• Ina 67

    Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2

    Här kommer en fortsättning på vi som fått syskon till våra älskade änglar där vi kan fortsätta att skriva.

    Här pratar vi bla om:
    Hur det känns?
    Hur vi mår?
    Hur går våra tankar?
    Barnprat mm.

    Fortsättning från tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m23544400.html

    (Om någon redan har lagt upp en ny tråd som jag missat får ni gärna hänvisa till den).
    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2
  • Eva S

    RebeccaR: Tycker visst Turid växer bra. Bara för att hon inte har rekordet så är det ju inte illa. Jag tycker Ebba har växt jättemycket på längden på sistone. Men jag har kommit på att det är för att hon har vecklat ut benen. Är ju inte alls så där bebishjulbent längre.

    Vi försöker väl hålla nere handlandet så gott det går. Jag tjänar ju inte så mycket så det blir det nödvändigaste. Kläder har vi fått det mesta. Vi handlar blöjor och sådana skötsaker och en och annan leksak. Men det kommer att bli mer nu känner jag. Är på jakt efter en sjysst aktivitetstavla.

  • JohannaJ

    vill bara påpeka er med tjejer att killar växer snabbare
    Så egentligen spränger nog era tjejer kurvan snabbare än Hilding.

    Och jag handlar inte så mycket längre men måste snart uppdatera hela garderoben till Hilding för nu drar han 62/68 i kläder och det mesta i garderoben är i stlk 56. Blir till att sätta srpätt på nästa lön.


    har fått en liten tomtebebis
  • Toka2

    Vi handlar inte så mycket till Alvin, blir mest lite kläder och dem betalar han ju själv Saker som är till honom (som inte är presenter från oss) betalas med hans pengar. Jag har blivit snålare än vad jag själv hade trott när det gäller att handla barnsaker. Tex så köper jag nästan aldrig kläder till ordinarie pris, utan passar på när det är 70% rabatt på halva reapriset. I veckan hittade jag 2 tröjor, 2 bodys och 1 par byxor för totalt 67:-

    Jag inbillar mig att det blir roligare att handla kläder sen när han börjar kunna önska/välja själv. Och då är det nog trevligt att ha sparat undan pengar

    Dagens Spartips: Maila Natusan och be om varuprover för bebis. Då får man ett litet paket våtservetter, en liten flaska babyolja, en liten flaska badtvål och en liten flaska med schampo (om jag kommer ihåg rätt, orkar inte kolla i tvättstugan efter den 3:e flaskan). Perfekt att ha i skötväskan


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • Mael

    Hej hopp,
    Inne och kikar lite så här i slutet av Vilhelminas enmånads dag.

    Vi har inte börjat spara till henne än, men kommer göra det när vi så småningom är tillbaka i fulltidsarbete båda två. Satsar på att bygga upp en rejäl husbuffert så länge. Vi kommer ha sparandet i våra namn för att kunna vara med och styra vad det ska användas till. Sen kommer vi starta någon slags konto i hennes namn (som blir tillgängligt på 18-årsdagen) för pengar hon får av mor- och farföräldrar.

    Kan inte rapportera om vikt och längdkurva för vi har inte varit på BVC sedan förra måndagen. Men vi ska dit på torsdag så då får vi veta hur hon växer. Vi mätte själva lite godtyckligt med ett måttband i går och hon var närmre 60 cm i alla fall... Och det är på håret att hon får på sig en del av sina 56:or. Ska ner och uppgradera garderoben till 62 i morgon.

    Har faktiskt inte shoppat så mycket som jag trodde jag skulle göra. Men det kommer säkert nu när jag så sakteliga börjar röra mig utanför hemmets fyra väggar och det absoluta närområdet.

    Slutligen måste jag dela med mig av ytterligare en bild - Lilla V redo för melodifestival:


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • RebeccaR

    Hihi skönt att höra att det finns fler som gillar att shoppa bebisprylar Vi har så otroligt mycket kläder att jag inte behöver handla nått mer nu på läääänge Hon drar ju nu 56 så jag (och ala andra) har ju handlat en hel del i strl 62-68. Nu har jag en hel kartong full med de storlekarna så jag får nog hålla hårt i plånboken. Sen så kom ju pappa med fem fulla sopsäckar fulla med flickkläder, max 3 år gamla, i strl 74-100... Jag skulle ju med andra ord kunna spara hur mycket pengar som hellst bara genom att inte handla mer kläder... Menhur kul är det?

