• 68an

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Oj...mina smailisar blev konstiga krumelurer..kanske för att jag skriver i world o klipper o klistrar in det här sen.

    God natt

  • 68an

    Ni som var med på zinken träffen!

    Jag har mailat er

    Ska läsa strax i tråden vad som skett under min lilla frånvaro...

  • 68an

    Fixarmamma.se Det är inte bara dårar på såna ställen Hoppas du får hjälp nu så du får må bra! Lycka till!

    Nalla.se Haha?ja sångtexter kan bli hur roliga som helst. Magsjukan har vi tack o lov sluppit än *peppar peppar* Yngsta styvpojken kräktes i veckan och kom hit dagen därpå så jag hoppas vi inte fått nåt av honom men smittfri var han ju säkert inte om man ska lita på 48 timmars regeln.

    JennyF.se Ärligt så minns jag inte när jag kollade mina järnvärden sist, kanske dags att fråga. Jag ringde min nya tarmdoktor då hon inte hört av sig som lovat men då var hon sjukskriven IGEN. Tillbaka först nån gång i januari.
    Annars kan jag tänka mig att jag är ständigt trött pga för lite sömn, för mycket att göra och alla krämpor. Sent är jag vaken nu också, dumt men först nu börjar jag bli trött, kanske för att vi hade julfest på jobbet i går och vi blev bra dragna så jag har sovit länge idag *L* Kul hade vi iaf.
    Låter ju som att du har nån bra doktor?underhållsdropp o allt. Ja jag får se vad som sägs när läkaren är tillbaka.

    Jubla över magsjuka. Gratis får jag väl säga då om du får det. Blir nästan avis, bortsett från rädsla för skov så får jag banne mig dödsångest av att spy.

    Har själv haft samma tanke om att få en tid hos en stomisköterska men har inte gjort nåt åt det än så länge.

    Sicken kul kommentar av sonen

    Trasigmage.se Okej, pyttelite dement då kanske
    Visst känner man sig obetydlig då man inte upplever att omgivningen bryr sig eller att dom är trött på ens sjukdommar. Inte kul. Roligt att du hittat hit iaf och förhoppningsvis känner att du får stöd.

    Prommis.se Haha så bra sångtext!

    Madde.se En till barnahistoria. Dom är för söta

    MalvasMam.se Stackars lilla dotter som ett ljus gick upp för. Är tyvärr för trött nu för att komma med kloka ord men även om det gör ont att se sina barn lessna så måste dom få bli det ibland. Förhoppningsvis är hon gladare nu.

    rka.se Tråkigt med diagnosen men ändå skönt för dig att veta vad det är och en chans till rätt behandling.

    Min dotter Julia.se Salilax har jag för mig att det smakar satan men det är så länge sne jag tog det så jag kan blanda ihop det med nån annan sort. Tänker jag på rätt så är det bara kring 2 glas att dricka iaf men det var svårt att få ner för mig ändå. Phosphoral är jag inte säker på om jag fått nån gång, låter inte bekant. Är det den på 4 liter så har jag tagit den flera ggr.
    Hoppas det går bra för dig vad än det bli. Håller tummarna!

    Grådis.se Förstår att du njuter där borta. Skönt för dig!

    Bcsvensk.se tack så jättemycket! Dom var super fina

    Nä nu är jag somnfärdig o måste ge mig, ska iväg på kalas med dottern i morn så lite ska jag väl hinna sova.
    Kram kram på er

  • 68an

    JennyF.se Tack för infon. Ja jag kan hålla med om att jag inte litar på dom och deras värden alla ggr. Har fullt huvudbry med mina sköldkörtelvärden nu som gått åt rätt håll sen jag fick levaxin men nu hade dom tvärändrat sig och låg exakt på gränsen men dom var bra som sköterksan uttryckte det. Känner inte trygghet i det då läkaren som gav mig levaxin sa att då man låg på gränsen så ska man enl. honom få levaxin så när mina ändras nu så funderar jag på om jag ändå måste höja dosen men vågar inte riktigt ta det beslutet själv. Läkaren jag hade i maj har flyttat så han kan jag inte få hjälp av.
    Jag ha riaf börjat fråga vad mina prover ligger på så jag ska nog försöka bli än bättre på det så jag får hum om vad som är bra o se om nåt ändras då jag är som tröttast. Ska även fråg aom järnet då tarmdoktorn blir frisk.

