• Maddeliix

    Vad tycker du om rasen pitbull?

    Ja, vad tycker du egentligen om rasen pitbull? jag älskar dom, världens mysigaste hund och jag har en själv...
    eller är du sån som bara läser tidningen och bildar dig uppfattning utifrån det?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-21 09:24:31:
    det första alternativet skulle det stå har en själv eller skulle vilja ha en själv!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-29 14:53:40:
    känns som denna tråd spårat ut från det den igentligen handlade om. frågan var kort och gott vad man tyckte om hunden och varför.

    men nu diskuteras stamtavlor och vad endel tycker om oss pitbullägare m.m. om ni ska diskutera detta tycker jag allvarligt talat att ni ska göra en tråd för bara det!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?
  • logg81
    LillaLulla skrev 2007-08-22 19:03:15 följande:
    Javisst kan man ha en jakthund som sällskapshund. Men inte enbart som sällskap! För vovven är avlad för att jaga. Det är ett av de största misstagen hundägare gör: Skaffar en hund och skiter i dess behov. En vallhund kan visst ligga i soffan och mysa - men den mår också bäst av att få arbeta, valla får. När man skaffar en viss ras så måste man vara beredd på att tillfredsställa dess framavlade gener, antingen på riktigt eller syntetiskt.Själv skaffade jag mig en tax för att taxar är suveräna spårare och jag är intresserad av spår/sök. Jag skaffade en tax också för att den besitter en hel del egenskaper som jag gillar - orädd, framåt, självständig etc. Jag har inga problem med att berätta om varför jag skaffade en tax. Och jag tar det inte som något påhopp om nån frågar. Varför har inte ägarna till kamphundsraser lika lätt att förklara sina rasval? En hund som inte ägs som det den ursprungligen var avlad för byter inte automatiskt ras. Den blir inte en soffpotatis bara för att man använder den som en sådan.
    Jopps.... går alldeles utmärkt att ha en jakthund som soffpotatis. Min mamma har en Norrbottenspets och den vovven har aldrig jagat i hela sitt liv.Sen hon kom till oss för 12 år sedan ca har hon vart en ren sällskapshund. Hon har funkat utmärkt till det... Kanske e hon unik
  • Unbornchild
    logg81 skrev 2007-08-22 21:52:28 följande:
    Jopps.... går alldeles utmärkt att ha en jakthund som soffpotatis. Min mamma har en Norrbottenspets och den vovven har aldrig jagat i hela sitt liv.Sen hon kom till oss för 12 år sedan ca har hon vart en ren sällskapshund. Hon har funkat utmärkt till det... Kanske e hon unik
    Nää men de kan inte stämma--
    det är ju en jakthund...släpp ut vovven i de vilda och låt honom JAGA för sjutton!!!

    *Ironi*
  • logg81
    Unbornchild skrev 2007-08-22 21:57:05 följande:
    Nää men de kan inte stämma--det är ju en jakthund...släpp ut vovven i de vilda och låt honom JAGA för sjutton!!! *Ironi*
    hi hi hi... om jag inte har helt fel så är det en fågelhund (det är ju inte min så jag har aldrig tagit reda på det...) Men hon e jätterädd för fåglar och hon duckar när det kommer ett flygplan. Precis som om hon tror att det är en rovfågel som ska komma o ta henne... *asg*

    ---------------------

    Lite allmänt sådär så vill jag säga att det finns en jättebra sport många med de tyngre bruksraserna kör med.... weightpulling.... De får utlopp för sina enorma energier genom att dra tunga lass. Det är skithäftigt att kolla på... som "världens starkaste man" fast i hundformat!
  • Unbornchild
    logg81 skrev 2007-08-22 22:03:03 följande:
    hi hi hi... om jag inte har helt fel så är det en fågelhund (det är ju inte min så jag har aldrig tagit reda på det...) Men hon e jätterädd för fåglar och hon duckar när det kommer ett flygplan. Precis som om hon tror att det är en rovfågel som ska komma o ta henne... *asg*---------------------Lite allmänt sådär så vill jag säga att det finns en jättebra sport många med de tyngre bruksraserna kör med.... weightpulling.... De får utlopp för sina enorma energier genom att dra tunga lass. Det är skithäftigt att kolla på... som "världens starkaste man" fast i hundformat!
    haha nää va söt..
  • BOB0s

    LillaLulla skrev 2007-08-22 19:22:52 följande:


    Unbornchild - det finns ju faktiskt andra sätt att kampa på. Och man kan utnyttja kamprasernas vilja till arbete och envishet på andra sätt också. Men om den bara blir att ligga på soffan så kan det mycket väl vara att den tar bruk av sina egenskaper på eget bevåg nån gång, och vad gör du då? Skrämmande.
    Vad gör Du när Din hund tar ut sina egenskaper på eget begåv?!
    Och vad gör DU DÅ?!
    Riktigt riktigt skrämmande asså.
  • Keisha

    Nu har inte jag läst tråden helt....
    Men KAN FOLK SLUTA SNACKA SKIT OM PB, DET É FAN INGET FEL PÅ DOM HUNDARNA....... dom är precis lika farliga som en jävla tax..... Det é väl för fan inte deras fel att det finns idioter där ute som inte vet ett skit om hundar, eller som föddes med hjärnan i röven och bara kan fostra en hund till Kamp!
    Har en själv och HON är den goaste hunden jag har träffat. OCH JAG HAR 2 BARN!
    RING POLISEN, HON HAR EN PB MED 2 BARN I HUSET!
    Skärp er för helvete!

  • logg81
    Keisha skrev 2007-08-22 23:13:12 följande:
    Nu har inte jag läst tråden helt....Men KAN FOLK SLUTA SNACKA SKIT OM PB, DET É FAN INGET FEL PÅ DOM HUNDARNA....... dom är precis lika farliga som en jävla tax..... Det é väl för fan inte deras fel att det finns idioter där ute som inte vet ett skit om hundar, eller som föddes med hjärnan i röven och bara kan fostra en hund till Kamp!Har en själv och HON är den goaste hunden jag har träffat. OCH JAG HAR 2 BARN!RING POLISEN, HON HAR EN PB MED 2 BARN I HUSET!Skärp er för helvete!
    *RESER MEJ UPP OCH APPLÅDERAR*
  • Keisha

    logg81
    Tack :D men kan man bli annat än irriterad, va fan det kvittar var man än går med hunden... kommer folk fram -naw sikken söt hund. -Vad är det för ras?
    Pitbull
    - åhh ja dom é farliga dom
    :@
    suck asså

  • Unbornchild
    Keisha skrev 2007-08-22 23:18:19 följande:
    logg81Tack :D men kan man bli annat än irriterad, va fan det kvittar var man än går med hunden... kommer folk fram -naw sikken söt hund. -Vad är det för ras?Pitbull- åhh ja dom é farliga dom:@suck asså
    hahah visst-har hänt mig oxå
Svar på tråden Vad tycker du om rasen pitbull?