Inlägg från: Let The Ùmmah rise again |Visa alla inlägg
  • Let The Ùmmah rise again

    sex innan äktenskap

    Islam har, tvärtom vad de flesta tänker, en mycket öppen och fördomsfri syn på sex. Sex är en njutning och en belöning, men som allt annat finns det regler och gränser. Sex innan och/eller utom äktenskapet är förbjudet, liksom otrohet. Inom äktenskapet är allt tillåtet - utom analsex! Meningen är, att eftersom det bara är inom äktenskapet man får njuta av en naken kropp och allt som hör därtill, ska varken man eller hustru neka varandra sex (om man inte har giltigt skäl förstås). Samlag är inte tillåtet under menstruation heller.

    Sex är förbjudet före äktenskap för både man och kvinna självklart, egentligen!) Ingenstans i den islamiska lagstiftningen, i Koranen eller bland Haditherna, finns någon text som säger att en man tillåts ha sex före äktenskapet. Men sex är också en njutning - en belöning för man och kvinna, som för dem närmare varandra.

  • Let The Ùmmah rise again

    Det jag skrev var klart tydligt att läsa och förstå.

  • Let The Ùmmah rise again
    Saskia skrev 2007-12-08 15:53:04 följande:
    Let The Ùmmah rise again skrev 2007-12-08 15:48:08 följande:
    Alltså det du skrev var väldigt tydligt och jag förstod det. Dock kvarstår frågetecken som du gärna får besvara.
    Era frågetecken riktar sig mot helt andra saker än själva ämnet och jag besvarar på det jag vill framföra!

    Olika alternativ är frivilligt inom sex, men inget man ska behöva ta skada av! Att slå ihjäl varandra under en sexakt är inget hälsosamt då man tar skada av det även om man blivit blind av dess så kallade njutning!

    Och då sex är något speciellt mellan två personer, har man sex normalt där båda parterna är med på det!

    Angående att bestraffa sin olydiga kvinna beror på varför han bestraffar sin kvinna genom att inte ha sex med henne, man kan ställa sig frågan: finns det misstankar om att hon varit otrogen? Hur uppför sig mannens fru utanför hemmet när det gäller andra män?

    sen undrar jag om det är det en stor bestraffning att inte få sex av sin partner enligt dig?

    utomäktenskapligt sex är inte acceptabelt vare sig man är troende eller icketroende för det är ingen rättvis handling varken mot sig själv eller någon annan, det bästa alternativet jag kan ge för muslimer som lever länder där sharia inte förekommer är att man skiljer sig endast från sin partner om otrohet skulle förekomma inom äktenskap!

    Länder som har sharialagar blir man straffad med piskrapp m.m, men detta med trovärdiga vittnen som har klara bevis om själva anklagelsen och händelsen!