    Nalla.se Stackars liten! Ja tack jag hoppas man slipper det. Ser framför mig då det är dags att ta bilen på fredag o köra 80 mil norrut att vi spyr till höger o vänster o kanske tom får ställa in och sitta ensamma här hemma oplanerat fast jag försöker slå undan tankarna o tänka positivt som sägs vara bra

    Förstår att du är avis på snö. Jag själv fira min första gröna julafton på 39 år förra året och fasiken så mörkt o trist det kändes men på juldagen kom det lite vitt. Här i Svall är det iaf snö nu men vissa dagar har det känts som att det ska försvinna men nu har vi haft minus 10-15 i 1,5 v så det är kvar.
    Dalarna är ju bra söder ut o ingen garanti men det borde vara vitt och chansen är ju som sagt större där än i Sholm.

    SKönt att du och värderna mår bra! Använd gjutjärnspannor i största mån, dom ger järn
    Bra karl verkar du ha. Njut!

    Dalkulla.se Usch isch Jag lider verkligen med dig, känner igen mig så och sen att ha stress på sig då det gäler jobbet gör ju inte saken bättre. Man blir lätt liten då. Hoppas det ger med sig och om inte så kan du ju inte rå för vad din kropp ställer till med även om det känns extra jävligt med nytt jobb. Håller tummarna för att det vänder!

    Croft.se Välkommen! Min bästa tid sen 20-25 år tillbaka med ulcerös colit var då jag var gravid och ammade. Annars har jag oftast haft skov och bara varit bra kortare perioder. Då jag var gravid fick jag endast ett litet o kort skov och jag minns inte om jag hade nåt skov första året då jag amma men jag har för mig att jag var fri från blod...krampanfall osv fanns kvar i bilden men ändå inte lika ofta.

    Det vanliga är att man mår toppen då man är gravid och att man efter fförlossningen får vara beredd på ett skov.
    Låter skönt att det börjat ge med sig iaf och jag förstår att det är tufft att bli sjuk med smått. Minns att det var nog jävligt då jag satt låst på toa i svåra krampanfall med en liten ensam hemma så jag fick ringa hem sambon från jobbet ibland.
    Lycka till!

    Det är rätt tyst från endel stammisar här....hoppas det är bra med er alla för det!

    Kram kram

    Ps. Mumlin.se Hoppas det är bra med dig trots att det är tyst från dig men det är klart, du måste ju få kurera dig.

  • 68an

    Jag hänger inte alls med här fast jag kikar in minst 1g/dag. Oftast stressig och ögnar igenom, nästa gång jag kika rin ska jag svara men då har jag glömt alltihop. Jag misstänker att jag måste öka min levaxindos för nu börjar jag känna mig så där dum igen, trög i hjärnan, inget minne osv och precis så var det innan jag fick levaxin och första tiden.

    Iaf har jag och dottern jullov nu Så skönt och så härligt! Minns då jag var nära att däcka i okt att det bara är att bita ihop för kring jul frå jag eldigt ett tag, trodde inte att jag skulle orka stundtals men jag fixa det ...fast frågan är om det var värt?!
    Iaf skulle jag jobba veckan ut men mitt jobb sinade idag så jag jobba över en stund för att slippa åka dit i morn för max 1 timme så nu kan jag ta ut ledighet fram till 7/1, har mycket att ta av. Så underbart!!!

