• Lällas

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
    För oss med Ulcerös Colit & Crohns.

    Här kan man fråga om besvär o sjukdomar o läbbiga undersökningar som har med mag o tarmsystemet att göra, den samlade erfarenheten är stor.
    Välkommen!

    Här följer en lista på oss som brukar hänga i V.V.S trådarna. Saknas ditt namn skicka mig ett mail eller lägg ett inlägg i min Gästbok.

    CROHNS
    grådis
    LillTrulsa
    kahlua
    Dalkulla
    Tölander
    Calylite
    Itmorsan
    MaryJo
    Fru U (med hud,muskel och ledvärk) och stomi
    Nio
    Skytten64
    MaddeK (och stomi opererad)
    Maggis

    ULCERÖS COLIT
    Nallatalla (opererat bort tjocktarm och har tillfällig stomi)
    mumlin (med följdsjukdom primär skleroserande cholangit)
    Kusin Knase
    Linnann
    LoneStarState
    wonderwoman
    Tessi81
    MrsDream
    68:an (med följdsjukdom ledproblem)
    AnnaKennyLea
    Mallansprallan
    Sandervig
    Storken78
    nea00
    willow82
    havsbris
    Prommis
    Lällas (IRA opererad)
    vinterland
    Twentyfourhours
    Dist
    Nebulosa
    Blåbärspappa
    2äggmamma
    JajjaB
    Lilla Mimsan
    MissDisa
    Disa9 (med följdsjukdomen skleroserande colangit)
    Sassa84 (med bäckenbenbensresevoir)

    IBS
    Nebulosa
    68:an
    Vem är jag
    mysis nr1 (samt gallsaltsmalabsobtion)

    VÄNTAR PÅ DIAGNOS?
    Bcsvensk

    ANHÖRIGA
    gmt för Lucas med Ulcerös Kolit
    Molle72 för Rebecca med Ulcerös Kolit
    Slj för Lucas med Ulcerös Kolit
    Malvas Mam, mamma till Linnea med Ulcerös Kolit

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m22148483.html

    Länk till gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m18868356.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m15622597.html www.familjeliv.se/Forum-5-95/m12884634.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m10404966.html

    Länkar till lite annat tarmrelaterat:
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp
    netdoktor.passagen.se/default.ns
    www.magotarm.se/attleva.html
    www.ilco.nu

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:56:54:
    UC: Julitös

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:57:44:
    Väntar på Diagnos: Jenny F

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-22 21:28:57:
    Crohns och IBS: Smulfröken
    Crohns: Tussan06

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 17:31:13:
    Crohns: flipfloppan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 22:02:21:
    Under utredning: Mammasknodd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-13 23:19:20:
    UC: joannakba

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-11 20:19:53:
    IBS och under utredning för Crohns: fixarmamma

    IBS och Crohns: TrasigMage

  • Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
  • 68an

    God morgon skulle jag nästan kunna säga....ja sovmorgon blev det iofs då vi fick bv i går så jag vakna kl 11 men sen har jag varit en zombie hela dagen....jo vi var så förnuftiga att vi kom hem kl 5
    Ja de är inte ofta dom ses, han som fyllde år och sambon så då dom hade så trevligt o surra på så nämndes jag inte att tjata på honom att åka hem men kl 4 orkade jag inte hålla ut längre.

    Festen var mycket lugn och sansad, mycket mat och drycker av alla det slag fanns det där...värmeljusen lät jag bli denna gång Gmt

    Krampanfallet uteblev tack o lov men då vi kom hem kom det mindre kramper till o från fram till 6 tiden men tillslut somna jag och idag fick jag tömma paketet och faktiskt UTAN smärtor. Helt undervart att få göra nr 2 utan smärta, det sker väldigt sällan för mig.

    Tack tack iaf för era ord till mig....men nu orkar jag inte med fester på ett bra tag. Hörde iofs att vi skulle ha en julfest på jobbet kring den 14:e vilket inte heller känns lockande, inte likt mig för jag brukar aldrig banga för en fest men väl där blir det säkert trevligt.

    jennyF.se Jag har hört att endel får allergiska reaktioner av vissa plåster osv men däremot vet jag inte vad dom fått för symptom men då är det kanske trasiga blåsor då du brukar få så.
    Underbart blir det iaf att få ta bort ekg apparaten kring lunchtid i morn

    Nä tjejer...nu ska jag fortsätta att ligga på soffan. Känner mig bakfull fast kl är 22....det måste vara för att det blev så sent, ja inet för att jag var spiknykter men inte SÅ pass att det skulle kännas nu.

    Kram kram

    Ps. Bcsvensk. Antingen missförstår jag eller så har du missförstått *L* Mig veterligen så har jag ingen som snokar hos mig ifall du trodde det. Vad gäller en annan person så är jag inte insatt för fem öre.

