• nyth

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    nanis-Gud vad roligt att du kom in!! Men jag tänkte nog att du skulle det, passar dig perfekt. Jag pluggar ju också, tycker att det funkar alldeles utmärkt. Nu är ju iof M hemma med Cajsalisa än så länge, blir nog jobbigare när hon börjar dagis och man måste börja tänka på hämtning o lämning, men det är bara att pussla ihop det så gott det går!

  • nyth

    Smurfan- Ett tips är att ge sempers magdroppar, vet inte om de finns på apoteket ännu, annars finns de på hälsokost. Cajsalisa hade mkt eksem förut, som du beskriver över stora delar av kroppen. Det kändes olustigt att använda så mkt kortison på henne tyckte jag.
    Magdropparna innehåller alltså snälla bakterier för magen. Antroposofernas barn är ytterst sällan allergiska, och de hade gjort ngn undersökning och kommit fram till att det beror på att de äter mjölksyrade grönsaker, som ju innehåller sådana magbakterier. Det har funkat kanon på Cajsalisa, och skulle det inte hjälpa mot Kevins eksem, så kanske det är bra mot framtida allergier. Det skadar ju inte iaf.

  • nyth

    Sen finns det en olja som man kan smörja kroppen med, som innehåller nattljusolja, finns också på hälsokost. Kommer inte ihåg vad den heter nu, men skulle kunna kolla upp det. Cajsalisa blev supermjuk och go i huden, alla röda irritationer försvann faktiskt när vi använde kombinationen magdroppar+oljan..trodde knappt det var sant själv. Nu använder vi bara magdropparna

  • nyth

    twixie- De heter just sempers magdroppar. Samma som vällingen. De har ju även tillsatt sådana bakterier i sin välling från 1 och 1/2 år, med plommon o banansmak.

  • nyth

    Oj vad roligt Marfa!! En liten lillebror, och vad snabbt han ville ut när det väl begav sig.

  • nyth

    Anke- Jag har alltid tänkt från värkarna börajde, endel hinner ju inte ens in till BB.

  • nyth

    Smurfan- Jag hade tagit upp honom, och antingen låtit honom vara uppe ett tag och sen provat att lägga ner honom igen, eller lagt honom bredvid mig i eran säng istället, och se om han vill somna där istället. Han kan ju kanske drömma läskiga drömmar eller ha ont någonstans, då kanske det inte är så kul att somna igen.

  • nyth

    Ancy- Jag skulle ha tagit in henne till er ett tag, så att hon får känna sig helt trygg med sovandet. Sen skulle jag försöka att flytta över henne till sitt egna rum när man märker att hon inte längre tycker att det är obehagligt att vakna på natten.

    Jag är ingen expert alls, men är övertygad om att det inte förstör för er i framtiden när hon ska sova själv igen, utan snarare gör att hon blir tryggare som individ när hon vet att ni finns där och lyssnar på hennes behov och förstår hennes rädsla. Jag tror att det bästa man kan göra under sådana här "faser" är att tillgodose barnets behov och vänta ut det.

  • nyth

    Hej allihopa, var ett tag sen jag skrev ngt nu, men är ständigt inne o läser

    Jag pluggar på för fullt, läser lite dubbelt nu så har mkt att göra, samtidigt som det var Cajsalisas första inskolningsdag på dagis idag. Allt på samma gång har resulterat i lite magont, trötthet och huvudvärk framåt eftermiddagen, klassiska stressymptom. Men efter nästa vecka lugnar det ner sig igen, bara inskolningen flyter på som den ska. Marcus som har hand om den, men hönsamma som jag är ska jag självklart oroa mig ändå

    Cajsalisa håller också på att få tänder, ploppar upp lite varstans, men hon verkar inte må så dåligt över det. Utan är snarare stolt o vill visa upp dom. Annars tycker jag hon håller på att bli så stor, tiden går så fruktansvärt fort. Hennes senaste förmåga är att klättra. Marcus hittade henne uppe i fönstret idag, livsfarligt ju, hon har alltid gått o lita på tidigare, men inte längre. Sen räknar hon med hehe, eller man räknar själv, 1, 2, 3 o sen säger hon "flyyyra"

    Jag tar också gärna ett glas ngn dag!

  • nyth

    Mollan- Spännande! Jag tror aldrig att Marcus kommer kunna lämna Cajsalisa. Hon har stenkoll på omgivningen, och hon verkar inte riktigt gilla föreståndaren, blänger surt och tar omvägar runt henne. Jag förstår henne iof, hon varken ser ut eller låter särskilt snäll, det behöver ju dock inte betyda att hon inte är snäll egentligen. Men de andra fröknarna verkar hon tycker bättre om. Hon är en riktig liten människokännare, som mamman sin

  • nyth

    Mollan- Jadu, att din hemsida inte fungerar i firerfox är jag väl medveten om En riktig besvikelse. Men jag antar att du har rätt angående dagiset, och det är ju trots allt 2 veckor av inskolningen kvar, så det ska nog gå vägen.
    Min mamma hade förresten köpt den röda overallen på NK idag, till halva priset istället för 30%, så det var ju bra! Men vad var det regnkläderna hette nu igen sa du?

    Angel- Se till att hemsidan funkar i firefox, fler än man tror som har det..

    Jag måste bara få avreagera mig lite. Sitter i biblioteket på su o läser. Bakom mig har det satt sig ngn snubbe som är genomförkyld. Jag överdriver inte när jag säger att han snörvlar minst 1 gång varannan sekund. Jag kan INTE koncentrera mig, håller på att bli tokig. Kan inte människan bara ta o snyta sig, eller stanna hemma. Jag får ju ingenting gjort som det är nu, förutom o sitta framför datorn då

  • nyth

    Smurfan- Om ni får en fällande dom på henne, kan det kanske hjälpa i bedömningen hos försäkringsbolagen. Jag hoppas verkligen att det löser sig till det bästa för er!

  • nyth

    Angel- Man ska snyta sig, men som med allt annat ska man göra det i lagom mängd. Då undviker man både röd torr näsa, samt att irritera sin omgivning. Den här killen har seriösa problem om du frågar mig..hehe

  • nyth

    o sen måste jag tillägga att det är en jävla skillnad på att sitta hemma eller gå på stan o inte snyta sig, och att sitta i en TYST zon i ett bibliotek. Men jag har många skräckexempel på vad folk tar sig för i den tysta zonen. Endel verkar tro att bara för att man viskar sig igenom ett långt samtal så hörs det inte, eller de som köper naturgodis o annat snack som låter som de tuggar grus... Jag är som ni kanske märker mycket irriterad på detta. Men lite respekt kan man väl ändå visa sin omgivning..

  • nyth

    mollan- Haha, jag funderade ett tag att drämma lagboken i huvudet på honom, eller kanske rakt på näsan. Pappret låter lite mera demokratiskt. Men jag vågar nog ändå inte..

  • nyth

    Norpan- Vad roligt!! Grattis

    Skrutt- Vi har inte tänkt oss fler barn på ett bra tag, om det ens blir några fler alls

  • nyth

    Lite förslag med datum för utekväll/öl:
    Låter trevligt!

    2 feb
    Twixie
    Angel
    Anke(med reservation)
    Svirroo
    Pesco

    16 feb
    Twixie
    Angel
    Anke
    Svirroo
    Pesco
    nyth

    1 mars
    Twixie
    Anke
    Pesco
    nyth

    8 mars
    Twixie
    Anke
    Pesco

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006