    Onsd. och torsd. ska jag ägna till att städa lite, köpa sista julklapparna och packa för Tornedalsresan och allt annat nödvändigt och på fredag gasar jag hemåt *glad*. Kanske jag oxå får lite tid för att gå igenom denna sida på ett vettigt sätt, det är på tiden. Om inte så är ni värdefulla för mig ändå, jag tänker ofta p er, pratar om mina vänner på nätet osv. Det är skönt att ha er *L*

    Massor av kramar och god natt från mig

  • 68an

    JennyF.se Jag var svårt förstoppad i några år, tror det var kring 3 år...när jag var 25-30 år.
    Jag tog bla maxdos av nåt laxermedel som man drack i form av droppar, nåt som man inte skulle använda under lång tid o regelbundet så tarmfunktionerna skulle bli förstörda men min tarmläkare sa att mina var ju redan det då det inte funkade.

    När jag tog dom så fick jag bajsa i bästa fall 1g på en vecka men många ggr tog det 2 v mellan ggr och då had ejag riktigt svårt att äta, ville kräkas jämt, det var osm att skiten stod mig upp i halsen.

    Dessa droppar tog jag under dessa år men jag prva även endel andra saker bla direkt i baken.

    En dag var jag så less på detta då jag ändå inet fick skita som folk så jag sluta med alla laxermedel och till min lycka så blev jag bättre o bättre och det ä rju flera år sen nu när jag är 39 år och inga laxermedel ha rjag använt sen dess förutom pga undersökningar.

    Iaf förstod inte läkaren detta men så blev det och än idag har jag tendens till förstoppning då jag inte har skov men det blir aldrig lika jävligt som då.
    Är jag skovfri o åker utomlands så brukar jag i bland inte få ut nåt på en hel vecka mendans andra har turistdiarré. Nån gång har proppen släppt efter nästan 1 v och då jublar jag medans dom andra svär för att dom är lös.

    Men en funktionsstörd tarm har jag än idag, den arbetar inet riktigt som den ska, antingen lågfart eller så fullt ös och därför dessa krampanfall.

    På din sista fråga så vet jag varken ut eller in heller...är så trött så jag kan inet riktigt fokusera på en nåt, taskig koncentrationsförmåga.

    Hoppas det löser sig!

    Mumlin.se Jo tackar...de är svårt att ta det relax men jag har planerat att få bra med lugn o ro hos mamma o pappa i jul och nyår.
    Har endel att slutaföra i morn då bilen ska packas o gasa norrut direkt då vi vaknar på fredag....men sen är det julledigt

    Kram på er!

  • 68an

    Jo jag har en fråga, behäver ett råd om nån hinner se detta innan det är dags.

    Jag ska med dottern på barnsjukhuset i morgn kl 11 då dom vill kolla upp blåsljudet på hennes hjärta som upptäcktes nyligen men hon vägrar!
    För några v sen var vi på v-c o tog sänka, halsodling mm på henne o sen dess är alla doktorer fula, elaka, dumma, knäppa och gud vet allt.
    Hon är SÅ bestämd och ska INTE dit och jag är rädd för att hon verkligen kommer protestera denna gång och som mama kan man känna sig rådlös ibland och snart är hon ju 6 år så det är inte bara att ta henne under armen för mig.

    Vad gör jag i morn om hon vägrar?! Detta är ju viktigt.

    Ska jag släpa in henne mot hennes vilja på las. Ska jag lura henne att vi ska nån annanstans för att sen känna mig som en lögnare då hon förstår att vi är på las. Ja den går kanske inte heller då hon kanske känner igen sig redan på parkeringen.

    Jag har mutat henne nån gång då hon vägrat ta kåvepenin men mutor tror jag inet biter denna gång.

    Ja vad är rätt, är det rätt att tvinga henne in dit?
    Väl där inne tror jag att hon kommer bli distraherad och inte tycka alls att det är så otrevligt för tidigare då vi varit på barnsjukhuset så har dom varit så proffsiga.

