• milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    vi som hade BF augusti 2006! gamla som nya är välkomna!

    Äldre trådar:
    Del 1: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m5833194.html
    Del 2: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m7691494.html
    Del 3: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m9821365.html
    Del 4: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m11348493.html
    Del 5: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m13940491.html
    Del 6: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m16842954.html
    Del 7: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m20264831.html
    Del 8: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m23425452.html

    fikatråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22916764.html
    bebislistan: www.familjeliv.se/Forum-3-20/m11837977.html
  • Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006
  • Elisabethjz

    Smurfan: Vad roligt!!!

    Marfa: Förstår helt och hållet att det är super jobbigt för dig nu och att du inte vill vara hög gravid mycket längre till. Fast att det inte är så stor tröst nu, så har det mig veteligen inte hänt att ngn liten har bott kvar i magen för alltid

  • mollan nu

    Nu är vi hemma igen efter en trip till Tallin med Tobbes päron.
    Vi hade jättetrevligt, åt massa gott, Alma fick en tand och busade massor. Hon lekte i bollhavet en kväll och så i går kväll gick vi dit igen för att leka. Men då var det stängt och oj va sur hon blev. Bankade på glasdörrarna, hängde i räcket runt lekstättet och grät och skrek om vart annat. Har aldrig sett henne så förrut. Slutade med att vi fick gå på hytten och lugna ner henne.
    Förresten nu vet jag vart man ska åka och köpa märkeskläder till barn! Vikingstövlar för 400:- ochen  Reima overall för 700:-

    Marfa: förstår att du lessnat på magen, men du ska se att bebben kommer snart. I morgon känner jag 4 stycken som fyller år (bl.a nyth) så det verkar vara en poppis dag att fylla på


    ♥♥♥ Alma 060809 ♥♥♥ www.mollan.nu
  • Marfa

    Ahha då satsar jag på imorgon
    Tack för att ni finns och står ut med mitt tjat.

    Vad roligt att ni var på en liten minisemester, alltid kul. Roligt också att Alma lekte så bra, så länge hon fick. Tror att jag skulle behöva köra ner Kristin i ett mega bollhav just nu, för hon verkar så uttråkad och verkligen vill hitta på något.

    Smurfan, vad roligt för C, och skönt för dig att han kan jobba hemifrån.

    Nu ska jag ta en låååång promenad i snön och se vad det kan leda till.

  • Pesco

    Jag rensade ogräs och var i Farsta centrum. Tror kanske ogräset gjorde kicken för att Robin skulle komma ut.

    Nanis, jag tror det är bra att försöka genomföra det man drömt om. Jag satsade på arkeologin på det viset. Fortfarande nu kör jag på "så långt det går". Känner man att det inte funkar kan amn lägga av. För mig var det viktigt att försöka fast det fanns en risk att misslyckas; att få utbildningen men inte jobbet. Då har man i alla fall försökt. Annars kanske man blir bitter. Och Mattelärare, eller språklärare. Har haft hur många som helst som sagt att de drömde om arkeologi men inte fick för sin pappa.

    Hade en polis här på gatan, fast jag tror hon jobbade på krim. Hon verkade gilla sitt jobb och jag tror hon fick ihop det med familjen.

  • Pesco

    Nu sitter vi här S och jag o diskuterar. Vi åker till NZ 2 december o är tillbaka 14 jan.

    Det ser väldigt tufft ut ang dagisplats. Vi kan bli utan ett bra tag eller komma in nånstans där vi inte vill, tex i avlägsna och sunkiga Enskededalen. Vad kan det va? 4 km dit? Jag har redan 10 h arbete om man räknar in resorna.

    Vi funderar på privat, men det lär inte finnas nästan några här. Ett dagis men 1-2 års väntekö, ett kooperativ med outbildade och typ inga privata dagmammor.

    Har ni några tips eller kontakter?

  • malincha

    TACK för att ni får mig på bättre tankar! Jag förstår inte varför jag får det att låta som jag är hemmets allsmäktige och att Markus inte gör nånting för så är det inte. Det är bara det att jag har en smula kontrollbehov som jag ibland har svårt att styra över. Jobbar på det!!
    KLART att det kommer att gå.
    Nu till nästa lilla dilemma; måste meddela ändringar till dagmamman senast 2 månader innan de ska börja gälla. Ok...men HUR ska det gå till när jag inte har en aning om hur mitt schema kommer att se ut?!

    Marfa; jag tror jag provade ALLA huskurer som finns för att få förlossningen att gå igång och jag gick ju "bara" 3 dagar över tiden. Men jag vet ju inte vilken utav metoderna som satte igång mig... Så; prova alla eller varför inte vila??

  • Marfa

    Jo jag har nog mest försökt vila mig ifrorm. Men just nu är jag så trött på att sitta hemma och bara vänta. Måste ut lite och när det är fint väder passar jag på att gå och Kristin sover.
    Kommer ihåg Angel som mest låg i sängen och hade det bra och hon fick ju Carl några dagar tidigare. Så jag tar det lungt.

    Hörde att stark mat kunde annars hjälpa och Jonas föreslog indisk mat, så vi kör på det

    Pesco har faktiskt inga bra saker att komma med i er sits. Hoppas bara att det löser sig för er. Så trist att det ska vara så krångligt med dagis.

  • mollan nu

    Marfa: jag var helt inne på att gå över tiden men Alma kom 4 dagar innan beräknat. Jag gjorde absolut inget för att försöka påverka förlossningen för jag tror inte det går. Bebisen vill komma när den är redo.
    Läste en del om igångsättning strax innan förlossningen och då var jag tveksam till om jag ville bli igångsatt eller inte. MEn jag tror nog jag skulle gått med på det om jag nu gått över tiden ändå. Måste ju vara sååå frustrerande


    ♥♥♥ Alma 060809 ♥♥♥ www.mollan.nu
  • Marfa

    Det är det kan jag säga!
    Här liksom nästan gett upp nu på något sätt. Man laddar ju innan och tänker en massa och sen händer det ingenting.

    Visste du vart du sett de där grindarna Mollan med spännfunktion istället för att man borrar fast dem?

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006