• 68an

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    llas.se Ja gör det

    ngu.se Jag har haft problem med magen sen jag var nyfödd men fick diagnos, ulcerös colit, ibs och laktosintolerant först då jag var 20 år gammal.
    Hur det arta sig då jag var liten minns jag naturligtvis inte, men jag minns att jag fått berättat för mig att jag hade en kolik utöver det vanliga.

    Ang. IBS så vet jag inte hur ung man kan vara för att få det men det med fibrer känne rjga klart igen och läkaren hävdar att det beror på min ibs.
    Hoppas ni får hjälp och utrett vad det är så det inte behöve rta så många år somd et gjorde för mig.

    Lycka till!!!

  • 68an

    Bomberking.se Förstår om det kommer som en chock att att många känslor väller upp men bara man får låta det sjunka in, man får prata av sig så brukar det lätta.
    Jag kan säga så pass att jag var väldigt nedstämd och lessen så sent som förra veckan efter att ha fått besked för 10 dgr sen att jag har 2 hjärtfel och mest troligt skulle få medicin och pacemaker för det. Där dog jag lite men nu känns dte mycket bättre. Man behöver nog lite tid att sörja, prata av sig men sen går det uppåt igen. Du verkar ju vara på väg åt rätt håll redan *L*
    Tror det kommer bli bra för dig! Håller tummarna
    Kram

  • 68an

    Fortsätt ni att snacka hojar Grådis och Bomber så länge ni inte snackar skotrar, vill inte bli mer sugen

    När jag blir norrbottning igen, ja nån gång i framtiden, då ska jag bli skoterraggare igen

  • 68an

    Ja de får du GÄRNA Grådis....men jag är ju skoterlös sen jag blev "sörlänning" =/
    Ja vi löser de på nåt vis

    Jag ska läsa klart min Graaf bok o hoppas jag släcker lampan sen.
    Kram och god natt på dig!

  • 68an

    Lss.se KUL! Tror du kommer gripas av den och ha svårt att lägga den åt sidan då du kommit in i den. Jag har varit på väg ett tag men har inte lyckats slita mig än, ska försöka läsa klart slutet ikväll, har kvar 65 sidor.
    Sambon jobbar iofs natt så vi får se om det går för dit jag nådde i boken igår gjorde mig stressad och väckte otäcka känslor så kanske jag fårlägga den åt sidan tills han gått av sitt skift men jag prövar

    FruU läste den i natt...sträckläste ut den tom och hon har tydligen sitt eget sköna sätt att läsa...hon läser kring 75% av texten men missar ändå inte dom andra 25%..förstår inte hur hon gör

    700 kort?! De var ju lite
    Själv "övertömmer" jag nog min.

  • 68an

    Gud vilket fint brev en tjej hade skrivit in till RixFm som dom läste upp nyss..det var dagens ros till hennes man, hur lycklig hon var efter 6,5 år, hur bra han var osv....mina ögon fylldes av tårar, det var så fint och han blev rörd *L*

    Malvasmam.se Jag läser också i omgångar, på tok för lite men det blir nog lätt så med tra barn i huset. Jag läste iaf ut denna i natt och jag rekomenderar den! Snabbläst!

    I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

    Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

    I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

  • 68an

    Nalla.se Jo linjala vänner har dottern
    Jo tack det går...det emsta är som vanligt i mitt liv och vårdbiten är lika se som vanligt också så jag får ha tålamod och vänta på min tur.
    Äter sill och kaviar i gross och parti, ger mig extra tillåtelse nu att stilla mitt ständiga saltbehov då jag fick reda på nyligt att mitt kalium värde är lågt. SKönt med en förklaring varför jag suktar efter salt för dt mesta sen 20 år tillbaka men jag vill prata med tarmläkaren om det snart så jag vet mer om det.

    Jag förstår att du har mycket med skolan, tufft men bra jobbat av dig!
    Skönt att din mage sköter sig! Sen förstår jag om man backar eelr skjuter på en nedläggning om allt funkar, bvete katten om jag hade vågat ifall jag skulle efter alla dessa år bli bra med en op. tror jag skulle fega ut.

    Lycka till med alla prov!!!
    kram

  • 68an

    Måste bara säga hur skönt det känns i mitt hjärta nu, ja inte fysiskt då

    Jag var så odräglig så jag var vaken halva natten, somna först 3,30 *skäms lite*
    När jag skulle lägga mig så kom jag ju på att jag ville ge prylar till kvinnor/barn på kvinnojouren redan idag. Jag är sån att det ska gå udnan då jag vill nåt.
    SÅ eft. 14 idag ska jag åka til dom och skänka en fräsch o fungerande microvågsugn, prydnadskuddar, lite leksaker, babybadlakan, nappfalskor, pipmuggar, vinglas, durkslag, mixerstav, dessertskålar, assitter, slevar mm.
    Det känns så j-a bra rent ut sagt!

    Ja det kändes så bra i natt då jag polimasa på så jag nästan hade kunnat tömma våra köksskåp totalt
    Kl. 2 fick jag lov att ringa sambon på jobbet, han kanske hade en åsikt kring det kom jag på men han gav mig godkänt på allt

    Det känns så skönt att hjälpa till och det enda som grämer mig är att jag inet tänkt på det för flera år sen då jag rensat prylar, möbler, kläder osv och inte vetat vad jag ska göra av dom. Tyvärr tar dom inet emot kläder för tillfället då dom har begränsat förvaringsutrymme men husgeråd och barnsaker var dom tacksamma om dom kunde få.

    Gör likadant om ni ändå har grejer som står där och skräpar för det känns gott i hjärtat då man kan hjälpa sina medmänniskor och särskitl dom som har det svårt.

    Ha en bra dag!

  • 68an

    Prommis.se Jo jag vet att det går att köra här men dels tyckte jag att jag hade en för dyr leksak med tanke på vilken valuta jag skulle få för den här. Det är ju ändå skillnad på skotersäsongen här än där jag är uppväxt plus att ingen jag kände här hade skoter, jag hitta ingenstans, många farliga isar osv så 90.000 kund ejga inte låta stå så orörd som den hade blivit..ja jag hade ju bf dan efter jag sålde den dessutom så det har ju blivit ett år utan skoter iaf och sen har åren gått och idag vet jag inte hur jag skulle kunna ta mig råd...och än känne rjag inga skotermänniskor o de är inte lika kul att vara ute i terrängen själv.

    Tror inet jag visste att du bodde så nära mig....chansar på Kramfors?!

    Grådis.se Så du kan se mig Tack *L*

    Jag kan säga att det kändes SÅ BRA att ge dessa grejer idag och fast jag inte kunde ge det direkt till behövande utan via en jourkvinna så fick jag mycket glädje tillbaka. Hon var så tacksam för att jag ville hjälpa utsatta kvinnor och barn,
    Då hon såg en microvågsugn sa hon "En micro också, oj vad den kvinnan ska bli lycklig". Tom napppflaskorna och pipmuggarna blev hon glad över.
    Mina grejer skulle komma til användning omgående och det känns så bra inom mig...ja jag blir tom rörd själv *L*

  • 68an

    Jajja.se Kram och lycka till!

    joannakba.se Vad skönt för dig att du får göra det så du förhoppningsvis blir bra. Jag är både avundsjuk på dig och sen beundrar jag dig att du tar steget för där är jag nog inte lika karsk *L*
    Lycka till och kram

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!