbildningarna skulle leda till mer kvalificerade arbeten medan behovet ute i verksamheterna fortfarande är av "vanliga" sekreterare.

    Det är klart att erfarenhet är meriterande men här i Göteborg får arbetsgivarna ibland inte ens sökande när det är vik det gäller. När min kompis bytte jobb förra året var det tre personer varav två med erfarenhet som sökte hennes fasta tjänst. Därför har också lönerna stigit mycket sedan jag slutade för några år sedan.

  • Anonym

    Skötare inom psykiatrin (även undersköterska), utbildad, jobbat i ca 6 år. Lön: 15400 kr/månad

  • Anonym

    Jag är nyexad förskollärare och har 19800.- i månaden

  • Anonym

    28 000 i månaden som personalvetare. Min man arbetar som systemtekniekr och tjänar 26500 i månaden. Tillsammans har vi ca
    420 000 i studieskuld. Föräldraledigheten delar vi på eftersom vi tjänar nästan lika. (Men jag lite mer

  • Anonym

    Hej
    Jag har 17 200 kr/månaden är utbildad Undersköterska men jobbar som personlig assistent (inga OB-tilläg är med i lönen utan detta är grundlönen) Jag har jobbat i 6 år inom vården.

  • Anonym

    Jobbar med teknisksupport/problemlösning mot kund och har en lön på 16.800kr och då ligger jag inte lägst på min avdelning.

Svar på tråden Vad har ni i lön???