Inlägg från: Smuggel |Visa alla inlägg
  • Smuggel

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Angående dagis måste jag säga att jag tycker det är underbart (om man nu får säga så). Innan han började på dagis precis i slutet av sommaren så kunde jag inte ta ett steg utan att han ville komma upp eller sitta på mig, det var mycket gnäll och mycket klängande. Det tog ett tag innan det blev bättre men nu är han mycket bättre och han knatar runt här hemma och fifilurar lite här och där, igår satt jag och Mattias i en timme kanske och planerade garderober för nya huset. Milton var hur duktig som helst han gick runt och lekte, var inne i sitt rum lite kom till oss en stund och satt under bordet och fnissade, bet mig i tårna, satt i Mattias knä en liten stund och sedan iväg igen. Så fick han lite banan men det ville han inte ha men efter en liten stund blev det tyst i hans rum så då gick vi in och kikade och då hade han krypit upp på sin mysmadrass och satt där och drack vatten och åt banan!!

    Summan av det långa utlägget är att jag tror det är bra för dom små att få lite omväxling för det gör att hemmet då blir lite roligare, lite mysigare. Framförallt har jag märkt på Milton att han har blivit mer självständig. Självklart är han ju fortfarande klängig och vill komma upp men inte alls i samma utsträckning. Sedan kan det ju absolut ha med åldern att göra också men för Milton åtminstone så är dagis något väldigt positivt.

  • Smuggel

    Jag är superglad!!! Idag var jag på en jobbintervju på Fortum (via Poolia) och jag fick jobbet!!! Skall börja redan på måndag så här är det snabba ryck men sååå kul...Tack alla ni som hållt tummarna för mig och tack Twixie för din kontakt på Poolia.

  • Smuggel

    Tack alla för gratulationerna:)

    Jag gick hem efter intervjun och krashade med 39.5 i feber, och igår var det Mattias tur. Milton var hemma från dagis hela förra veckan med ögoninflammation men i måndags var han bra och fick gå till dagis, så igår ringde dom och då hade han vaknat efter vilan med nytt gegg i ögonen så det var bara att hämta honom. Idag har vi varit på VC med honom och då visar det sig att han har dubbelsidig öroninflammation och en bakteriell ögoninflammation. Vi ringde ju till VC förra veckan men dom ville inte göra något åt ögonen utan att det skall bara läka ut själv, lite dumt att man inte pushade på att få komma dit för då kanske vi hade kunnat sparat in på sömnlösa nätter och han hade varit frisk redan.

    Milimina - Grattis det var ju jättebra!!!

    Nanis - På Miltons dagis är dom ganska flexibla med hämtning och lämning men om det är en permanent tidsförändring vill dom veta det ca 1 månad innan så dom kan lägga om sina scheman. Nu är dom ändå ganska bra på att trixa lite så det behöver nog inte ta fullt en månad men det är vad dom har sagt i sina rekommendationer.

  • Smuggel

    Elisabeth - Ja visst ser det jobbigt ut för dom små. Sedan är det ju inte helt poppis att tvätta ögonen på dom heller men ett litet knep som vi kom på är att låta honom sitta på kanten av handfatet med fötterna i och leka med vattnet och dra i tandkrämstuber och annat smått och gott han kan hitta där, då var det inte riktigt lika höga protester när man tvättade ögonen. Du vet det säkert redan men det är värt att nämna ändå för det är lätt att man glömmer sig men tänk på att inte använda samma bomullstuss i båda ögonen och att vara noga med att tvätta dina händer efter tvätt. Man kan nog gärna vara på dom små lite också och tvätta deras händer när dom varit och kliat mycket i ögonen.

    Jag börjar redan på måndag!! Det är verkligen läskigt. Jag har inte riktigt fått koll på exakt vad jag skall göra men det är som projekt/ekonomiassistent inom Fortum Värme på produkter och tjänster. Det säger väl mycket eller hur, hehe. Det är en administrativ tjänst där jag kommer att ha hand om allt från avtalshantering till slutfakturering och kundkontakt, väldigt kortfattat.

