Inlägg från: Halal |Visa alla inlägg
  • Halal

    sex innan äktenskap

    Saskia

    Har inte last traden bara din TS. Sa kanske det jag skriver redan har skrivits, da ber jag om overseende.

    Eftersom aktenskapsbrott ar ett mycket allvarligt brott i Islam (aven sex utan att vara gift benamns aktenskapsbrott) sa rader det ingen tvekan om att det inte ar tillatet att ha sex utanfor aktenskapets ramar.

  • Halal

    Let the Ummah...

    Nu är jag inte med ... 'en bönematta som ber'?

  • Halal

    Free Spirit

    Jag håller inte med dig om din tolkning av mödomshinnan. För Allah är inte så obarmhärtig så Han endast låter oss få en möjlighet till en man i livet. Vi är människor och ibland misslyckas vi och kan inte leva med den vi kanske vill leva hela livet med. Och då får vi fler möjligheter. Och då är vi inte 'förbrukade' eller 'dömda' för att vi inte har mödomshinnan kvar.

  • Halal

    JTA

    ''Ojdå, blir det alltid dåliga konsekvenser om man följer sin egen vilja? Det var allvarligt. I just det här fallet menar du alltså att alla föräktenskapliga sexuella relationer har gett "dåliga" konsekvenser? Vad är det då du tänker på, i praktiken alltså?''

    Du behöver inte ta det personligt. Här gäller det ju utifrån en religiös aspekt och hur man ser på det. Inte utanför den ramen.

    Och det är verkar ju rätt klarlagt att sex utanför äktenskapets sfär, både i Kristendomen och Islam (som har kommit upp i den här TS) inte är tillåtet.

    I Islam är det ett mycket allvarligt att begå Zina (äktenskapsbrott) vilket betecknar både att ha sex med annan än sin man/fru som man är gift med och att ha sex utan att vara gift.

  • Halal

    Grynflingan

    Ok, om mödomshinnan skulle ha med fd offer/blodsförbund från judisk tid och offer att göra och Jesu fvmh sentida offer att göra - så har du tappat bort mig i diskussionen.

    Men däremot så är det väl inte direkt uppmuntrat enligt vissa kristna grenar att man ska gifta om sig? Utan 'det som Gud förenat kan människan inte del på' eller hur det nu mera exakt lyder? Det ger ju inte direkt besked om att omgifte är så där väldigt populärt? Utan att man anses,inför Gud, att vara gift med den man gift sig med först även om man gifter om sig? Eller nåt sånt?

  • Halal

    JTA

    ''Inget tak på faran, som man (inte) säger. Jag tar det inte personligt. Men tycker definitivt att det är HELT ORIMLIGT att påstå att det blir dåliga konsekvenser om man går sin egen väg.

    Och mina barn är ett lysande exempel på att den generella religiösa principen suger riktigt fett. De bevisar att den är fel. Om jag inte uttryckt riktigt klart:''

    Om hon nu inte menar 'får konsekvenser när man möter Gud'? Men det förklarar hon bäst själv gissar jag....

    Som jag ser det - eftersom som jag inte tror på medärvd synd - utan alla föds som oskyldiga vita oskrivna blad - så inte är barnen i så fall skyldiga till vad deras föräldrar, förförldrar osv (UR en religiös synvinkel ) ev gjort syndat.

  • Halal

    Saskia

    ''Ja, och det verkar också klarlagt att detta förbud inte kommer från Jesus eller Allah utan från religiösa ledare som detta förbud gagnar.''

    På vilket sätt gagnar det religiösa ledare - om nu detta skulle vara så? Förklara gärna för här är jag inte med på vad deras vinst skulle bli...

  • Halal

    Saskia

    ''Religiösa ledare = männen ''

    Ok - men du svarade inte på det jag frågade.

    VAD är deras vinst om män och kvinnor begår något som inte är tillåtet enligt Islam? Dvs vad - menar du - deras VINST är för att de förbjuder detta? OM det skulle komma från dem?

  • Halal

    Saskia

    Nu handlar det ju om sex före äktenskapen och det tror jag blivit klarlagt.

    Ett krux i det här är att det kanske inte finns några större hinder ivägen om man inte får ha sex med sin man/fru, och att man som icke religiös har möjlighet att söka sig den tillfredsställelsen utanför äktenskapets norm. (Läste nyligen i en svensk tidning via nätet att 39 procent är otrogna så det verkar vara rätt vanligt - sen VAD orsaken är vet jag inte).

    Jag skriver rättighet till sex, någon motsatte sig det i tråden, men jag ser det som en rättighet - för VAR ska man söka sig sexuell tillfredsställelse om man inte (som religiös) kan göra det inom äktenskapet - DÄR det är välsignat av Den som givit oss möjligheten?

    Dvs vi kan inte som icke religiösa söka oss det utanför äktenskapets ramar då det ses som en synd att göra det.

    Jag tror om vi ska någorlunda ska förstå varandra måste vi lyssna på vad andra säger och har för ståndpunkter om detta. Hur ska vi annars komma till förståelse om vi inte har tid att lyssna före vi dömer?

  • Halal

    Saskia

    Nu vet jag inte vem du vänder dig till när du inte adresserar ditt inlägg men strunt samma.

    ''Som du säjer så "vad ska de stackars makarna göra som inte får sex inom äktenskapet". Man bör alltså ställa upp.''

    För mig handlar det inte om ställa upp, utan att vilja vara nära varandra för att man älskar varandra. Känner man det som att 'ställa upp' då tror jag kärleken dött och man bör skilja sig.

    ''Och ingenstans i varken koranen står detta tydligt (förutom nåt flummigt som Paulus skriver). Alltså är det en högst godtycklig tolkning att detta skulle vara guds vilja. Jag tror INTE att det är guds vilja att någon, någonsin ska göra våld på sig själv genom att ha sex mot sin vilja. Det är inte kärleksfullt mot sig själv. Och jag tror att Gud vill att vi ska vara kärleksfulla, även mot oss själva. ''

    Koranen och Paulus har inget med varandra att göra. Paulus har skrivit många av breven i Nya Testamentet, inte i Koranen.

    Vem har sagt att det handlar om att ha sex mot sin vilja? Det är våldtäkt du talar om i så fall och det är förbjudet i Islam.

    Men som exempel - om den ena parten är uppskruvad och den andre håller på och meckar med bilen, då får man väl vara lite påhittig och få den andre uppskruvad också? Det är väl inte speciellt svårt om man älskar varandra? Och den andre lär känner igen signalerna och kan då rakt av säga om den inte har lust att bli uppskruvad. Då kan man hjälpa till att fixa bilen istället.

    Man behöver inte göra saker och ting krångligare än de är. Man är två i äktenskapet och kan prata med varandra. Kan man prata om 'hur man vill ha det' så kan man också prata om OM man vill ha det. Vi är människor och har den möjligheten.

Svar på tråden sex innan äktenskap