Inlägg från: giftgrodan |Visa alla inlägg
  • giftgrodan

    sex innan äktenskap

    Halal skrev 2007-12-12 11:25:26 följande:
    Kvinnan ärver hälften än vad mannen gör, det känner du till.Du ser det kanske som att kvinnan är mindre värd då? Jag ser det som att hon helt slipper ansvaret att försörja sin familj och föräldrar osv på det arvet. Hon kan göra vad hon vill med sitt arv. Medan henne bröder är skyldiga att försörja sina familjer och föräldrar och kanske även henne. Hur mycket får de över för EGET bruk?
    Är det för att kvinnorna inte är tillräckligt smarta för att kunna försörja fler, eller för själviska, eller vad är anledningen?
  • giftgrodan
    Halal skrev 2007-12-13 18:33:44 följande:
    "Kontroll över ekonomin innebär makt. Den makten är kodifierad i koranen och sunnah. Du kan själv referera relevanta verser. Och detta har ALLT med jämställdhet att göra. ''Kolla en sida bakåt, inlägg 233. Är inte det ditt inlägg?Så ser jag inte alls det. För du förbiser ju ANSVARET när det gäller den ekonomiska biten. Hade du skrivit att kvinnan inte har en egen inkomst varje månad som hon får i 'lönekuvertet' HADE jag kunnat förstå dig till viss del. Men inte i det här fallet.
    Är inte ansvaret en del av att ha makten?
  • giftgrodan
    Halal skrev 2007-12-13 21:46:09 följande:
    Giftgrodan''Är inte ansvaret en del av att ha makten?''Det muslimska äktenskapet handlar inte om ha eller inte ha makt.
    Det var inte det jag frågade. Men om en part i ett förhållande bestämmer över större delen av pengarna, är inte det att ha makt över pengarna?
  • giftgrodan
    Halal skrev 2007-12-14 13:52:02 följande:
    Giftgrodan''Det var inte det jag frågade. Men om en part i ett förhållande bestämmer över större delen av pengarna, är inte det att ha makt över pengarna? ''OM man är egoist och inte lever som man lär kan det säkert vara det. Men då följer man inte vad Islam lär. Viktigt, som alltid, att skilja mellan vad Islam lär och vad enskilda muslimer må göra.
    Jag förstår inte ditt svar. Jag pratar inte alls om vad enskilda muslimer gör eller inte gör. Jag menar att mannen i det sammanhanget har ansvaret och därmed _makten_ att göra vad han vill med pengarna, oavsett om Allah sen tycker om det eller inte. Om sedan mannen i hundra procent av fallen väljer att använda pengarna på ett bra sät spelar ingen som helst roll för frågan om han har makt eller inte.
Svar på tråden sex innan äktenskap