  • 68an

    FruU.se Jo hon vet varöfr hon ska dit och jag har förklarat men hon stenvägrar. Då hon fick tiden för 1,5 v sen fråga hon vad dom skulle göra så då sa jag att jag bara visste att dom skulle lyssna på hennes hjärta, inte mer.
    Men mamma ska dom ta några prover frågade hon. Det vet jag inet sa jag och där har jag lär tmig en läxa, hade jag sagt nej så hade hon kanske inte varit så avig nu fast o andra sidan hade det känts fel att säga nej då jag inte vet ifall det blir stick i fingret osv.

  • 68an

    Fru U Haha ja jag får kanske göra det *L*

    Visst det är jag som är vuxen o förstår vad som måste göras o inte och inte hon men jag känner mig så hemsk om jag måste dra henne in dit med gråt o skrik. Vill inte framkalla nåt som inte fanns innan då hon aldrig förr varit svår men jag har kanske inget annat val. Muta får jag ha i bakhuvudet hela tiden...frågan vad, en riktigt häst, hud elle rkatt så skulle hon nog springa in dit *L*
    Får försöka med en glass

    Håll tummarna för att de går vägen!

    Nu måste jag sova...nattnatt

  • 68an

    Jo en sak till Fru U...har du fått min julhälsning på mail? Skicka till alla som var i Sholm men rädd för att dte inte kommit fram till er.

  • 68an

    Bra då kom dom kanske fram.
    Ja ni är i renoveringen än, tufft! Tråkigt att dom börjat bråka....hoppas det ger sig med besked snart!

    Nä nu ser jag dubbelt *L*
    Nattkram

  • 68an

    Hej på er alla vänner

    Jag vill kika in en sista gång innan jag drar hem till Tornedalen för att fira jul och nyår. Ja kanske jag gluttar in då jag är där men om inte före julafton så vill jag önska er en riktigt GOD JUL!

    Nu måste jag i säng, ska upp kl 7 och sen ratta 80 mil. Har haft mycket att fixa o greja med så det blev sent...igen.

    Julkramar från mig

    Ps. Jo det gick över förväntan med dotter *glad*
    Jag orda inte om det, sa att vi skulle ut på ärenden men väl vid las så förstod hon "Kär inte dit mamma!"
    men sen ändra hon sig och sa "Jag gör väl det då".

    Blåsljudet var kvar, ekg och nåt annat kolla dom o det var bra tack o lov. Så nu väntar et ul på hennes hjärta men dom trodde att det var ett fysiologiskt blåsljud och ingen fara. Känne rmig någrolunda lugn men visst finns det en liten oro.
    Hon fick en julklapp av sköterksan så hon var nöjd o glad då vi åkte därifrån. Hon fråga mig om hon kunde få en biskvi då hon varit så duktigt så vi åkte o tog en fika sen

    GOD JUL!!!!

  • 68an

    God Jul!

    Hoppas ni alla må bra, det gör jag. Den enda magen sm krånglat är dottern, hon får ofta mer besvär med förstoppning efter dessa 80 mils resor så igår skrek hon rakt ut i höga skyn då det var dags. Jag fick ge henne en microlavemang. Tillslut kom proppen, en tennisboll. Att det gick bra då den kom ut kan jag inte förstå men nu mår hon bra tack o lov.

    Vi ska ut och leka i snön strax, allt för att hon ska hålla magen i trim. Anar att dom flesta av er har grönt, tråkigt men kanske ni är vana och inte tänker på det.
    Mörkt är det oxå här, polarnatt som man har ovan polcirkeln men den kulminera i går men ljust blir de inte riktigt än, några timmar halvskymning mitt på dagen. Med andra ord är det precis som jag är uppväxt och inte nåt så exotiskt som solgass sm jag fått vänj amig vid i Svall.

    God Jul!!!

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!