Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Villevalla: Likadant för mig. Har en som helst inte vill vara någon annanstans än i famnen hos mig så det blir inte så mycket sytt här heller. Har dock fått så himla mycket kläder såjag hinner knappt använda alla. Nästa kollektion får bli 74 nu, med lite kompletteringar i mindre storlekar. Det är inte så roligt att sy kläder för framtiden utan man vill ju använda dem direkt när man sytt.

    Igår fick jag dock sytt ett par muddbyxor som finns i min blogg mimmid.blogspot.com/ . Det blir nästan bara muddbyxor som jag syr för de går snabbast. Måste ju hinna med på korta stunder då G sover.

  • Mimmi 71

    Zasata: Om du menar texten, så var det inte alls svårt. Det hela handlar om rätt inställningar på maskin och med lite hjälp av vlieselin på baksidan. Det blev en hel del testsöm på provlapp innan jag hittade rätt pressarfotsinställning.

  • Mimmi 71

    Byxorna är enkla att sy. Det som kan var lite pilligt är att sy på mudden i bensluten, för det är trångt och smått. Jag brukar sy på mudden sist för då får man ingen söm som kan skava på benet. Ett alternativ är att sy på mudden innan man syr bensömmen, men då bör man nog sy ned sömmen med en stckning så den inte står rakt ut sas.

  • Mimmi 71

    Gällstad ligger i onråder för "Kärringrallyt" mao textiltätt så där finns nog en hel del "godbitar". När jag bodde i Skaraborg och min mor levde så blev det ett rally med jämna mellanrum - saknar det nu. Men det kanske får bli ett besök hemmavid och ta ett rally igen nu när man är mammaledig. Tyvärr är det bara jag som är intresserad i min bekantskapskrets så jag får nog åka själv, enda fördelen är ju att man kan bestämma helt vart man vill åka.

    www.vastsverige.com/templates/portal____3054.aspx

  • Mimmi 71

    Easter: Jag har inte varit på skroten sedan jag flyttade ifrån den västra sidan för 6 år sedan. Har de fortfarande bra sortiment? Då tittade jag inte så mycket på trikå och barntyger, men finns det mycket att välja på av detta också? Det kanske kan vara värt ett besök när man är nere i "hemmatrakter".

  • Mimmi 71

    Förr så åkte jag alltid till Skroten när jag skulle ha taisiden för de hade alltid så himla mycket att välja på till mycket bra pris. Tror också det var ungefär samma pris som S&S

  • Mimmi 71

    Charmiss och Gecko: Calletex har flyttat ut till Marieberg. Jag var där idag. Hittade en gul velour som var superhärlig i färgen.

  • Mimmi 71

    Ang Calletex: Ursäkta jag inte svarar förrän nu. Kvällstid är hopplöst att få tid över på. då G vill ligga vid bröstet hela tiden (måste köpa en bättre kontorsstol om det skall gå att kombinera med datorn ).

    Hmmm, om jag skall vara riktigt ärlig så var jag bara inne på¨Calletex en snabbsväng då Gabriel inte har mammas tygintresse . Han skrek hela tiden så jag snabbshoppade, hade ingen ro att gå och titta (jadegrön fleece, marin och gul velour, röd sweatshirttyg och blå bomullsjersey följde ändå med mig ut från affären). Velour, fleece och bomullstrikå fastnade mina ögon på. Om de hade petrolfärgad velour vet jag inte. Mitt sikte var inställt på röd och marin och det sistnämnda hade ju de, men det fanns rätt mycket velour att välja mellan, dock bara enfärgad (100:-/m). Bl.a fanns det en härlig grön velour (dock lite tunn), blandning mellan lime och mossgrön. En hel del fleece hade de också (80:-/m, 120:-/m för dubbelvävd = olika färger på "aviga" och "räta"). Retrotrikå hade de en hel del, men då var de nog mest i "slinkig" trikå, som man använder till damkläder tror jag. Vet inte om det gäller alla dessa tyger, men jag kände på något.

    Det fanns nu gott om plats och alla tyger var prydligt sorterade så det var enkelt att hitta, mycket bättre än inne i stan som jag endast besökte en gång. Kunde ju inte motstå att shoppa lite tyger, men nu måste jag nog börja sy lite igen. Jag har ju endast fått till 2 muddbyxor sedan Gabriel föddes eftersom han har haft så ont i magen och man har fått vagga honom hela tiden. Detta har nu blivit bättre med magdroppar så det är dags att sätta igång systugan igen.

  • Mimmi 71

    Carolina: Jag har inte varit där sedan de flyttade. Vet du förresten var de finns nu?

    Yrväder: Har fått låna en ringsjal, men har inte riktigt "fått till det". Måste testa lite mer, men nu när han inte har ont i magen längre så sover han lite längre på dagarna så då kan jag kanske få lite mer sytt. Städade, putsade fönster och satte upp nya gardiner härom dagen.

    Villevalla: Magdroppparna är verkligen räddningen. Var så dum och trilskades med att inte testa i början. Nu ångrar jag att jag var så envis så att G fick ha ont längre. Nu har jag dock en snörvlig och lite hostig grabb i knät istället.

  • Mimmi 71

    Oj, vad snygga era omklädda barnvagnar blir!!!!! Vad sugen jag blir på att göra likadant. Har en brunbeige Emmaljunga som jag inte är helt vän med. Men jag tror det blir ett för stort projekt för mig och blir det inte helt perfekt, så blir jag så himla ångerfull efteråt.

    En fråga bara: Vadderar ni och med vad i så fall? På sistsens sidor så är ju orginaltyget vadderat.

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!