    Imorrn bär det av till Sundvall... Måste gå på IKEA och Barnens Hus :-d Såååå mycket som jag behövr där Ska inhandla en sån där onödig flaschig babysitter som vibrerar, blinkar och låter

    Kramar till alla!


    Rebecca med ängeln Aaron www.famronnquist.se
  • humma

    Mae: Hallå vilken goding!!!

    Köptokiga fanns några här ser jag, jag har nog varit ganska måttlig denna gång.
    Men så beror det på givetvis, kan erkänna att GAP gör sig en rejäl hacka när de släpper en ny säsong.
    Annars är det min make som är shopaholicen i familjen, shoppas både teknikprylar, bilar, prynadskuddar och Matheus-porslin (för att nämna några saker!).
    Tänk att vi pratar 62 storlekar, jag är på 86-92! (Inte personligen dock!)

    RebeccaR: Ha en trevlig tur till Sundsvall med många lyckade inköp!
    Själv åker jag till jobbet..!
    (Hoppas jag, friska barn ni vet??)

  • Mamma Åsa

    Åhh idag vart jag alldeles lyrisk  va på meadni party å de hade såå fina kläder ville visa er vad jag shoppat till mig;Gabriel,bebis för emelie å pappa jimmy ville inte ha något där ifrån...men såå sött med små godis råttor på å bilar med husvagn de gillade åsa å byxorna är i frotte..Hurra shoppgalen idag å en fattigare mamma men glad just nu.

  • Toka2

    humma: Här är vi också på 86/92


    En del säger att de har sett en ängel. Jag har hållit en i min famn.
  • magganhm
    Mae: En ljuvlig V! Mamma Åsa: Jag ska shoppa loss på meandi imorgon. Ska ha party här hemma då

    Imorgon är det dags för bvc besök för vägning och mätning av Theodor. Ska försöka få till lite mer rutiner under veckan som kommer för from fredag så jobbar mannen igen och jag ska klara av att få storasyskonen i tid till skolan och ta hand om lilleman på egen hand. Förstår inte riktigt hur jag ska få ihop det, men på nåt sätt ska det väl lyckas
    Mamma till V och O, *ängeln E* och T
  • Eva S

    Mamma Åsa: Fina kläder:

    Här är det dags för bvc-besök idag. Men det blir väl inte den planerade 5-månaderssprutan eftersom förkylningen inte helt gått över ännu. Dessutom har hon tagit sig åt vänsterörat ett par dagar nu så vi får höra vad hon säger om det.

  • magganhm

    Theodor har fått nya smeknamn här hemma nu, lillsumo och lillbiffen  med tanke på att hans kurvor går rakt uppåt.
    På 2 veckor har han ökat nästan ett helt kilo Förvånad till att nu väga 3800g,och han har vuxit 2 cm på längden. Nu är han 51 cm. Och han är 17 dagar idag


    Mamma till V och O, *ängeln E* och T
  • Mamma Åsa
    magganhm:Ojj vilkenpöjk du har ;) men så härligt att de pekar uppåt... vet att Gabriel gjorde dessamma då han vägdes å mättes de är skönt faktiskt att slippa oroa sig för den biten oxå... Kram på er
  • Eva S

    Hej!

    Nu har vi varit på bvc. Inte mycket till viktökning tycker jag. 120 gram på 3 veckor. Men sköterskan är inte orolig så då ska väl inte jag heller vara det.

    Detta var mitt 1000:de inlägg.

  • humma

    Nej, det blev ingen tur till jobbet idag, istället magsjuka..................Skrikandes
    Jobbigt och äckligt, dessutom att rodda allt själv när man är gräsänka som vanligt!
    Snart är dagen slut iallafall, skönt tycker jag.
    *gnäll*

  • Ina 67

    Jag har nu öppnat en ny tråd (del 3), eftersom denna snart stängs ner.
    Jag hoppas att alla vill fortsätta att skriva och flyttar över till den nya tråden så att vi kan följas åt.
    En del är nycket aktiva att skriva och andra är som mig, tittar förbi här ibland och skriver lite.
    Det är så skönt att det finns någon för oss alla här nu som tar vår tid.
    Stor kram till er alla

    Nya tråden finns här:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29728698.html


    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
Svar på tråden Vi som fått syskon till våra "änglar" del 2