  • Mammasknodd

    68an: Hoppas att du hade trevligt i alla fall
    Tänkte på det där du skrev om att du inte hade ont när du var där men fick en del när du kom hem...  Jag har sällan ont när jag är borta, typ på stan eller så...Men i bilen när jag är själv eller när jag kommer hem så hinner jag knappt innanför dörren... Undra om man omedvetet "håller sig i schakt" i magen när man är borta och så kommer det när man slappnar av hemma? Bara en liten teori (funkar nog inte alltid så men...)

    JennyF: Vilket gissel för dig! Här verkar läkarna jättegulliga och de försöker verkligen komma fram till något och följa upp hur det går för mig...
    Men det beror nog på att jag är gravid också...annars hade jag nog fått vänta som alla andra. Jag har ju tillomed 3läkare som forskar lite på varsitt håll...Men de verkar ense om att det nog är Crohns...Fast det krävs ju lite mer undersökningar som sagt för att kunna fastställa diagnosen och medecinera mig för det. 


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • Starkast

    68:an: min son får samma reaktion av plåster, så då är vi 3

    Mammasknodd: Första 1,5 åren var jag mycket väl omhändertagen och de gjorde allt de kunde för att hjälpa. Hade 2st eldsjälar som gjorde allt för mig. Men sen fick jag byta läkare av olika anledningar.
    Självklart måste de ta väl hand om dig när du är gravid. Det är jättebra att de gör det. Skönt att ändå ha en "nästan diagnos".

  • Nallatalla

    Hej alla vänner! Jag skäms faktiskt nästan över att jag inte varit här på hela helgen. Som ni förstår har jag en hel del att stå i när det gäller skolan.Terminen börjar närma sig slutet och man kan väl säga att det är tungt med mkt prov och sådant. Jag har inte läst ikapp så det blir bara lite kort nu innan min lektion börjar. Såg att Lällas fyllt 30! Hoppas att din födelsedag varit bra och att du känner dig välkommen bland oss över 30

    Jag kikar in senare och uppdaterar mig

    Ha en bra och kram på er alla! / nalla

  • Mammasknodd

    Oj,oj...vad ska man göra?
    Har blodiga diarréer idag och världens molvärk i nedre delen av magen... Precis som då jag åkte in på lassa förra gången... Inte vill jag in igen... Men... Jag mår lite bättre just nu och har tagit en alvedon för molvärken... Vad tror ni...borde jag ringa och trackasera läkaren imorgon om diarrén inte gett med sig, eller ska jag avvakta lite till?

    Åh om jag bara visste exakt vad som triggat igång magen så här igen... Jag åt mest flytande igår..soppa och så... Visserligen åt jag en Japp också (kan ju inte hålla mig), kan det ha varit den? Eller är det för att jag trappat upp prednisolonet? Men den ska väl ta bort besvären...
    Och hur ska jag göra ikväll...Ska ju på träff med mammorna från föräldragruppen och äta på Kinaresturang... Det är ju jättefet mat...Vad ska jag äta? Till och med sallad är för kraftigt, men jag vill ju så gärna fara...Hjälp!!!!


    ~My mind not only wonders, somtimes it leaves completely~
  • grådis

    mammasknodd, blåbärssoppa, risavkok, the, Loperamid(fast det kanske man inte ska ta när man är gravid?, hmmm glöm det prova med nåt ät/drickbart istället för medikamenter), på Kinan kanske det finns soppa alt ta nåt som inte är för starkt, inget friterat, ris kan du ju äta, kokt fisk eller kyckling, drick nån resorb innan du går för att upprätthålla saltbalansen om du skitit mycket,
    klart du ska gå, men det är ju kanske tråkigt att äta ris och dricka the när de andra svullar

  • MaijaO

    i morgon smäller det! Jag hade dock uppfattat fel, det blir ingen koloskopi utan en rektoskopi. Men jag blir sövd i.v.f. När har ni fått reda på resutaten av era undersökningar?

  • Småstadsbönan

    MaijaO: På en rektoskopi kan jag inte minnas att dom har tagit prover från tarmen som man gör på en Coloskopi utan bara kollat läget hur tarmen ser ut och om den är sårig. Dom kommer bara ca 20 cm upp och där har man fortfarande känsel. Är det är vanliga blodprover i armen dom tar kan det ta lite olika tid beroende vad det är för prover. En rektoskopi tar bara ca 5 minuter när min läkare gör det. betydligt mycket kortare tid en än Coloskopi.
    Lycka till i morgon!!!

    Kramar Joanna

  • MaijaO

    Men vad är det de kan se på en rektoskopi? Är det bara synliga sår? Tar de inga prover för att kolla om det är någon infektion/inflamation?

    Gud, informationen är bedrövlig tycker jag! Vad är det de ska göra och vad kollar de imorgon igentligen? Och jag vet att ni inte kan ha svaret på den frågan. Det är bara ett frustrationsutbrott!

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!