    Så som det ser ut just nu kommer ingen av oss att gå ner i tid men vi får ju se lite hur det kommer att funka. Men jag håller med, vi får verkligen tänka oss för att vi inte fastnar i "kvinnofällan" med lägre pensioner, sjukförsäkringar etc.

  • Smuggel

    Angel - Japp det stämmer bra det, vi åker den 19e via Miami och vidare till Montevideo (Uruguay) den 20e och sedan på vägen tillbaka har vi 3 shoppingdagarCool i Miami. Va roligt att din syster också skall åt dom breddgraderna samtidigt, skall hon ha semester eller skall hon jobba något? Tyvärr kan jag inte så mycket om Uruguay så jag vet inte om jag kan ge några bra tips men jag kan höra mig för lite. Vet du vart i landet hon skall?

    Twixie - Helt underbart!!!

    Milimina - Säger som Mollan, väldigt stiligt!!

  • Smuggel

    Twixie - Det kan jag absolut, bodde ju där i 6 år så något skall jag nog kunna hitta på. Åker dom dit för att golfa, sola/bada, shoppa eller kanske lite av varje? Kommer dom ha hyrbil? Vet du vad dom gillar att göra?

    Angel - Vi kommer vara längst kusten utanför Montevideo vid en kuststad som heter Punta del Este. Jag skall höra mig för lite, träffade en tjej på jobbet som varit i Montevideo och hon sa att det var en helt underbar stad, kan kolla lite med henne om hon har några tips.

  • Smuggel

    Jag måste fråga om det är någon som har ett bra förslag på någon bröllopspresent vi kan köpa till Mattias pappa och hans blivande nu när dom gifter sig i Uruguay? Eftersom vi antagligen måste ta med det härifrån får det gärna vara något som inte är för ömtåligt och hyfsat lätt att släpa med.

  • Smuggel

    Äntligen börjar jag kunna krypa ur sängen!!! Puh, dom där dagis-bugsen är inte att leka med. Milton var hemma med feber och snuva hela förra veckan men han var ändå hyfsat pigg sedan i torsdags fick jag ont i ena ögat och på fredagen hade jag fått full ögoninflammation på båda ögonen men jag mådde ändå bra. I söndags började jag känna mig lite hängig och snuvig men gick till jobbet i måndags bara för att gå hem tidigare och till vårdcentralen för att få en läkare att kika på mina ögon som såg groteska ut. Ja, han visste ju inte blev helt ställd av symptomen så han gav mig en akutremiss till St. Eriks ögonsjukhus och sa att jag skulle åka dit med en gång, så det var bara att ge sig iväg mitt i rusningstrafiken tror det nästan tog en timme!!! in, bara för att få veta att ögonakuten stänger kl 16 och att dom inte gör några undantag "det skall vårdcentralerna veta men du är välkommen imorgon kl 8 när vi öppnar".
    Jaja hur som helst, 4 dagar med runt 39 graders feber, halsont, ögoninflammation, och förkylning är inget som jag har haft på de sista 20 åren i allafall och jag hoppas att det tar minst så lång tid till nästa omgång för fyfan, känner mig som någon har kört över mig.

    Hur som helst nu lutar det åt rätt håll åtminstone, nu håller vi bara tummarna att Mattias inte åker på det han känner sig lite hängig nämligen, för vi åker ju på onsdag.

    Angel, Mollan - Nej vagnen är väl inget kul då kan man ju inte riva i allt spännande man hittar på vägen. Milton vill inte heller, han är alldeles för nyfiken för att vilja sitta i vagnen så vi har köpt en egen resväska till honom som han kan få dra på eller sitta på: http://www.bosieboo.com/invt/90200#
    den är tillåten som handbaggage så vi tänkte packa den med Miltons alla saker. Han älskar att åka på den och går gärna runt här hemma och drar i den, får väl se hur det blir när det finns massor av andra saker att kika på också.

  • Smuggel

    Förlåt att jag beklagade mig lite mycket men jag kände bara att jag behövde skriva av mig lite.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006