    En fråga: Är det en rätt och rättvis handling att vara otrogen mot en annan människa, kan man inte bara skilja sig?
  • Let The Ùmmah rise again
    Saskia skrev 2007-12-08 17:36:58 följande:
    "Era frågetecken riktar sig mot helt andra saker än själva ämnet och jag besvarar på det jag vill framföra!"Nja, denna fråga tycker jag handlar ganska precis exakt om ämnet:Står det nånstans att man INTE ska ha sex innan äktenskapet?Denna fråga:Är "vill inte/har ingen lust" giltigt skäl för att inte ha sex?ligger lite utanför men är väldigt intressant tycker jag.Men om du tycker detta är för intrikata frågor så behöver du såklart inte svara men du behöver inte krumbukta dig med att svara långa svar på helt andra frågor för min skull i alla fall.
    Svarar senare ikväll har barn att gå ut med och ha lite skoj med just nu
  • Let The Ùmmah rise again
    Bellizzzzz skrev 2007-12-09 00:32:16 följande:
    Då jag har läst för länge sedan ang Britney så förlorade hon oskulden med Justin Timberlake när hon var 18 (snacka om att spela oskyldig)
    va?
  • Let The Ùmmah rise again
    Bellizzzzz skrev 2007-12-09 01:24:39 följande:
    om att hon spela oskyldig är för att det kom fram efter justin sa det i någon tidning och att hon ville ha kvar stämoel som lilla rara flickan.
    Ta inte illa upp eller missförstå mig snälla, men hur kom britney och justin med inne bilden plötsligt? OT
  • Let The Ùmmah rise again
    JTA skrev 2007-12-09 10:42:16 följande:
    Ummah:"Angående att bestraffa sin olydiga kvinna beror på varför han bestraffar sin kvinna genom att inte ha sex med henne, man kan ställa sig frågan: finns det misstankar om att hon varit otrogen? Hur uppför sig mannens fru utanför hemmet när det gäller andra män?"Tja-a kanske det. I koranen står det dock "olydig". Det kanske går att få in "misstänkt beteende" inom det begreppet. Din poäng är?"sen undrar jag om det är det en stor bestraffning att inte få sex av sin partner enligt dig?"Nej. Det var jag väl ändå tydlig med att påpeka att jag inte tycker. Jag misstänker att Muhammads formulering av behandlingen av olydiga fruar i i4:34 (först samtal, sedan sexvägran, sedan misshandel) var en fint för att hindra männen att spöa frugan på dagen och ligga med dem på kvällen. Säkert svårt progressivt i 600-talets arabien."utomäktenskapligt sex är inte acceptabelt vare sig man är troende eller icketroende för det är ingen rättvis handling varken mot sig själv eller någon annan, det bästa alternativet jag kan ge för muslimer som lever länder där sharia inte förekommer är att man skiljer sig endast från sin partner om otrohet skulle förekomma inom äktenskap!"Ja, hur är det nu med möjligheten att skilja sig inom islam? Räcker det med misstanken om otro? (Kravet på fyra vittnen är ju knappast någonsin möjligt att uppfylla.) Frågan gäller alltså kvinnan, jag vet att mannen kan skilja sig helt enkelt genom att säga "jag skiljer mig" tre gånger (med en månads mellanrum). Så vitt jag förstått måste kvinnan gå till shariadomstol och där presentera bevis på att mannen är impotent eller oförmögen att försörja henne e dyl. Anklagar hon honom för otrohet och inte kan bevisa det (fyra vittnen) skall hon väl själv piskas för osann angivelse? Eller hur det nu var. Du kanske kan belysa saken bättre?
    Att utföra Misshandel mot sin fru står inte någonstans i varken koranen eller i någon hadith!

    Om man kan vara tillsammans och göra slut efter 3 eller 6 månader bör ju inte ett äktenskap som slutar med skilsmässa vara ett större problem! Det är lika naturligt att gifta sig som att skilja sig!

    Det är dock viktigt att tillfredställa sin mans sexuella behov inom Islam som kvinna, varför kan ni lista ut själva!
    För om man inte kan tillfredställa sin man på något vis så kan mannen lätt ha ögon för utomstående! Och det tror jag ingen kvinna vill riskera.

    Misstankar dyker inte upp från ingenstans, en person kan lätt visa tecken på att något inte står rätt till inför sin partner.
  • Let The Ùmmah rise again
    Halal skrev 2007-12-09 19:21:02 följande:
    SaskiaHar inte last traden bara din TS. Sa kanske det jag skriver redan har skrivits, da ber jag om overseende.Eftersom aktenskapsbrott ar ett mycket allvarligt brott i Islam (aven sex utan att vara gift benamns aktenskapsbrott) sa rader det ingen tvekan om att det inte ar tillatet att ha sex utanfor aktenskapets ramar.
    Halal kolla in denna``tappa hakan`` vad tror du om denna en bönematta som ber???
  • Let The Ùmmah rise again
    Halal skrev 2007-12-09 20:10:23 följande:
    Let the Ummah...Nu är jag inte med ... 'en bönematta som ber'?
    Ja jag blev ochså fundersam, hur kan man avgöra om det är sant eller ej?
  • Let The Ùmmah rise again
    Saskia skrev 2007-12-11 12:21:54 följande:
    Om man inte är sjuk utan inte vill ha sex tex för att man inte känner sig attraherad av sin man, är det godtagbart enligt Gud?
    Känner man sig inte attraherad på sin man/fru på något sätt, eller om kärleken har dött ut helt och hållet så tror jag att man skiljer sig. För att par som inte har något gemensamt när det gäller den sexuella delen så kan man inte visa kärlek eller respekt gentemot varandra på något vis!

    Sen har inte alla behov av sex lika mycket, ibland kan ena parten känna behov medans den andra inte helt enkelt har ork, då avstår man helst och inväntar tills både sidorna har ork och vilja och sex beställer man inte tid för i ett förhållande utan det är något som kommer utav sig själv eller hur?
Svar på tråden sex innan äktenskap