Inlägg från: lantmamman |Visa alla inlägg
  • lantmamman

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Lola Jämtland skrev 2007-08-21 09:52:33 följande:


    Det handlar nog snarare om att media gärna skriver om dessa "kamphundar" som tex pitbulls. Det är ju inte så stort nyhetsvärde att skriva om en Golden.....
    skulle tro det. pressen älskar historier om hemska mördarterriers.. har två sådana själv, en am staff och en pitbullblandning. vi har världens goaste hundar. har världens självförtroende och behöver därför, likt människor med gott dito, inte hävda sig.efter vad jag förstått är dessutom varken am staff eller stafffar alade för kamp. de är avlade på utseende. i usa används dessa raser flitigt på hem för utvecklingsstörda och barn då de har så gott lynne. de har tom fått smeknamnet "nannydogs".
    mina hundar har aldrig slagits, aldrig "muckat" gräl med andra hundar. och vi är inga hysteriska hundtränare. tvärtom. de kan sitt och hit. möjligtvis ligg om det bjuds godis. de är godhjärtade av naturen. inga vilda mördare.
  • lantmamman

    sen kan man ju bara tillägga att debatten om sk farliga hundar har alltid funnits. när jag vat riktigt liten var det schäfern som fick rykte om sig att vara fullkomligt livsfarlig. sedan var det dobermann och rottweiler. de hundarna skulle enligt rykten flyga på en om man så mycket som sneglade på dem...
    sen blev jag stor (eller större i allfall) och lärde mig att, hör och häpna, tidningarnas löpsedlar baseras inte alltid på sanningen..

  • lantmamman

    fru kost skrev 2007-08-21 10:10:36 följande:


    Varför skaffade ni hundrasen?
    goa, keliga, vänskapliga hundar som likt matte inte gillar att gå ut i regn. massa hund i relativt liten förpackning. snäll, rar med gott självförtroende. korthårig, en klar bonus när man hatar drivor med hår som ligger överrallt. och en hund som vaktar mitt hus och min familj. jag är aldrig rädd och orolig när jag är ensam hemma. de är mina bästa kompisar och min entusiasm för rasen har tack vare mina loppors personligheter smittat av sig på både släkt och vänner.
    sen är det något speciellt med terriers. världens envisaste hundar. oavsett om det är en staffe eller en yorkshire.
  • lantmamman

    Kristina E skrev 2007-08-21 10:29:44 följande:


    Jag har aldrig känt någon pitbull utan min bild av hunden grundar sig helt på vad media rapporterat och det vet ju alla hur den bilden ser ut. Jag försöker att tänka bortom den bilden och att media kanske förvrängt bilden, men jag kan inte låta bli att undvika en pitbull på stan. Jag vill inte att mina barn klappar en pitbull. Jag är rädd helt enkelt. Det kan bero på att ägare jag sett som håller i andra änden av kopplet också är sådana personer jag inte gärna möter ensam på en gata. Andra hundraser, däribland schäfer som jag själv har, har ju också utmålats som elaka hundar mellan varven, men där finns det ju också andra berättelser som motpol. Finns det någon rasklubb för pitbull som diskuterar hur man ska nå ut med en annan bild till media om det nu är så att det är en misförstådd ras?
    det kommer nog. när media inte säljer mer lösnummer på mördarhundarnas bekostnad. och jag tänker verkligen inte klanka ner på någon som är rädd för rasen eller hundar i allmänhet. ofta baseras rädsla på okunskap och har man då ingen som kan bevisa motsatsen kan det vara svårt att bli av med sin oro.
    det som gör mig förbannad är att alla fördomar har lett fram till att man ghar funderat på att förbjuda rasen. och vem tror ni det går ut över? de som arrangerar hundkamper, vilket är väldigt olagligt, som skiter i förbudet, eller oss seriösa hundhägare som fallit för "fel" ras? däremot tycker jag att det är ett jättebra förslag (eller om det gått igenom nu) att polisen ska få det lättare att beslagta hundar som far illa, dvs används "fel". så kanske mina hundar får lite upprättelse och folk slutar gå över gatan för att slippa möta mig.
  • lantmamman
    Unbornchild skrev 2007-08-21 18:57:04 följande:
    Iaf för mig, varenda gång man sagt att man har en pitbull får en antingen som följdfråga "är han farlig" eller så får jag den där blicken "oj oj oj"..så det har blivit så att varje man säger att man har en PB följer det där "Men han är hur snäll som helst"..
    klart det blir så. som staffe/pit bull ägare får man hela tiden försvara sig mot människor med extrema åsikter. det är ju bara att kolla i tråden vad folk tycker. jag använder aldrig ordet "men" när jag beskriver mina hundar. säger bara att de är världens goaste. och vad det gäller kamplusten måste den tränas fram, även om nu anlagen ligger där. en bordercollie är ingen vallningschampion sen födseln. hos mina hundar tar "kamplusten" sig uttryck i att de kan leka lite hårdhänt. MED VARANDRA. är andra rasen inblandade alt. valpar lugnar de ner sig och leker i ett annat tempo. och aggressiva... det hör till ovanligheten att de morrar eller skäller åt andra hundar. min yngsta blev påhoppad av en släktings schäfer. hon vek bara, ville inte bråka. bara lka. schäfern började bita människor och blev avlivad. mina hundar har så gott självförtroende att de inte behöver bråka. jag är ledare när vi är ute och går. de kollar mina reaktioner på det som händer runtomkring. jag säger till dem att "skita i hunden som skäller. ni är större och vackrare så ni behöver inte hävda er. kom så går vi". och det gör de.
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?