Inlägg från: Unbornchild |Visa alla inlägg
  • Unbornchild

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Snufserufs skrev 2007-08-21 13:01:47 följande:
    Snälla, skriv inte att ni har pitbull när ni egentligen har en blandras!Finns endast ett fåtal äkta pb i Sverige.Idióterna som tror att dom har en pitbull har i stort sett alltid en blandras mellan någon staff och något annat.Frågar man om den är äkta så svarar dom alltod ja men ingen har en hund som är reggad i någon av klubbarna.Patetiskt.
    Kan det vara så att ingen pitbull är reggad i någon klubb för att pitbull trots allt inte är en ras här i Sverige.???

    Jag själv har en PB och tycker att de är hur mysiga som helst..
    Om ändå männsikor bara kunde sluta styras av sina fördomar..
  • Unbornchild
    logg81 skrev 2007-08-21 17:43:04 följande:
    Fin hundras i lagom storlek. Men kräver mycket jobb... som alla arbetande raser... Om jag inte hade varit så insnöad på Ridgebackarna (Som i vissas ögon oxå räknas in i de sk. "kamphundsraserna") Så hade jag kanske skaffat mej en PB. Men till er som kan.... Räknas inte PB som blandis i Sverige?
    Eros light love: Häromdagen var det en greyhoundblandning som gav sig på två karlar... (tror det var bordercollie i den oxå men ska låta det vara osagt) ALLA hundar kan bli otäcka i fel händer. Inget som är unikt just för PB...
    Pitbull är ingen ras i Sverige..
  • Unbornchild
    logg81 skrev 2007-08-21 17:50:45 följande:
    oki.... då var min nyfikenhet stillad för idag...
    yess ..tyvärr är det så..
  • Unbornchild

    Eros Light Love skrev 2007-08-21 18:06:21 följande:


    Haha, jag vet mycket väl att det är en skithund. En skithund som blev framavlad av en orsak. Har varit i kontakt med 100 tals pitbulls kan jag lova dig, så erfarenhet har jag definitivt.En pitbull är fysiskt överlägsen andra hundar. Då en pitbull attackerar en hund eller människa så åstakommer den betydligt större skador än om en greyhound attackerar (som någon tjabblade om).Att ni sitter där med era skithundar och gullar med dom gör ingenting, men att 90% av pitbullägarna är skit blundar ni för tydligen. Det är ingen större skillnad på en pitbull och på ett skarpladdat vapen.Därför, avliva kräken.
    vad ond du e..
  • Unbornchild
    Zimlis skrev 2007-08-21 18:29:06 följande:
    Öhhh ta du och läs mitt inlägg en gång till innan du kommer med helt lustiga påhopp!!Om du med "snuttar" menar gosar?? Så självklart får man göra det.Min definition av "snutteri" är de som ALLTID måste tala om att deras hund minsann aldrig gör nånting och har aldrig gjort - precis som du själv gjorde!!Jag tycker DU får din hund att låta mer opålitlig när du som ägare måste tala om att den minsann ALDRIG gjort nått.
    Antar att det blir så för att man på nåt sätt försöker försvara sin hund. Det är ju många här som drar alla pitbulls över en kam och säger att alla pitbull är agressiva och helt psykade i huvudet. När man säger att att man har en pitbull tänker folk direkt att han måste vara farlig, så då känns det som att man nästan Måste berätta att min hund minsann är väärldens gooaste hund.
  • Unbornchild

    Iaf för mig, varenda gång man sagt att man har en pitbull får en antingen som följdfråga "är han farlig" eller så får jag den där blicken "oj oj oj"..så det har blivit så att varje man säger att man har en PB följer det där "Men han är hur snäll som helst"..

  • Unbornchild
    JeckaH skrev 2007-08-21 22:10:37 följande:
    Jag ska vara ärlig. Jag förstår inte varför man vill ha en så kraftfull och svår ras som en pitbull är. Självklart är de också individer med olika egenskaper osv. Och att det är ägaren som gör hunden till stor del. Men varför vill man ha en hund som kräver att man hela tiden måste försvara den inför andra. Varför vill man ha en hund som andra kan vara rädda för?
    Men varför ska man alltid ta den "lätta" vägen. Jag bryr mig väl inte folk går omvägar när jag och min ´hund kommer. Varför ska jag ge vika för vad andra tycker och tänker. Sen är den inte såå himla "svår" att hantera. Inte min iaf..Tycker isåfall att mindre hundar är svårare att hantera..här jag bor är de flesta hundar som morrar och skäller de minsta hundarna..
  • Unbornchild

    ska tillägga innan alla hoppar på mig.Jag vet att en pitbull som bits utgör mer skada än en liten hund..men så länge du inte lär hunden att bitas så ska väl allt gå bra. Är det inte så med alla hundar??..

  • Unbornchild
    enlitenbitkaka skrev 2007-08-22 00:09:44 följande:
    Men helt ärligt...skulle pitbull va en "svår" ras? DE renrasiga OCH orena pitbulls jag träffar har varit som vilken annan hund som helst, vare sig mer eller mindre. Precis som när folk ska ha det till att min ras, labben, är en "lätt" ras för att den är dumsnäll och gårmed på vad somhelst.Har träffat och känner många pitbulls och andra raser som anses som "svåra" och dem har alla varit lydiga, jämna hundar. Bör jag nämna att däremot har varenda chihuahua vi mött hoppat, skällt och gläfst i kopplet när dem mött vår hund.
    precis det jag skrev..fast bättre formulerat.

    Den erfarenhet jag har säger mig att de hundar som lyssnar minst och skäller och morrar åt både männsikor och andra hundar är de här minsta hundarna...(chihuahua, pudel etc)..
  • Unbornchild
    LillaLulla skrev 2007-08-22 19:03:15 följande:
    Javisst kan man ha en jakthund som sällskapshund. Men inte enbart som sällskap! För vovven är avlad för att jaga. Det är ett av de största misstagen hundägare gör: Skaffar en hund och skiter i dess behov. En vallhund kan visst ligga i soffan och mysa - men den mår också bäst av att få arbeta, valla får. När man skaffar en viss ras så måste man vara beredd på att tillfredsställa dess framavlade gener, antingen på riktigt eller syntetiskt.Själv skaffade jag mig en tax för att taxar är suveräna spårare och jag är intresserad av spår/sök. Jag skaffade en tax också för att den besitter en hel del egenskaper som jag gillar - orädd, framåt, självständig etc. Jag har inga problem med att berätta om varför jag skaffade en tax. Och jag tar det inte som något påhopp om nån frågar. Varför har inte ägarna till kamphundsraser lika lätt att förklara sina rasval? En hund som inte ägs som det den ursprungligen var avlad för byter inte automatiskt ras. Den blir inte en soffpotatis bara för att man använder den som en sådan.
    Men så du tycker alltså att vi som har dessa "kamphundar" ska låta hunden få kampas eller?? låt juer helt sjukt och dumt..
    Jo du..min vovve är en soffpotatis..för att jag "lärt" honom att va det..jag har inte lärt honom att kampa så då ska han fan i mig inte kampa heller..bara för att det är hans "uppgift"...
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?